• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2022

10:30

ZVEZDA JE NAPOKON "UBOLA"! Bukari i Kangva ODUŠEVILI navijače!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA JE NAPOKON "UBOLA"! Bukari i Kangva ODUŠEVILI navijače!

Podeli vest

Osman Bukari i Kings Kangva oduševili navijače

Promašaji Crvene zvezde sa strancima u prethodnih nekoliko prelaznih rokova naterali su navijače na oprez. Ima i pojedinaca koji sa strahom gledaju svaki ulazni transfer kako se ne bi ponovili Džonatan Kafu, Mateo Garsija, Loi Dioni, Aksel Bakajoko ili Filipo Falko, ali se čini da je sportski sektor na Marakani napokon uradio pravu stvar! 

Tokom leta crveno-beli angažovali su Osmana Bukarija i Kingsa Kangvu. Generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je rekorda ulaganja što se i na tržištu potvrdilo budući da je Zvezda za napadača Genta platila 2.000.000 evra, a za kreativnog vezistu iz Zambije 750.000 evra. Bio je to jasan signal da se od njih na Marakani očekuje mnogo, ali je malo ko očekivao ovako brzu adaptaciju i oduševljenje navijača. 

Kings Kangva je od prvog dana priprema sa crveno-belima, te je bilo i očekivano da se brže uklopi. Pojačanje iz Arsenala iz Tule je i tokom priprema pokazalo zavidan kvalitet, te da je igrač koji bi na sredini terena mogao da bude od ogromne koristi. Ipak, ono što je pravo su zvanične utakmice, a Kangva je protiv niškog Radničkog dokazao da su Mitar Mrkela i Marko Marin odradili pravi posao kada su ga preoteli ruskim velikanima. 

Foto: Starsportphoto

Ne samo da je menjanjem tempa stvarao ogromnu prednost za crveno-bele na obe strane terena, nego je debi pred navijačima i prvu utakmicu na Marakani ukrasio i golom. Zambijac je i tokom prijateljskih mečeva pokazao da voli da oproba svoj udarac sa distance, te da se neće libiti da pokuša, a upravo jedan takav doneo mu je pogodak protiv Nišlija na prepunoj Marakani. 

Sa druge strane, Osman Bukari je došao nešto kasnije u ekipu. Ipak, za pokazivanje kvaliteta nije potrebno vreme, a to je reprezentativac Gane i pokazao. Bukari je na Marakani stigao kako bi doneo neophodnu brzinu po strani i nasledio El Fardu Bena koji je zašao u pozne igračke godine. Od bivšeg ofanzivca Genta crveno-beli očekuju da pravi razliku, a sve to je u nedelju protiv Radničkog i pokazao. 

Bukari je takođe svoju debitantsku partiju u crveno-belom dresu nagradio golom i to "dva". Ipak, prvi posle samo stotinak sekundi igre poništen je zbog igranja rukom Tolordave, a to je u prednost Zvezde sa "kreča" pretvorio Aleksandar Katai. 

Foto: Starsportphoto

Iako je uzorak za konačan cilj za sada "mali", deluje da je Crvena zvezda ovoga puta "ubola". Nekadašnje krilo Nanta donelo je neophodnu brzinu, Afrikanac je protiv Niša bio najbolji na terenu, posebno u prvom poluvremenu kada se poigravao sa Mlađovićem. King Kangva takođe je zaslužio pohvale, kada je reč o ofanzivi. Ipak, pokazao je reprezentativac Zambije određene slabosti kada je odbrana u pitanju budući da nije uspevao da popuni rupe usled izuzetno ofanzivne formacije Dejana Stankovića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija