• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2023

18:05

KRAJ: Zvezda pala "na krovu" - Voždovac naneo poraz šampionu

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda pala "na krovu" - Voždovac naneo poraz šampionu

Podeli vest

Uživo pratite dešavanja sa utakmice Voždovca i Crvene zvezde u okviru petog kola Superlige Srbije.

Sastavila je Crvena zvezda moćan tim za izazove koji je očekuju u narednoj sezoni. Beogradski velikan biće deo grupne faze Lige šampiona, a Barak Bahar dobio je luksuz da za elitno takmičenje ekipu sprema kroz zvanične mečeve u Superligi Srbije. 

Početak izgleda sjajno budući da je Crvena zvezda upisala četiri izuzetno ubedljive pobede na startu šampionata. Sve to uz čak 16 postignutih i samo dva primljena boda, a danas "na meniju" crveno-belih biće Voždovac. 

Zmajevi u prošlosti nisu bili preveliki izazov za Zvezdu budući da su crveno-beli vezali čak 15 pobeda. Ipak, nadu Voždovcu daje dobar početak Superlige Srbije budući da su u uvodna četiri kola upisali pobedu i tri remija, dakle - bez poraza. 

Voždovac - Crvena zvezda   3:2 (2:0)

Strelci: Burmaz 5, Nešković 43, Teodorović 60 - Rodić 74, Kanga 90p

Stadion Voždovac, Beograd   Sudija: Stanko Ostraćanin, Kraljevo

Voždovac: Andrija Katić - Damjanović, Zečević (Lukić od 81. minuta), Đuričić, Đurđević - Matić, Jočić - Mitrović (Vaštuk od 60. minuta), Nešković (Stoislavljević od 81. minuta), Novevski (Vujanović od 60. minuta) - Burmaz (Teodorović od 56. minuta). 

Crvena zvezda: Glazer - Degenek (Rodić od 45. minuta), Mijailović, Dragović - Bukari, Kangva (Kanga od 45. minuta), Stamenić (Šljivić od 84. minuta), Mitrović (Mijatović od 60. minuta) - Lučić - Kraso (Kabić od 74. minuta), Olajinka. 

Žuti kartoni: Matić 15, Katić 41 (Voždovac) - Rodić 87 (Crvena zvezda)

UŽIVO:

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

96. minut - Totalna ofanziva crveno-belih! Sada korner, potom centaršut Mijaovića, ali sve to rešava Katić dobrim boksovanjem. 

93. minut - Nova gužva pred golom Voždovca, ali samo gol-aut nakon pokušaja Olajinke! 

Igraće se još osam minuta! 

90. minut - GOOOOOOOL! Smanjuje Gelor Kanga prednost Zmajeva sa "kreča" - 3:2!

89. minut - PENAL! Velika gužva u kaznenom prostoru Voždovca, Olajinka je gađao ka golu Zmajeva, ali je sa gol-linije rukom loptu izbio Vukašin Đurđević zbog čega je isključen. 

Foto: Starsportphoto©

 

85. minut - Bez uzbuđenja u finišu meča, nervozni su crveno-beli...

80. minut - Još jedan dobar pokušaj Milana Rodića, sada levom nogom sa dvadesetak metara, malo preko prečke odlazi lopta. 

78. minut - Slab pokušaj Stamenića, gađao je reprezentativac Novog Zelanda Olajinku u srcu kaznenog prostora, lopta završava u gol-autu...

74. minut - GOOOOOOOOL! Evo je nada za crveno-bele! Gelor Kanga je poslao centaršuta na prvu stativu, najviši u skoku bio je Milan Rodić koji pogađa gol i smanjuje prednost Voždovca - 3:1!

73. minut - Uroš Kabić menja Krasoa, to je četvrta izmena Baraka Bahara!

70. minut - Deluje da je Bukariji jedini raspoložen za igru u taboru crveno-belih... Ponovo je repezentativac Gane stvorio dobru šansu za Krasoa, posle odbitka lopta je došla do Dragovića koji šutira daleko preko gola - 3:0. 

67. minut - Razmontirano deluje Zvezda u ovim momentima, ne uspevaju crveno-beli da povežu dodavanja na sredini terena. Sa druge strane, Voždovac je fokusiran isključivo na odbranu svog gola. 

63. minut - Samo 100 sekundi bilo je potrebno Mijatoviću da ugrozi gol Voždovca, šutirao je Zvezdin "biser" sa distance, ali lopta odlazi daleko pored gola. 

61. minut - Odmah izmenu pravi Bahar, na terenu je Jovan Mijatović koji menja Stefana Mitrovića. Na drugoj strani Vaštuk i Vujanović menjaju Novevskog i Matiju Mitrovića. 

60. minut - GOOOOOOOOL! Još jedan šok, Aleksandar Dragović je katastrofalno reagovao, loptu je ukrao Teodorović i lobovao Omri Glazera - 3:0!

55. minut - Prvi pokušaj Gelora Kange, još jednom je Zvezda zapretila po desnoj strani, ali ponovo vrlo neprecizno. Izmenu pravi trener domaćin, na terenu je Teodorović umesto Burmaza. 

Foto: Starsportphoto©

 

53. minut - Stvaričan pritisak crveno-belih, ponovo je Bukari bio tvorac akcije, lopta je stigla do Žan Filipa Krasoa koji gaša, ali pravo u Katića, ostaje 2:0!

52. minut - Nižu se promašaji fudbalera Zvezde, sada je Bukari uposlio Marka Stamenića, ali još jednom lopta odlazi daleko preko gola. 

50. minut - Gađao je sada Vladimir Lučić, lopta je zakačila Krasoa pa crveno-beli neće dobiti ni korner. 

47. minut - Odmah pokušaj Stefana Mitrovića koji je gađao sa distance, još jedna sigurna intervencija Andrije Katića. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, a Bahar odmah pravi dve promene. Na terenu su Milan Rodić i Gelor Kanga, dok su u svlačionici ostali Miloš Degenek i Kings Kangva. 

Prvo poluvreme:

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom poluvremenu. 

43. minut - GOOOOOOOL! Voždovac vodi 2:0! Spektakularan pogodak Neškovića, surova kazna za Lučićev promašaj. Bivši fudbaler Vojvodine od polovine terena vukao je loptu, namestio se na desnu nogu i pogodio malu mrežu sa ivice kaznenog prostora! 

43. minut - Veliki promašaj Vladimira Lučića! Piter Olajinka je proigrao ofanzivca Zvezde koji je sam kao duh sa šest metara šutirao pored gola. 

42. minut - Prvi udarac u okviru gola Crvene zvezde, gađao je Stefan Mitrović, ali je dobro postavljeni Andrija Katić to lako zaustavio. 

40. minut - Promešao je Bukari ponovo odbranu Voždovca, došao skoro do peterca, a onda poslao lošu povratnu loptu. Ipak, pokupio je to Kraso, gađao dalji ugao, lopta je na putu ka golu pogodila Zečevića.

38. minut - PREČKA! Sjajan centaršut Osmana Bukarija, glavom je gađao Piter Olajinka, ali je okvir gola sprečio Nigerijca da poravna rezultat u finišu prvog dela igre, ostaje 1:0. 

Foto: Starsportphoto©

 

35. minut - Nižu se udarci Zvezde, sada je svoj oprobao Kraso, još jednom daleko preko prečke... Bezidejno deluju crveno-beli "na krovu" iako imaju inicijativu. 

31. minut - Prelako Voždovac dolazi u situaciju da ugrozi Omri Glazera, ponovo je Burmaz povukao kontru, ali je Dragović još jednom dobro reagovao. 

28. minut - Srušen je Stamenić na ivici kaznenog prostora pa Zvezda ima šansu da iz slobodnog udarca ugrozi gol Andrije Katića. Gađao je Žan Filip Kraso, ali je pogodio Neškovića, od svega samo korner za crveno-bele. 

26. minut - Preti Voždovac ponovo, sada je Novevski imao dobru poziciju nakon centaršuta Mitrovića, ipak, bolji u bloku bio je Aleksandar Dragović. 

23. minut - Nakon kornera lopta je lepo "sela" Vladimiru Lučiću, ali još jedan izuzetno neprecizan udarac Crvene zvezde. Idemo na minut predaha zbog velike vrućine u Beogradu. 

20. minut - Još jedan pokušaj Bukarija, sada ga je proigrao Žan Filip Kraso, ponovo nije pogodio ofanzivac Zvezde ni okvir gola. 

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Nižu se prilike na obe strane, sada je Olajinka spustio glavom loptu na volej Bukariju, gađao je reprezentativac Gane, ali lopta odlazi preko gola. Sjajnu utakmicu pratimo "na krovu"...

16. minut - Velika šansa  za Voždovac, odjednom se Bogdan Jočić stvorio pred Omrijem Glazerom, dobro je gađao bivši vezista Zvezde, ipak, dobrom postavkom golman crveno-belih uspeo je da sačuva svoju mrežu, ostaje 1:0. 

15. minut - Dobar pokušaj Marka Stamenića sa distance, nije imao nikakve šanse Andrija Katić, ali je lopta otišla pored gola. 

12. minut - Mnogo prostora ostavila je Zvezda, otvorilo je to prostor za kontru Voždovca i odmah prvi korner za domaćina. Uspevaju crveno-beli da se odbrane. 

8. minut - Totalna inicijativa Zvezde nakon vodećeg gola domaćih. Žan Filip Kraso i Stamenić su kombinovali, vezista crveno-belih poslao je dobar centaršut, ali Olajinka nije stigao do lopte, ostaje 1:0, pritisak pred golom Katića traje! 

5. minut - VODI VOŽDOVAC! Napravio je Degenek veliku grešku pošto je dodao loptu do Novevskog. Vezista Zmajeva proigrao je Borislava Burmaza koji cepa mrežu crveno-belih - 1:0. Nikakvu šansu nije imao Omri Glazer...

4. minut - Pritisak na poslednju liniju Voždovca od starta meča, sada je Lučić ukrao loptu Zečeviću, ali je tom prilikom napravio faul. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Voždovac...

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola Superlige Srbije između Voždovca i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija