• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

06:52

Eraković najskuplji Zvezdin defanzivac! Mladi štoper odlaskom u Zenit  srušio rekord kluba

Starsportphoto

Crvena zvezda

Eraković najskuplji Zvezdin defanzivac! Mladi štoper odlaskom u Zenit srušio rekord kluba

Podeli vest

Strahinja Eraković (22) sa transferom od 7.000.000 evra najveća je prodaja crveno-belih kada je reč o odbrambenim igračima.

Najskuplji defanzivac u istoriji Crvene zvezde je Strahinja Eraković (22), koji je iza sebe ostavio i veličine poput Siniše Mihajlovića, Nemanje Vidića, Gorana Bunjevčevića...

Mladi fudbaler će karijeru nastaviti u Zenitu, koji će za njega izdvojiti sedam miliona evra, a crveno-belima će pripasti i deset procenata od njegovog narednog transfera.

Jedino je ostalo da se ruski i srpski šampion dogovore oko toga da li će odlični štoper ostati na "Marakani" još šest meseci, što čelnici crveno-belih pokušavaju da dogovore u završnoj rundi pregovora.

Foto: Starsportphoto

Strahinja Eraković

 

Naš reprezentativac će sa klubom iz Sankt Peterburga potpisati ugovor na četiri godine, a zaradiće ukupno šest miliona evra na ime plate.

U Spartaku besni

Ovaj transfer je posebno zanimljiv i privlači pažnju javnosti zato što je Eraković pre samo tri dana bio na pragu Spartaka. Praktično je sve već bilo utanačeno, a onda se dogodio veliki preokret.

Zenit i Moskovljani su ponudili identične uslove, ali je aktuelni prvak tamošnje Premijer lige iskoristio pravo preče kupovine, važan segment uključen u sponzorski ugovor koji Crvena zvezda ima sa "Gazpromom".

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela tvrdi da posao još nije zaključen, ali sudeći po reakcijama koje stižu iz ruske prestonice, jasno je čiji je dres izabrao momak koji je ponikao u Ljutice Bogdana.

Foto: Zoran Sinko

Mitar Mrkela

 

- Erakovićev transfer je bio planiran, a s tim smo upoznali i trenera Baraka Bahara pre nego što je došao u klub. Čekala se samo prava ponuda. Imamo dve i na igraču je da odluči šta mu je bolje. U zavisnosti od ličnih uslova i sportskih ambicija on će prelomiti. Mislim da ćemo u narednih nekoliko dana znati gde odlazi - rekao je Mitar Mrkela tokom gostovanja na Informer TV.

S druge strane, u taboru Moskovljana besni su i razočarani ovakvim raspletom situacije. Generalni direktor Oleg Mališev je poručio da, ako neko želi da igra u Zenitu, onda i nije za Spartak, dok je korak dalje otišla Zarema Salihova. Supruga vlasnika kluba Leonida Feduna, koja se inače nalazi na jednoj od glavnih funkcija, žestoko je reagovala posle preotimanja pojačanja.

- U Zenitu su kao cigani, uzimaju igrače kao konje. Potpisuju čak i one koji im uopšte nisu ni potrebni. Navijači Spartaka smatraju Crvenu zvezdu bratskim klubom, ali njihov stariji brat je Zenit - poručila je Salihova.

Prestigao velikane

S finansijske strane, ovo je odličan posao za Crvenu zvezdu. Na listi najskupljih defanzivaca u klupskoj istoriji Eraković je iza sebe ostavio pokojnog Gorana Bunjevčevića, koji je leta 2001. za tadašnjih šest miliona evra otišao u Totenhem.

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Iza mladog asa je i preminula legenda Siniša Mihajlović, čiji je transfer u Romu 1992. iznosio 4,5 miliona, a tu je i čuveni kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić, koje je 2004. kupio upravo moskovski Spartak za 4,45 miliona.

Kada je reč o svim transferima crveno-belih, rekord još drži prodaja Gorana Drulića u Saragosu 2001. za 13 miliona, dok Eraković deli sedmo mesto na listi sa Markom Grujićem, koji je za istu sumu u zimu 2016. prešao u Liverpul.

Degenek stiže kao zamena

Posle prodaje Strahinje Erakovića nema više nikakvih prepreka da se Miloš Degenek (29) vrati na "Marakanu" i po treći put obuče dres Crvene zvezde. Iskusni defanzivac želi ponovo u Beograd, a njegov klub, američki Kolumbus Kru trebalo bi da prihvati 600.000 evra na ime obeštećenja, koliko su crveno-beli spremni da plate. Novi trener Barak Bahar vidi reprezentativca Australije kao idealno rešenje na mestu desnog beka ili štopera.

ZVEZDINI NAJSKUPLJI DEFANZIVCI

1. Strahinja Eraković Zenit 7.000.000
2. Goran Bunjevčević Totenhem 6.000.000
3. Siniša Mihajlović Roma 4.500.000
4. Nemanja Vidić Spartak 4.450.000
5. Milan Biševac Lans 4.100.000
6. Zoran Njeguš Atletiko M. 3.800.000
7. Miloš Degenek Al Hilal 3.600.000
8. Dejan Stefanović Šefild v. 3.000.000
9. Aleksandar Luković Udineze 2.700.000
10. Nenad Tomović Đenova 2.200.000

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija