• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.10.2022

07:46

ZVEZDA KASNO PALI! Neobična statistika srpskog šampiona u poslednje vreme!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA KASNO PALI! Neobična statistika srpskog šampiona u poslednje vreme!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde na osam od poslednjih 12 utakmica nisu postigli gol u prvom poluvremenu. Poslednje tri pobede u prvenstvu ostvarili pogocima u drugom delu meča

Crvena zvezda počinje da igra fudbal tek u drugom poluvremenu, kaže statistika u poslednjih mesec i po dana!

Fudbaleri srpskog šampiona na čak osam od poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima nisu dali gol u prvom delu meča, a prethodne tri pobede ostvarivali su pogocima u drugih 45 minuta.

Pomenuti niz crveno-belih započeo je utakmicom sa Monakom početkom septembra. Uključujući taj duel, u uvodnom delu golove nisu postizali ni protiv Trabzona, Napretka, Mačve, Ferencvaroša u gostima, Radničkog iz Kragujevca, Vojvodine i Radničkog iz Niša. Protivnika su načinjali u duelima s Ferencvarošom kod kuće (dva gola u prvom poluvremenu), Spartaka (tri gola), Mladosti GAT (gol) i Novog Pazara (gol).

Krenulo od Monaka

Od Monaka, pa do poslednjeg meča s Radničkim u Nišu, crveno-beli su dali sedam golova u prvom i dvostruko više u drugom poluvremenu. Ekipa Miloša Milojevića je na pomenutom uzorku utakmica ostvarila sve pobede na domaćoj sceni (sedam u prvenstvu i jedna u Kupu), a u Ligi Evrope rezultat je jedan trijumf i tri poraza.

NIZ CRVENO-BELIH
UTAKMICA POLUVREME KRAJ



Zvezda - Monako 0:0 0:1
N. Pazar - Zvezda 1:1 1:2
Trabzon - Zvezda 1:0 2:1
Zvezda - Napredak 0:0 1:0
Mladost NS - Zvezda 0:1 0:4
Zvezda - Ferencvaroš 2:0 4:1
Zvezda - Spartak 3:0 3:0
Ferencvaroš - Zvezda 1:0 2:1
Radnički K - Zvezda 0:0 0:1
Vojvodina - Zvezda 0:0 0:2
Radnički N - Zvezda 0:0 1:2


Bivši kapiten Zvezde Dejan Milovanović za naš list kaže da ne bi imao ništa protiv da na sličan način, dakle u finišu utakmice, crveno-beli sutra sruše i turski Trabzon u 5. kolu grupne faze Lige Evrope (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum).

- Pobeda je pobeda, nebitno da li je ostvarena u prvih 15 ili 20 minuta ili u 97. minutu, kao sada protiv Radničkog. Bio bih zadovoljan da i Trabzon pobedimo golom u sudijskoj nadoknadi i da ostanemo u trci za evropsko proleće. Činjenica je da Zvezda igra nešto slabije u poslednje vreme, ali bitno je da pobeđuje. Kad se na kraju osvoje trofeji, niko neće gledati na koji način se pobeđivalo. Samim tim što naši igrači golove postižu u završnici znači da imaju pobednički karakter i da nikad ne odustaju. Zbog čega ulaze sporije u mečeve, sigurno će u klubu analizirati, verovatno to već i rade - poručuje Milovanović za naš list.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Zvezde na čak 8 od poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima nisu dali gol u prvom delu meča



Zanimljivo, pre pomenute utakmice s Monakom u Beogradu, crveno-beli su u svakom susretu od starta sezone barem jednom pogađali protivnikovu mrežu u prvom poluvremenu. Primera radi, Kolubari su dali čak pet, a Radničkom iz Niša i Pjuniku po tri.

Foto: Starsportphoto

 



Očigledno da neefikasnost u prvih 45 minuta ima veze i sa odlaskom Dejana Stankovića, mada je i tim Miloša Milojevića u prve tri utakmice njegovog mandata (Javor, Partizan, TSC) "otvarao" rivala u prvom poluvremenu.

Jačanje timskog duha

Bivši trener i golgeter crveno-belih, Zoran Filipović, smatra da su pobede u završnicama ojačale ekipu.

POSLEDNJIH 12 MEČEVA


Statistika 1. pol. 2. pol. ukupno
GOLOVI 7 14 21
ŠUTEVI 77 86 163

- Zvezda je u poslednje vreme pobedila nekoliko bitnih utakmica na strani. Sve to što se dešavalo, pobede u završnicama, nadoknadama, zapravo su dobre stvari da ekipa postane još jača i složnija. Teško je predvideti kako može da bude sutra protiv Trabzona, ali svakako verujem da ekipa ima snage da pobedi i ostane u trci za prezimljavanje u Evropi. Mene posebno raduje to što ekipa pobeđuje, što je u takmičarskom ritmu i što kontroliše dešavanja na terenu. Uvek će vam svaki trener reći da je bolje što pre rešiti pitanje pobednika, ali ako mora da bude u 90 i nekom minutu, neka bude - kaže Filipović.

Milunović: Pokazali smo snagu

Defanzivac Crvene zvezde Nemanja Milunović kaže da je zadovoljan što je ekipa u poslednjih devet dana ostvarila tri veoma bitne pobede u prvenstvu. On dodaje i da tim ima snage da savlada i turski Trabzon u sutrašnjem veoma važnom meču u Ligi Evrope.

- Uradili smo veliku stvar sa ove poslednje tri pobede na gostovanjima. Tradicionalno je teško igrati u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, ali smo pokazali sposobnost da pobeđujemo kada je najpotrebnije. Ovo je za nas možda i najbitniji deo sezone i drago mi je što je sve počelo da funkcioniše kako treba. Verujem da ćemo sutra uz podršku navijača pokazati snagu i da ćemo se izboriti za proleće u Evropi - kaže Milunović.


 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija