• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2022

17:52

ZVEZDA SE NE ZAUSTAVLJA! Nije samo Petrušev! Na Kališ stiže još jedan CENTAR! Američka ZVER bacila Delije u TRANS!

printscreen Twitter

Crvena zvezda

ZVEZDA SE NE ZAUSTAVLJA! Nije samo Petrušev! Na Kališ stiže još jedan CENTAR! Američka ZVER bacila Delije u TRANS!

Podeli vest

Američki košarkaš Bendžamin Bentil novo je pojačanje Crvene zvezde, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana

Crvena zvezda je, posle dovođenja Filipa Petruševa, dogovorila saradnju i sa Bendžaminom Bentilom (27, 206), centrom koji je prošle sezone igrao za Olimpiju iz Milana.

Ovaj igrač odlično je poznat onima koji porate evroligaška dešavanja, reč je o snažno građenom košarkašu, sa perfektnim atletskim mogućnostima. Prošle sezone je upisao 23 meča za Manekene, s prosekom od pet poena i 2,4 uhvaćene lopte.

Tokom karijere, Bentil je posle studiranja na univerzitetu Probidens Bentil se 2016. odlučio da se oproba na draftu. NBA prava na njega dobili su Boston Seltiksi, ali je Bendžamin prve profesionalne korake napravio u dresu Ludih mrava, razvojnom timu Indijane Pejsers.

Budući da je postignut dogovor, kako prenosi Sport klub, sada je preostalo da Amerikanac potpiše ugovor sa srpskim i regionalnim šampionom.

Kratko se zadržao u kineskoj CBA ligi, kao zamena za povređenog Endrju Bleča, a zatim se vratio u Razvojnu ligu, dok je posle toga ušao u istoriju kao prvi košarkaš iz Gane koji je zaigrao u NBA, za Dalas Maverikse.

Oprobao se zatim igrajući za turski Bahčešehir, u Grčkoj je dve sezone godine u Panatinaikosu, sezonu igrao za Peristeri, dok je imao šestomesečni angažman u španskom Bilbau i francuskom Šalonu. 

Inače, Bentil će postati šesto pojačanje u timu novog trenera Vlade Jovanovića. Podsetimo, prethodno su za crveno-bele ugovore potpisali: Nemanja NedovićHasan MartinDžon HolandDalibor Ilić i još jedan reprezentativac Srbije Filip Petrušev.

Podsetimo, Mali Kalemegdan su napustili šef struke Dejan Radonjić i Nejt Volters (Panatinaikos), Ostin Holins (Makabi TA), Dejan Davidovac (CSKA Moskva) i Ognjen Kuzmić (FMP).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija