• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2023

11:13

(ANKETA) Delije, da vas čujemo! Ko će imati jači tim ove sezone?

Starsportphoto

Crvena zvezda

(ANKETA) Delije, da vas čujemo! Ko će imati jači tim ove sezone?

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda deluje moćnije nego što je bio godinama unazad. Sve vrvi od skupocenih pojačanja i sjajnih stranaca, a očekuje se da ih u stopu prati i košarkaški klub sa kojim se u poslednje vreme dovode u vezu imena koja su donedavno bila misaona imenica za crveno-bele.

Navijači Crvene zvezde trljaju ruke i sijaju od sreće ovih dana jer deluje da su lepi dani pred košarkaškim i fudbalskim klubom. 

Izraelac Barak Bahar je dobio i te kako vredna pojačanja, a ekipa koja će ove sezone predstavljati srpski fudbal u Ligi šampiona izgleda sjajno. Pokazala je Zvezda ozbiljnost i kvalitet i na meču protiv ruskog Zenita, protiv kojeg je tim iz Ljutice Bogdana trijumfovao (2:1), a savladana je ekipa vredna oko 170 miliona evra, prepuna kvalitetnih Brazilaca.

Sve ovo je dalo nadu navijačima da mogu da očekuju iskorak voljenog kluba i nešto više u Evropi u mesecima pred nama.

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

 

U dosadašnjem delu prelaznog roka stigli su Omri Glazer, Edmund Ado, Marko Stamenić, Piter Olanjinka i Žan Filip Kraso, a očekuje se uskoro i promocija Emanuela Late Lata!

Crveno-belu opremu zadužio je među prvima Žan Filip Kraso (25), špic iz Obale Slonovače koji je nastupao za Sent Etjen. Dugogodišnja želja Edmund Ado je takođe predstavljen na "Markani" kao veliko pojačanje, a novom šefu struke Baraku Baharu ispunjena je želja i doveden je reprezentativac Izraela Omri Glazer, koji je protiv Zenita pokazao da će biti dostojna zamena ljubimcu "delija" Milanu Borjanu između stativa.

Anketa

Piter Olanjinka, najbolji igrač Slavije iz Praga, za koju je postigao 43 gola i imao 23 asistencije na 169 meča, počevši od 2018. godine je predstavljen kao ogromno pojačanje. Slavija ga je platila 3.2 miliona evra, a on je zauzvrat postao najbolji strelac češkog kluba u evrokupovima. Sa češkim velikanom je igrao Ligu šampiona u sezoni 2019/20, kada je češki tim bio u grupi sa Interom, Dortmundom i Barselonom. Uzeli su dva boda, a Olijanka je upisao gol i asistenciju protiv Neroazura. Za reprezentaciju Nigerije je odigrao dva meča, a vredi pomenuti da je bio blizu toga da zaigra za nacionalni tim Albanije.

Došao je i mladi vezista Marko Stamenić iz Kopenhagena, koji se još zimus obavezao na veronost Zvezdi. Reprezentativac Novog Zelanda je istakao da mu je oduvek bila želja dres srpskog kluba, a trešnjica na torti je ugovor sa Emanuelom Late Latom, koji je pristavši da dođe u redove srpskog šampiona postao najskuplji igrač u istoriji srpskog fudbala. Za njega je najtrofejniji klub naše zemlje morao da se dobrano isprsi, i izdvoji 3.500.000 miliona evra koliko je italijanska Atalanta tražila.

Foto: Starsportphoto

 

 

Imaju navijači razloga da veruju da fudbalski klub može mnogo više nego ranijih sezona, ali raduje ih i što je košarkaški postao primamljiv za igrače širom Evrope i sveta!

Mnogi domaći i inostrani mediji poslednjih dana povezuju sa Zvezdom igrače koje bi mnogi poželeli u svojim redovima! Nikola Mirotić, jedan od najboljih i svakako najplaćeniji igrač na Starom kontinentu dovodi se u vezu sa klubom koji sa klupe vodi Duško Ivanović. Osim brutalnog asa Barselone i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić povezuje se sa Zvezdom. Prema nekim najavama vrlo je blizu dolazak popularnog Tea na Mali Kalemegdan, ali se pojavila informacija da su se juče stvari malo zakomplikovale. Bilo kako bilo, danas je kao bomba odjeknula vest i da je doskorašnji igrač Čikago Bulsa, Marko Simonović, pred vratima Zvezde. Amerikanac iz Panatinaikosa Derik Vilijams i  krilni centar Makabija Aleks Pojtres takođe su na listi želja crveno-belih, a kada se na sve to doda i da je Nikola Kalinić bio u priči jasno je da beogradski klub puca na visoko i da sprema nove "bombe" kao kada je onomad doveo Luku Vildozu i Fakunda Kampaca.

Igraće Zvezda ponovo u Evroligi, a sjajni navijači, vatrena atmosfera i igrači koji zadovolji dolaze i odlaze iz kluba najbolja su preporuka onima koji se dovode u vezu sa srpskim klubom. Ako makar i polovina ovih igrača budu stigli u Beograd, nema sumnje da će naš klub biti na dobrom putu da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu u elitnom rangu takmičenja. Podsetimo, veran crveno-belima ostao je Luka Mitrović poptisavši novi ugovor, a vratio se i Dejan Davidovac iz CSKA Moskve.

Delije, šta mislite, ko će imati jači tim ove sezone?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija