• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

05.10.2022

10:23

ZVEZDO, VREME JE ZA BUĐENJE! Nikad slabiji start u grupi! KO ĆE DA PRORADI protiv Ferenvaroša? KATAI, PEŠIĆ, BUKARI?

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDO, VREME JE ZA BUĐENJE! Nikad slabiji start u grupi! KO ĆE DA PRORADI protiv Ferenvaroša? KATAI, PEŠIĆ, BUKARI?

Podeli vest

Crvena zvezda u četvrtak igra utakmicu odluke u Ligi Evrope. Meč protiv Ferencvaroša (18.45) je, dakle, biti ili ne biti. Pobeda vraća u igru, a poraz gura u ambis

Eventualno bi još ostala neka tanka nada o trećem mestu i evro-proleću u Ligi konferencija, ali...

Logično, neuspesi u prva dva kola grupe H protiv Monaka u Beogradu (0:1) i Trabzona na strani (1:2) stavili su crveno-bele u težak položaj. Od prvog plasmana u grupe jednog od dva evropska takmičenja srpski šampion nije lošije startovao. 

Čak je u dve uzastopne sezone u Ligi šampiona početak bio uspešniji. U 1. kolu elitnog evropskog takmičenja, protiv Napolija je bilo 0:0, a sledeće godine, u 2.kolu na našem najvećem stadionu srušen je Olimpijakos 3:1.

Foto: Informer DN

Detalj sa meča Crvena zvezda - Napoli

Što se drugog po znazi takmičenja Starog kontinenta tiče u sezoni 2017/18 početak grupne faze protekao je u remiju sa Bate Borisovim na Marakani (1:1) i trijumfom u Kelnu (0:1). U korona sezoni 2020/21 poraz u Nemačkoj od Hofenhajma 2:0, ali je zato na "Mitiću" torpedovan Slovan iz Libereca 5:1. 

Foto: Starsportphoto©

Ričmond Boaći u duelu sa Bate Borisovim

I prošla sezona, koja je Delijama u najsvežem pamćenju trijumf na startu protiv Brage 2:1, a odmah zatim i pobeda u Razgradu protiv Ludogoreca 1:0. 

Na krilima dobrog starta, Crvena zvezda je uvek, što se Lige Evrope tiče stigla do proleća. Ove sezone, najlošiji početak, što znači da Ferencvaroš definitivno mora da padne!

OD PJUNIKA ZVEZDA PADALICA

Ekipa sa Marakane dobro gura u Superligi, ne računajući kiks protiv TSC (1:1). U Evropi, međutim, nisu sve kockice na broju.

Samo jedan jedini gol Veljka Nikolića i to u porazu od Trabzona, ne, to ne liči na Zvezdu iz prethodnih sezona. 

Duel sa Pjunikom, koga su crveno-beli bukvalno oduvali u dva meča,posebno na našem najvećem stadionu trebalo je da bude najava, ako ništa drugo i bez plasmana u Ligu šampiona, bar repriza recimo prošle ili zašto da ne, pretprošle sezone, međutim to se nije dogodilo.

Da li je šok eliminacija od Makabija iz Haife i prasak snova zvan Liga šampiona uticao na loš početak takmičenja u grupi H Lige Evrope? Odlazak Dejana Stankovića i dolazak Miloša Milojevića? Na Marakani traže odgovor, ali jedno stoji: vreme je da neko konačno proradi i vreme je da Zvezda baš protiv Ferencvaroša zasija.     

Kaže narod treća sreća... Vreme je da neko konačno proradi protiv šampiona Mađarske.  

Da li će to biti Zvezdin Magiko Aleksandar Katai, koji je valjda istrošio svoje žute minute ove jeseni? Lepa uvertira mogao bi da bude i gol u pobedi protiv Mladosti GAT u poslednjem superligaškom duelu.

Da li će krenuti i njegovog imenjaka Aleksandra Pešića? Vreme je! Neka svi maleri i neefikasne igre ove sezone prođu sa promašenim penalom u Novom Sadu.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Katai

Malo je usporio i fenomenalni Bukari, kao i Kangva posle poletnog početka sezone. Kulibali, ako bude igrao... Majstore, šta bi? Gde si, hoće li više ti golovi?

Kanga, možda opet raspali neki projektil, stvarno je vreme da Zvezdaši konačno probiju led ove sezone u Ligi Evrope i krenu ka novom evropskom proleću.

Baš kao što su to radili prošle sezone, pa pretprošle, pa one tamo... Sa Dejanom Stankovićem, Vladanom Milojevićem...

Nekad bi proradio Ričmond Boaći, nekad Gelor Kanga, Zvezdaši nikad neće zaboraviti golove Pavkova Liverpulu (Liga šampiona), Srnića Kelnu...

Ko je sledeći junak Marakane? Ko će se pamtiti posle duela sa Ferencvarošem? Kucnuo je čas...

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

ко ће и да ли ће прорадити то нико незна.оно што сигурно знамо је да неће прорадити ни центарфор ни десни бек,јед их немамо,ТАСЛУГОМ ИСКЉУЧИВИ МРКЕЛЕ А И ТЕРЗИЋА

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija