• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

12:36

Nije tema fudbal, druge stvari su bitnije! Oglasio se Vazura posle odlaganja derbija

Starsportphoto

Fudbal

Nije tema fudbal, druge stvari su bitnije! Oglasio se Vazura posle odlaganja derbija

Podeli vest

Generalni direktor Partizana Miloš Vazur potvrdio je da je 171. "večiti" derbi, koji je bio planiran za sredu (19.00) odložen, jer je Vlada Srbije 27. septembar proglasila za Dan žalosti zbog tragičnih događaja u selu Banjska na Kosovu i Metohiji.

Zbog Dana žalosti Zajednica Superlige i Fudbalski savez Srbije doneli su odluku o odlaganju svih fudbalskih mečeva na teritoriji Srbije, samim tim neće se igrati ni utakmice u najjačem, kao i  udrugom po rangu takmičenju, koji su bili planirani za utorak i sredu.

Pomeren je i 171. "večiti derbi", planiran za sredu u 19 časova na stadionu Partizana. To je potvrdio generalni  direktor Partizana Miloš Vazura.

- Nažalost... Vidite i sami da je proglašen za sutra Dan žalosti. U komunikaciji smo s ljudima iz Superlige Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, rečeno nam je da će kolo biti odloženo, a samim tim i 171. "večiti derbi" zbog tragedije i zločina koji su se dogodili na Kosovu i Metohiji, očekujemo zvanični dopis. Sve je bilo spremno za derbi, ali nije tema fudbal, neke druge stvari su bitnije. Utakmica će biti odigrana u nekom drugom terminu, čekamo da nam kažu kada. Koristim priliku i da izrazim saučešće u svoje lično ime i ispred Partizana porodicama nastradalih -  rekao je direktor Partizana Miloš Vazura za Arena TV.

Narednog vikenda igraće se utakmice šampionata Srbije, ali po rasporedu, odnosno mečevi 10, a ne odloženog 9. kola, čiji će termin naknadno biti poznat.

 

 

U tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, ubijena su četvorica Srba, te je zbog toga u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost koja će trajati 26, 27. i 28. septembra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija