• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2023

11:39

IZRAELCI TVRDE - GOTOVO JE! Zvezda ima novog trenera, Bahar izabrao crveno-bele!

reuters

Crvena zvezda

IZRAELCI TVRDE - GOTOVO JE! Zvezda ima novog trenera, Bahar izabrao crveno-bele!

Podeli vest

Gotovo je, Crvena zvezda ima novog trenera, Barak Bahar konačno je rekao "da" čelnicima šampiona Srbije i na kraju sezone će preuzeti crveno-bele.

Kako pišu izraelski mediji, trener Makabija iz Haife je posle višenedeljnih pregovora odlučio da prihvati ponudu i da se preseli u Beograd. Čelnici Zvezde su krajem marta uhvaćeni na ručku sa agentom Baraka Bakara. Tada su Izraelci preneli da je postignut načelan dogovor dve strane, a danas tvrde da trener definitivno prihvatio ponudu, pa se samo čeka ozvaničenje, što se neće desiti pre kraja sezone.

Dobiće Bahar ugovor na dve godine, dok će navodno po sezoni zarađivati 1.200.000 evra. Dosadašnji trener Makabija iz Haife tražio je da sa njim u Beograd stignu pomoćni trener Gaj Sarfati, trener golmana Gaj Vajzinger, dok kondicioni trener Dror Šimšon još nije prelomio, jer njegova porodica ne želi da se preseli u Srbiju.

1.200.000 po sezoni

Dobiće Barak Bahar ugovor na dve godine, dok će navodno po sezoni zarađivati 1.200.000 evra.

 

Barak ima ugovor sa Makabijem do kraja sezone 2023/24, pa će Zvezda najverovatnije morati da plati Izralecima 600.000 evra, to je suma o kojoj se ranije spekulisalo.

Barak je osvojio tri titule sa Makabijem Bahar, kao i tri titule šampiona Izraela sa Ber Ševom, dok je sa Haifom igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. U grupi je osvojio tri boda savladavši Juventus sa 2:0.

- Crvena zvezda mora uvek da teži boljim rešenjima, obavio sam razgovor sa Milojevićem, rekao sam da se ne opterećuje medijskim natpisima i da se fokusira na rad. Ima ugovor do juna, kada će se doneti odluka o njegovom ostanku, a on do tada ima vremena da ubedi javnost, navijače i nas iz rukovodstva da je on pravo rešenje - rekao je pre nekoliko dana Zvezdan Terzić.

 

Foto: Starsportphoto

 

Barak Bahar je imao solidnu igračku karijeru od 1998. do 2011. godine i nastupao je za Neve Josef, Hakoa Ramat Ganu, Hapoel Petah Tikvu i Ironu Kirjat Šmonu, za koju je odigrao 156. mečeva. Tamo je ostavio dubok trag i kada je rešio da se bavi trenerskim poslom, njegov klub mu je dao šansu. Od jula 2011. do oktobra 2012. godine radio je kao asistent glavnog trenera. Spletom okolnosti, tada je dobio priliku da on preuzme tim i na toj poziciji je ostao tri sezone. Njegova afitmacija nije prošla nezapaženo, pošto ga je angažovala Hapoel Ber Ševa. Preporodio je klub i osvojio tri titule prvaka Izraela, ako i dva kupa. Već na kraju prve sezone, igrao je i kvalifikacije za Ligu špampiopna. Nije se plasirao, ali je uspeo da se domogne grupne faze Lige Evrope i čak i prošao grupu.

Vrela atmosfera na "Marakani"

Zna Barak Bahar kakve navijače ima Crvena zvezda, a "delija" je govorio pred meča sa crveno-belima na "Marakani" u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Stadion me ne opterećuje, imamo iskusne igrače. Ipak, moramo da se nosimo sa atmosferom i nema sumnje da ćemo to uraditi. Za razliku od Olimpijakosa, biće duplo veći broj navijača i vrelija atmosfera. Očigledno je da prtitisak kod oba tima postoji, a kako vreme bude prolazilo on će se prebaciti na njih. Otvaranje utakmice je svakako važno - rekao je pre nekoliko meseci trener Makabi Haife.  

U julu 2020. godine preuzeo je Makabi Haifu, sa kojom ima ugovor do leta naredne godine. Sa sadašnjim klubom igrao je protiv Crvene zvezde prošle sezone u plej-ofu Lige šampiona.  U dva meča, uspevali su Izraelci da preokrenu rezultat i prođu u elitno takmičenje. Najpre je u Haifi domaćin poveo, pa Zvezda preokrenula golovima Pešića i Kange, a onda do kraja opet Makabi preokrenuo za konačnih 3:2. Nadali su se u Zvezdi da će im pred svojim navijačima biti lakše, međutim desilo se slično kao u Izraelu. Izabranici Dejana Stankovića poveli su golom Aleksandra Pešića u 27. minutu, pa povećali na 2:0 pogotkom Mirka Ivanića u 43. minutu. Smanjili su Izraelci na 2:1, a onda je napadač crveno-belih Milan Pavkov autogolom u 90. minutu izjednačio rezultat i doneo Makabiju Ligu šampiona

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 1 godinu

Dovodite one koji su nam ubijali decu 1999 .. kakvo dobro ocekujete?

Krivi

pre 1 godinu

Hajde hvala bogu...nakon ovog lopovluka, konačno će u zatvor Teržić, a bogami i krupnije zverke od njega samog. Možda čak i ... Ne zaboravite, Crvena Zvezda nije klub u vlasništvu mafije, nego državno vlasništvo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija