• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2023

21:26

IVANOVIĆ POSLE PORAZA! Trojke nisu put ka osvajanju ABA lige i plasmanu u Top 8! Otkrio kada je Zvezda IZGUBILA utakmicu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

IVANOVIĆ POSLE PORAZA! Trojke nisu put ka osvajanju ABA lige i plasmanu u Top 8! Otkrio kada je Zvezda IZGUBILA utakmicu!

Podeli vest

Crvena zvezda nije uspela da savlada Albu i uhvati priključak za plasman u Top 8 Evrolige, te ulazak u plej-of sada izgleda mnogo daleko za izabranike Duška Ivanovića

Nije krio razočaranje Duško Ivanović posle novog poraza, petog u šest evroligaških mečeva, koji je dodatno Zvezdu udaljio od plasman u Top 8.

Na početku izlaganja, šef struke crveno-belih je izjavio:

- Kad se izgubi utakmica pišite ja sam kriv - rekao je Ivanović, a potom odgovorio šta se desilo sa ekipom u ovom duelu sa Albom: 

- Nismo igrali odbranu u drugom poluvremenu. Nismo imali opcije u napadu. Samo smo šutirali trojke, a danas nije bio naš dan što se tiče šuta sa distance. Ako smo ozbiljan tim, moramo da igramo čvršće u odbrani i sa više strpljenja u napadu. Naišli smo na ekipu koja igra bez pritiska, ali posle kiše uvek sunce dolazi.

O samoj igri svojih izabranika i pogođenih pet trojki iz 28 pokušaja kaže:

- U prvom poluvremenu smo imali agresivnost i igrali smo dobro protiv nezgodne ekipe koja igra atipično. U momentu kada smo prestali da igramo dobru odbranu imali su lake poene, a mi smo pokušali brzo šutevima da ih stignemo i na kraju smo ostali bez snage. Većina šuteva su bili izgrađeni, ali ozbiljna ekipa mora da ima više opcija u napadu. Možda jednu utakmicu od 20 možeš da rešiš šutem. Ovo nije naš put da nešto uradimo u ABA ligi ili Evroligi. Drugo poluvreme sigurno nije način kako ćemo nešto uraditi.

Foto: Starsportphoto

 

O tome koliko će ovaj poraz uticati šanse za ulazak u plej-of:

- Sledeća utakmica je nova. Ne gledamo pozadi. Idemo samo napred. Evroliga je pokazala da nije bitan protivnik. Mi mislimo da imamo šansu da budemo u plej-ofu. Moraćemo dosta utakmica da pobedimo, ne bih sada prognoziram. Videćemo i ostale rezultate, ali fokus je na nama i da mi pobedimo što više utakmica.

Na konstataciju da je u Tel Avivu Zvezda igrala bolje, a mnogo teže izlazi na kraj sa rivalima kod kuće:

- Mislim da smo prvo odigrali vrlo dobro, našili smo na rivala koji igra vrlo dobro. Veliki broj utakmica su izgubili u samoj završnici, mogli su da budu ispred nas lako. Svaka utakmica je različita, svaki dan je različit, ali posle kiše uvek sunce dolazi.

Osvrnuo se i na šanse da se crveno-beli ipak nađu u Top 8.

- Mislim da je Evroliga pokazala da nije bitno ko je protivnik. Svak' svakog može da pobedi, od tih devet mečeva moramo da dobijemo dosta njih, ne bih sada prognozirao. Ne zavisi samo od nas, nego i onih ispred nas, potrudićemo se da dobijemo što više utakmica - veli Ivanović.

Od narednog kola u Minhenu će biti i Fakundo Kampaco, navijači očekuju da Argentinac okrene skor i povede crveno-bele ka ulasku u plej-of. Trener Zvezde je odgovorio na pitanje da li je njegova pomoć dovoljna:

- Da li je dobar ili nije, to je ono što imamo. Mora biti dobar - zaključio je Duško Ivanović nakon poraza od Albe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Iduće sezone kada napusti Zvezdu, neka bude dosledan i neka sa sobom povede Ivanovića i Bentila. Ta dvojica su nespobna da igraju Evro ligu. Sa Ivanovićem se u igru, konkretno organizaciju napada unosi totalni haos, a u odbrani faktički nepostoji. Fizički nije u stanju da igra adekvatnu odbranu. Može to da proše ali da ima ekstra kvaliteti u naoadu, a on to nema. Takođe, u trenucima kada nedostaju poeni, forisra se ekipa koja je napdački limitrana, umesto da se potencira sa najbolji napdačima u tim trenucima. Grešili su Vildoza i Nedović ali zato postoji tajm aut, sugestije, instrukcije ... Pa nisi trener Reala pa da možeš da uvedeš baš bilo koga u bilo kom momentu. Odgovornost trenera je kada igrači odigraju ovako kako su odigrali i tu nema prostora za peglanje i veliko filozofiranje. Početak utakmice protiv Partizan je kriminalan bio. Dok je on vodio ekipu to je bilo skoro 20 razlike. Kad se sklonio, Zvezda je zaigrala nešto drugačije, a i petorke su bile pogođene i potenciralo se na pravim stvarima.? To niko ne komantariše, kao i činenicu da je veliki Željko izgubio od Španca koji je faktički prvi put u životu vodio samostalno jednu tako zahtevnu utakmicu i u okrenuo rezultat.? Španija je definitivno košarkaška super sila koja se izgradila po svim nivoima. Prešišali su nas za 3 koplja tako da nam ništa drugo ne preostaje nego da počnemo da učimo od njih i da u većoj meri angažujemo njihove stručnjake. Struka je ono što nam fali, uz vrhunsku oranizaciju po klubovima i savezima. Igrače imamo najbolje u Evropi. U sportu je sve kristalno jasno. Ako mogu Kinezi da kopaju naše zlato, Arapi da drže proizvodnju mlečnih proizvoda isl. i da svi imamo korist od toga a što je najbitnije država, onda u čemu je problem da angažujemo strane košarkaške stručnjake.? Ovi naši možda iskreno i žele da naprave nešto veliko ali nisu dovoljno dobri.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija