• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

11:50

PEŠIĆ ISKRENO O GURANJU DRAGOVIĆA, ZVIŽUDICMA I ODLASKU: Što se mene tiče neka dođe i dvojica napadača! Pojedinci JEDVA čekaju...

Starsportphoto

Crvena zvezda

PEŠIĆ ISKRENO O GURANJU DRAGOVIĆA, ZVIŽUDICMA I ODLASKU: Što se mene tiče neka dođe i dvojica napadača! Pojedinci JEDVA čekaju...

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu savladali Čukarički 2:1 (0:1), a junak je sa dva gola bio Aleksandar Pešić.

Aleksandar Pešić je pričao o finalu Kupa, osvrnuo se  na momente koje su podigli prašinu, prokomentarisavši i spekulacije oko svoje budućnost na Marakani.

- Finale je uvek teško. Nekad ne pobeđuje bolji u utakmicama takvog karaktera. Nismo bežali od uloge favorita, ali kako je počelo i odvijalo se, logično je da se zapitaš možemo li uopšte da postignemo gol - rekao je Pešić u Intervjuu za Sportski žurnal.

Foto: Starsportphoto

 

Кoji su razlozi što niste odigrali bolje?

- Osvojili smo rano titulu, dolazi onda do neminovnog opuštanja, pozitivnog zezanja u ekipi. Imali smo, naravno, ozbiljnost i fokus za finale, ali nije lako držati ritam u navedenim okolnostima. Uspeli smo da pobedimo i zasluženo smo osvojili trofej.

I pored dva gola zvižduci nisu izostali...

- Gledam da pobedimo, a zvižde mi... Eto, dešava se i to. Sa klupe dopiru saveti da idem ka korner zastavici, razmišljam šta da radim jer vidim na drugoj strani Kangvu i Bukarija... Ali šta ako golman pokupi loptu i baci kontru? Ovako, ostalo je tridesetak sekundi i ništa nismo rizikovali. Ne treba zanemariti ni koliko smo bili umorni. Ušli smo u utakmicu s osnovnim ciljem da dobijemo i uspeli smo.

Smetaju vam zvižduci, oseća se to u glasu...

- Nebitno. Ma, kog špica nisu vređali u Zvezdi? Možda se dogodi da odem, dođe drugi...

Najavljujete odlazak?

- Ne. Imam još dve godine ugovora, ne razmišljam o odlasku.

Foto: Starsportphoto

 

Niste bez ponuda?

- Ne bi tako bilo da neko ne ceni moje kvalitete. U fudbalu se nikad ne zna. Nisam u fazi da jurim karijeru. Kad sam imao šansu da odem u Englesku i da se naplatim - nisam. Igram za voljeni klub, zadovoljan sam.

Najavljuje se dolazak novog špica. Kako gledate na to?

- Što se mene tiče, neka dođu i dvojica! Što jača konkurencija, ja sam bolji. U Tuluzu su bili Ben Jeder i Brajtvajt, pa sam igrao. Što se ne bih u Zvezdi? Nije lako ovde, težak je ovo dres. Nije sve kako se čini spolja, mi unutra znamo šta nas muči. I Rakonjac je dobar igrač, mlad.

Foto: Starsportphoto

 

Reč dve i o odlazećem treneru Milošu Milojeviću.

- Možda mi igrači nismo u nekim situacijama bili korektni prema Miloju, a ni on prema nama. Mi smo nekad teški, gledamo sebe i svoje mesto, a on ima 25 igrača i mora da pravi balans. Da je bilo sve kao u poslednja dva meseca, ne bi došlo do rastanka. Kad se trener promeni, krivicu imaju i igrači. Vratili smo mu duplom krunom, nismo mu ostali dužni. Želim mu da nađe dobar angažman.

Foto: Starsportphoto

 

Veliku pažnju izazvao je trenutak kada ste odgurnuli Dragovića koji je pokušao da vas spreči da skinete dres posle gola?

- Na internetu i pojedini novinari jedva čekaju da naprave frku gde je nema. Dragović i ja smo dobri prijatelji. Skoro svako jutro pijemo kafu i doručkujemo zajedno. Nema nikakvog problema između nas, ni na terenu, ni sada. Potrao je ka meni i rekao: Peša, nemoj da skidaš dres. Rekao sam mu da me pusti da dobijem karton i da izbacim nervozu iz sebe. On nekoliko puta pokušao da me odgovori, ja terao po svom. I tako se završilo. Ljudi treba da prestanu da prave problem gde ga nema.

Kakvu grupu priželjkujete u Ligi šampiona?

- Što slabiju! Imaćemo naše adute, ko god da budu rivali. Neki klubovi su otišli predaleko, doveli stavri do perfekcije. Ne znam kako bi se ovde komentarisalo da izgubimo 0:4 u Beogradu od Mančester Sitija, a videli ste šta su uradili Real Madridu - poručio je Aleksandar Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 11 meseci

Taj Pešić je tolika futbalska neznalica,ali i naduvenko,da treba Bogu zahvaliti,ali i nekom u stručnom štabu što uopće igra u timu.Nakon što postigne gol u jednoj od desetak utakmica postaje i nasilan.

Perica

pre 10 meseci

Tvoj postupak prema "prijatelju" i njegovom dobronamernom i profesionalnom savetu samo govori o tebi, kakav si čovek i profesionalac.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija