• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2023

12:22

Teo napokon progovorio! Ništa ne bih menjao, nisam euforičan!

KK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Teo napokon progovorio! Ništa ne bih menjao, nisam euforičan!

Podeli vest

Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić oglasio se prvi put nakon dolaska u crveno-beli tabor.

Otkrio je Miloš Teodosić da je zadovoljan svojom karijerom i da ništa ne bi menjao!

- Generalno jesam. Sigurno da je bilo možda nekih prilika i da je mogao da se osvoji koji trofej više, ali ne bih menjao mnogo. Bilo je sve zadovoljavajuće - rekao je Teodosić.

Mnogo se pričalo kako bi Miloš bio još veći igrač da je neke stvari radio drugačije, ali ga te priče ne zamaraju i ne dotiču.

- Ne može da me zamara, jer ne obraćam pažnju. Možda jesam u nekim trenucima kada sam imao 21-22 godine. To je nešto što sam ja želeo. Bio sam posvećen košarci maksimalno. Jednom prilikom dok smo u Moskvi igrali došao je Kirilenko i rekao: ‘Hajde igraj malo jaču odbranu’. Ja ga pitam: ‘Kirilenko, koliko si imao blokada?’, on mi kaže da je imao sedam. ‘Bilo bi nula da sam ja igrao odbranu. Gledaj ti svoj posao’… Šalim se… Imao sam neke segmente igre koje je trebalo da popravim, ali ne bih ja tu menjao mnogo.

Srećan je srpski as što je napokon u Zvezdi! 

- Sjajno je. Možda nemam pravu sliku jer nije odigrana nijedna zvanična utakmica. Možda ću veći i jači utisak imati posle prvih odigranih utakmica. Iz godine u godinu je bilo priča, dogovora. Dogovor je bio sa predsednikom kluba da ove godine dođem, dogovorili smo se za dva minuta. Ovo mi je prva godina u karijeri da nisam imao ugovor i nije bilo prepreke da dođem. Srećan sam. Znam da nas čeka mnogo rada, nervoze i svega, ali videćemo. Treba da se fokusiramo i koncentrišemo na nas i našu igru, a samim tim će i rezultat doći.  

Nemanja Nedović je pre nekoliko dana kazao da je ovo možda najjača Zvezda u novijoj istoriji.

- Sigurno je da je jedna iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom. Da li je ovo najjača Zvezda ikada? Ne znam, ne bih ulazio u to. Na nama je da radimo i uz pomoć navijača da otvorimo što je moguće bolje i da uđemo što ranije u samopouzdanje. Sa tim možemo da napravimo super rezultat. Ne bih bio euforičan, niti davao prognoze. Treba utakmicu po utakmicu da zidamo atmosferu da igramo do maja ili juna. Samopouzdanje je neophodno za super rezultat. Moramo da gradimo i zidamo atmosferu...

Prvi meč u Beogradu za Zvezdu je narednog četvrtka protiv Asvela.

- Za mene će biti mene vrlo emotivno i nešto što sam dugo priželjkivao. Siguran sam da će naši navijači doći i podržati ovu ekipu koja ima predispoziciju da napravi mnogo toga. Ovo je nova ekipa, moraju biti strpljivi, trebaće vremena da se uigramo. Imali smo nekih problema u pripremnom periodu sa povredama. Nije bilo dovoljno vremena koliko je trebalo i koliko smo želeli da treniramo zajedno, ali kako nama, tako i drugim ekipama. Od prve utakmice sa Asvelom treba da uđemo maksimalno koncentrisano i da treba da se borimo za nešto veliko.

Foto: Starsportphoto

 

 

Otkrio je Teo koji je bio glavni motiv povratka u Srbiju nakon bogate inostrane karijere.

- Jedan od motiva je Zvezda, a drugi motiv je da se napravi nešto lepo i veliko sa Zvezdom. Osvajati trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije i sa klubom za koji navijaš je posebno. To je nešto što želim da osetim i doživim.

Mnogima je prva asocijacija na Teodosića trojka protiv Španije, ali popularni Teo pamti 2009. godinu.

- Meni je prva asocijacija, ne računajući mlađe kategorije i trofeje sa Železnikom, ta 2009. i Poljska, gde smo napravili posle mnogo godina lep i dobar rezultat sa reprezentacijom, sa jednom vrlo mladom ekipom. Očekivanja nisu bila ni blizu velika. To je bila i moja prva lična promocija na visokom nivou. To prvenstvo je za mene posebno.

Srpski as je prepoznatljiv i po tome što u prelomnim trenucima preuzima odgovornost, za razliku od mnogih.

- Sigurno da imaš negde u sebi donekle, ali to je kroz ceo svoj razvojni put, vežbaš, radiš, učiš. Nisam bežao od odgovornosti, niti se plašio da preuzmem. Daleko više puta sam promašio nego pogodio te poslednje šuteve. Ali, nekako takva mi je uloga bila u ekipi, očekivalo se to od mene. Nekad nisam bio spreman na to, ali navikao sam da preuzimam sve u svoje ruke.

Foto: Starsportphoto

 

 

Oprobao se i u NBA ligi, a u periodu od 2017. do 2019. nosio je dres LA Klipersa.

- Posle 22, 23, 24 godine sam prestao da se dokazujem drugima, već samo samom sebi. Razlog zašto sam otišao u Ameriku je bio taj, da vidim koliko mogu da igram sa najboljim igračima na svetu. Drago mi je što sam bio tamo i video način kako se igra. Žao mi je što nisam otišao ranije. Boravak bi bio sasvim drugačiji. Ne kajem se, drago mi je što sam video sve tamo. Lepo iskustvo koje je mene promenilo na bolje i moj pogled na košarku.

Otkrio je Teodosić i zašto ne priča mnogo van terena.

- Jedan od razloga je to što sam želeo da govorim na terenu, jer je to moj posao, da bi novinari mogli da komentarišu i pričaju o mojim igrama. Sebe i svoj privatan život sam se trudio koliko sam mogao da sklonim od svih. Šta je, tu je. Kada si javna ličnost boriš se sa tim i živiš sa tim. Postalo je deo svakodnevnice.

Upitan je da li bi demistifikao nešto što je nekada pisano ili pričano o njemu, odnosno da li je bilo nekih neistina.

- Toliko je neistina rečeno, trebali bi tri, četiri sata da pričamo (smeh). Nema, super sve ovako.

Foto: Starsportphoto

 

 

Za kraj je poručio da kao dete nije verovao u ovoliki uspeh.

- Iskreno nisam verovao. Svi maštamo o trofeju Ervolige, da budeš prvak države itd, ali nije mogla mašta da mi dobaci ni dotle, ni do Amerike... Možda sam skroman - zaključio je Miloš Teodosić kroz osmeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija