• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.05.2023

16:02

DA LI SU BORJANOVI KIKSEVI SKUPI? Kada je kapiten Zvezde morao bolje da reaguje? (ANKETA, FOTO, VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

DA LI SU BORJANOVI KIKSEVI SKUPI? Kada je kapiten Zvezde morao bolje da reaguje? (ANKETA, FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Kiks golmana Crvene zvezde Milana Borjana prilikom vodećeg gola Marka Docića iz Čukaričkog u finalu Kupa Srbije 2:1 (0:1) jedna je od lošijih intervencija iskusnog čuvara mreže od dolaska na "Marakanu". Kapiten crveno-belih imao je u prethodnih šest godina još nekoliko situacija u kojima se očekivalo da bolje reaguje.

Golman Crvene zvezde Milan Borjan jedan je od onih sa najdužim stažom na "Marakani", kapiten je ekipe koja je osvojila "duplu krunu" i u svakom smislu predvodnik ovog tima.

U redove crveno-belih stigao je leta 2017. godine, baš kada je tadašnji trener Vladan Milojević pravio ekipu koja će, ispostaviće se kasnije, napraviti od Zvezde redovnog učesnika evropskih takmičenja.

Foto: Starsportphoto

 

Da pitate prosečnog navijača koji pojedinac je najviše doprineo uspesima srpskog šampiona, većina će apostrofirati Borjana. I zaista, pamte se njegove maestralne odbrane u penal serijama, od kojih je posebno značajna ona u Kopenhagenu u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2019. godine. U senci mnogobrojnih dobrih pozeta koje je Borjan imao, ostali su oni u kojima nije postupio na nivou na kojem se to očekivalo. Postavlja se pitanje koliko su Borjanovi kiksevi koštali Crvenu zvezdu? Neki od propusta desili su se u važnim evropskim mečevima, koji su imali uticaj i na izgled budžeta kluba.

Juče je u finalu Kupa protiv Čukaričkog 2:1 (0:1) primio gol direktno iz kornera. Ne viđa se često tako lep pogodak, koji je ujedno i noćna mora svakog čuvara mreže. Nije Borjan to očekivao, loše je procenio gde će lopta i pitanje je da li je uspeo i pogledom da je isprati.

Gol Marka Docića u finalu Kupa:

 

 

 

Bilo je i u prethpodnim sezonama situacija u kojima je Zvezdin kapiten trebalo bolje da reaguje. Prošlog avgusta u revanš meču plej-ofa za Ligu šampiona protiv Haife u Beogradu, Borjan se opustio u nadoknadi vremena i primio gol sa 20 metara nekoliko trenutaka nakon odbranjenog penala. Pri vođstvu 2:0 za crveno-bele, delovalo je da će tim Dejana Stankovića u miru poći na odmor, ali su greška Gelora Kange, a onda i Borjanova reakcija sve okrenule na drugu stranu.

Borjan prima gol protiv Haife sa 20 metara:

Sezonu ranije, Crvena zvezda je takođe bila ukalkulisala prolaz u Ligu šampiona, ali ju je u 3. kolu zaustavio moldavski Šerif. U prvom meču odigranom u Beogradu bilo je 1:1. Poveli su gosti pogotkom u 33. minutu iz slobodnog udarca. Borjan je krenuo desno, pa kad je video da lopta ide levo, jednostavno je legao u levu stranu. 

Reakcija Borjana kod gola Šerifa na "Marakani": (od 1.03 sekunda na snimku):

U revanšu je bilo jednako loše. Nije Zvezda uspevala da poveže tri tačna pasa u Tiraspolju. Utisak je bio da nečće dati gol, makar se igralo tri dana. Za mir u redovima Šefira opet je imao zasluga Borjan. Igrao se 47. minut, kada je dosuđen slobodan udarac za domaćina. Golman Zvezde je pratio loptu pogledom, došpao je desno, bliže gućvi i skoro ceo gol ostavio prazan. Jednom od protivničkih igrača bilo le jako da glavnom postigne pogodak. 

Gol Šerifa u Moldaviji (od 3.35 na snimku):

Sličan gol kao u finalu kupa protiv Čukaričkog, primila je Zvezda i u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2020. godine protiv Omonije. Igrao se 31. minut, kada je jedan od igrača kiparskog     tima izveo korner i praktično poslao loptu u mrežu. Golman beogradske ekipe stajao je u uglu,    ne verujući šta se dešava. Do kraja je Zvezda izjednačila (1:1), a pošto se u to vreme zbog pandemije virusa korona igrala samo jedna utakmica, pobednik je odlučen jedanaestercima.  Kiprani su bili bolji.

Omonija daje gol (od 2.47 sekundi na snimku):

Imala je Zvezda i ranije iskustva sa primanjem atraktivnih golova od Čukaričkog. Pre tri sezone, igrao se prvenstveni meč, kada je fudbaler brđana Luka Stojanović postigao jedan od najlepših pogodaka u svojoj karijeri. Uzeo je loptu na svojoj polovini u 23. minutu pri vođstvu crveno'belih (1:0), trčao sa njom i nije bio stigao ni do centra kada je odlučio da šutira. Sa skoro 50 metara, lobovao je Milana Borjana. 

Gol Luke Stojanovića iz Čukaričkog sa pola terena:

 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija