• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

05.10.2022

12:46

NIJE U ZVEZDINOM DNK DA SE PRILAGOĐAVA! Da se zna ko je gazda! Milojević: Igramo kod kuće, na "Marakani", idemo da pobedim Ferencvaroš!

informer

Crvena zvezda

NIJE U ZVEZDINOM DNK DA SE PRILAGOĐAVA! Da se zna ko je gazda! Milojević: Igramo kod kuće, na "Marakani", idemo da pobedim Ferencvaroš!

Podeli vest

Crvena zvezda će u četvrtak od 18.45 (RTS 1, Arena 1 premijum) dočekati šampiona Mađarske Ferencvaroš u meču 3. kola grupe H Lige Evrope

Beograđanima je trijumf neophodan kako bi ostali u igri u za jedno od prva tri mesta u grupi, koja vode dalje.

Posle prva dva kola mađari imaju dve pobede, protiv Monaka i Trabzona.

- Nije me iznenadio uspeh Ferencvaroša, jer sam znao da su uspešni, poznajem dosta njihovih igrača, posebno one što su igrali u Skandinaviji. Uzeli su Traorea, imaju nekoliko brzih ofanzivaca. Iskusnog i dobrog trenera. U Evropi je svaka utakmica detalj, a oni su imali i kvalitet i sreću da to prelome u svoju korist. Nisam iznenađen uspehom - rekao je trener Zvezde miloš Milojević pred utakmicu u četvrtak.

Foto: Starsportphoto

 

Ferencvaros je izgubio poslednju utakmicu u prvenstvu pred meč na "Marakani". 

Teško je reći posle jednog poraza je li Ferencvaroš u formi. Svima se desi poraz, protivnik nije odgovarao Ferencvarošu. Svaki poraz ipak malo poljulja ekipu, verujem da je i Ferencvaroš malo poljuljao. U pripremi utakmice obratio sam pažnju na njihove igrače, ali nije u DNK Zvezde da se prilagođava. Igraćemo našu igru. S obzirom na veličinu kluba, jasno je da se ovde nekad traže ostavke. Ja na to ne mogu da utičem, mogu da utičem na rad, a idemo u dobrom pravcu, pobede to dokazuju. Svako može nekad da izgubi, izgubi Ajaks kod kuće od Napolija, to je fudbal, zato je toliko popularan. Mi ne razmišljamo u tom pravcu. Zanima nas da igramo fudbal i idemo na pobedu.

Igraćemo našu igru

S obzirom na veličinu kluba, jasno je da se ovde nekad traže ostavke. Ja na to ne mogu da utičem, mogu da utičem na rad, a idemo u dobrom pravcu, pobede to dokazuju
Miloš Milojević, tener Zvezde

Milunović bi trebalo da bude spreman za duel sa Mađarima.

- Svi su spremni, očekujem u toku dana da dobijem preciznu informaciju što se tiče Milunovića, imamo trening tek večeras, ali verujem da ide u dobrom smeru.

Novinare je zanimalo da li će Zvezda prepustiti gostima posed.

- Ekipa je pravljena da igra ofanzivno. Imamo kvalitet, igramo kod kuće, na "Marakani", trebalo bi da se 70 odsto osvrnemo na našu igru, a 30 odsto na njih. One ekipe koje su njima prepuštale posed verovatno su bazirane da igraju na tranzicije.

Uporedio je mađarsko i srpsko prvenstvo.

Mađari su poslednjih godina stvorili dobre uslove za rad, stadioni su im perfektni. Imaju tri, četiri kluba koja finansijski odskaču od ostalih. Ne mogu detaljnije od toga.

Radili smo i na psihološkoj pripremi
 

Reprezentativna pauza je bez sumnje pomogla crveno-belima.

- To je bilo 12 do 16 treninga, nismo sve stigli, ali radili smo i na psihološkoj i na taktičko-tehničkoj i fizičkoj pripremi. Oni su dobro radili, sve prihvatali. Nismo imali sve igrače na raspolaganju, jer su neki bili sa reprezentacijama, ali vidi se napredak - rekao je trener Zvezde Miloš Milojević.

Mađari su prvi na tabeli, dok je Zvezda bez ijedne pobede. 

- Tabelu u grupi H ne mogu sad da komentarišem, ima još 12 bodova u opticaju. Naš cilj je da pobedimo Ferencvaroš, pa ćemo nakon toga razmišljati o tabeli.

Milojević kaže da vidi napredak u igri od kada je preuzeo crno-bele

- Vidim napredak, sad ne znam vidi li se to u igri. Pokušavamo da uvećamo efektivni deo utakmice i igramo po vertikali. Da smo sve pobedili i sa 5:0 ja bih tražio više. Momci to znaju i prihvataju, jer znamo svi da imaju kvalitet za više. Za sutra očekujem da će hrabrija ekipa dobiti utakmicu.

Možda bi prekidi mogli da budu presudni protiv Mađara. 

-  Zadovoljan sam kako smo popravili taj segment, ali ima prostora za napredak, moramo da budemo konkretniji i direktniji. Nemamo mnogo vremena, ali srećom su momci dobro utrenirani i dobro rade i ide sve u dobrom smeru. Svaka utakmica je u Zvezdi kvalifikaciona. I kad sam bio pomoćni i sad, svaku utakmicu sam doživljavao kao kvalifkacionu.

 

LIGA EVROPE

3. kolo

Četvrtak

Grupa H

Crvena zvezda - Ferencvaroš 18.45
Monako - Trabzonspor 18.45

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija