• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

14:50

Stranci oduševili zvezdaše! Dos Santos uči srpski, Nejpir i Rokas pucaju od optimizma! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Stranci oduševili zvezdaše! Dos Santos uči srpski, Nejpir i Rokas pucaju od optimizma! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda održava Medija dej pred start nove sezone Evrolige, a najveću pažnju privukao je Jago dos Santos, brazilski plejmejker, koji je raspametio sve željom da što pre nauči naš jezik.

Nestrpljivi su igrači i navijači crveno-belih da krenu novi izazovi, a mnogi tvrde da Zvezda ima najjači tim u istoriji!

Ekipa Informera posetila je Medija dej, a odmah je bilo jasno da i novajlije i starosedioci pucaju od optimizma.  Brazilac Dos Santos je pokazao spremnost da nauči naš jezik, sjajno se provodio i nije mu bilo teško da sve ispoštuje sa osmehom na licu.

Svestan je Jago u kakav klub je došao.

- Veoma sam srećan, svaki dan sve srećniji! Drago mi je što su navijači Zvezde gledali na Mundobasketu, znaju šta mogu da očekuju. Znam i da trener Ivanović veruje u mene, uvek priča sa mnom, govori mi da igram svoju igru. Veoma je dobar i sviđa mi se kako radi! Možemo bolje nego prošle sezone!

Povratnik u crveno-beli tabor, Dejan Davidovac, ne krije zadovoljstvo što je ponovo deo tima.

- Provereni igrači sa velikim uspesima u svojim karijerama, dosta nas je kasno došlo, nijedan trening nisam odradio sa Teom sa Nejpirom, sezona kreće za tri dana, tako da ćemo morati kroz sezonu da se uigravamo. Možda će nam trebati vremena, ali sezona je duga i trebaće strpljenja! Iskreno imao sam želju da se vratim, sa druge strane mislim da mi je prijalo ovih godinu dana što sam bio u CSKA, drago mi je što sam ovde - poručio je Davidovac.

Foto: Starsportphoto

 

 

Upitan je kako sa ove distance posmatra na uspeh reprezentacije.

- Još nije hladna glava, svestan sam da smo napravili veliki uspeh, drago mi je što smo svi bili zajedno i mi iz Zvezde i iz Partizana, stvarno jedno lepo iskustvo! Drugačije je uspeh sa reprezentacijom, nego sa Zvezdom i CSKA , to su ipak klubovi, a sasvim drugo je igrati za svoju zemlju, uvek mi je bila želja da napravim uspeh sa Srbijom, U finalu su Nemci bili fizički dominantni, visoki, mi smo prvo ostali bez Boriše, onda i bez Dobrića, mi smo svaku utakmicu igrali 400 odsto, tako da u ovoj skraćenoj rotaciji nismo imali šanse - zaključio je Davidovac.

 

 

Džoel Bolomboj uživa u Srbiji i srećan je što će sarađivati sa MilošemTeodosićem.

- Ovde sam malo više od mesec dana i nisam znao šta mogu da očekujem kao stranac. Vreme je sjajno, nemam probleme, mnogi ljudi pričaju engleski i to mi pomaže. Svi su sjajni, navijači takođe. Očekujte od mene energiju, dobru odbranu...Miloš se vratio posle povreda, verujem da ćemo se sjajno slagati na terenu.

Rokas Giedratidis ne može da dočeka večiti derbi.

Osećam se dobro, jedva čekam da počne sezona! Možete očekivati enegriju od mene, želim da otavim poslednji atom snage na terenu! Mislim da će biti dobro za sve! Jedva čekam derbi, želim da osetim to - rekao je on, a šta su još Zvezdini asovi poručili, pogledajte u video materijalu koji smo pripremili za vas.

 

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović nedavno je izjavio da je  prodato preko 12.000 sezonskih ulaznica za predstojeću sezonu, u kojoj će cilj ekipi sa Malog Kalemegdana biti plasman na fajnal-for Evrolige!

Dugogodišnji funkcioner vicešampiona ABA lige naglašava da veruje u tim . Jednom rečenicom je pecnuo i večitog rivala Partizan.

Ekipa je jako dobra, kao i stručni štab i trener nam je veoma iskusanj. Naravno, u pripremnom periodu pobeđujete, gubite, sagledavate koje su dobre strane, ali i šta bi trebalo da popravite... Idemo dalje i očekujem da ćemo imati dobre rezultate ove godine u svim takmičenjima u kojima Zvezda nastupa - ABA liga, Kup Srbije, domaće prvenstvo koje je nama kao klubu iz Srbije veoma važno. Mi nismo klub koji će da napušta domaće prvenstvo, a da pritom uzima pare od države - dodaje Čović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija