• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2023

10:42

Hrabrost ili ludost? Zvezda zbog njega zabada prst u oko Evroligi!?

EPAIMAGES

Crvena zvezda

Hrabrost ili ludost? Zvezda zbog njega zabada prst u oko Evroligi!?

Podeli vest

Iskusni košarkaš Aleksej Šved (34) napisao je da je spreman da dođe u Crvenu zvezdu i tako izazvao lavinu oduševljenja navijača crveno-belih. Ukoliko do toga dođe, on će biti jedini Rus u Evroligi ove sezone.

Sve više se govori o želji Alekseja Šveda da dođe u prestonicu Srbije i ponovo sarađuje sa Duškom Ivanovićem. 

Ako dođe do saradnje koja bi bila ostvarenje obostrane želje, sjajni košarkaški as sa bogatim iskustvom u NBA ligi, bio bi usamljen Rus u elitnom košarkaškom takmičenju!  

Sa druge strane, trenutno u ekipama koje ce igrati sledece sezone u Evorligi postoji samo jedan Belorus, Roman Sorkin, koji igra za Makabi iz Tel Aviva.

Foto: profimedia

 

 

Sorkin je rođen u Minsku, ali od svoje druge godine živi u Izraelu, a odrastao je u gradiću Ašdod. Ima državljanstvo te zemlje i igra za njihovu reprezentaciju.

Poznato je da u Srbiji vrhunski sportisti mogu da dobiju pasoše bez mnogo muke, pa je moguce da bi i Alekej Šved vrlo brzo dobio srpsko drzavljanstvo. Ukoliko bi kao Rus imao problem da zaigra u prstižnom takmičenju to verovatno ne bi bio problem, mada, kada je Evroliga u pitanju, trenutno suspenzija važi samo za klubove.

Podsetimo, talentovanom ruskom fudbaleru Jegoru Prucevu koji je stigao prošlog leta na "Marakanu" iz Sočija, često je strani pasoš pravio problem da igra više. Nakon toga je problem otklonjen tako što je Prucev postao naš državljanin.

Bilo kako bilo, navijači Crvene zvezde se nadaju dolasku Šveda, koji je igrao u CSKA iz Moskve, Himkiju, moskovskom Dinamu, Minesoti, Filadelfiji, Hjustonu, a nosio je dres i Njujork Niksa, da bi se ponovo vratio u Himki i CSKA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija