• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

23:35

Ocene - Crvena zvezda: Điga, kakva šteta! Eh, ta nesrećna ruka! Bukari i Ndijae odradili posao, a njih dvojica zalutali!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ocene - Crvena zvezda: Điga, kakva šteta! Eh, ta nesrećna ruka! Bukari i Ndijae odradili posao, a njih dvojica zalutali!

Podeli vest

Crvena zvezda i Jang Bojs odigrali su nerešeno - 2:2 (1:0) u meču drugog kola Lige šampiona.

Prvak Srbije vodio je 1:0, ekipa iz Berna je preokrenula na 2:1, ali nije stigla do pobede.

Crvena zvezda nije ostvarila trijumf u važnoj utakmici koji bi joj mnogo značio u, treba biti pošten, borbi za treće mesto u ovoj grupi sa, upravo, Jang Bojsom.

Bukari nosi titulu najzapaženijeg u "bodu" ekipe Baraka Bahara protiv Švajcaraca, dobar utisak ostavio je i golman Glazer, kao i strelac vodećeg gola Šerif Ndiaje, dok su večeras Stamenić i Stefan Mitrović potpuno zalutali na teren. 

Priča za sebe je Naser Điga...

OCENE 

Omri Glazer (7) - Zaustavio šut Garsije u 27 i u "ekstra tajmu" prvog poluvremena odbranio udarac Ugrinića. U nastavku primio dva gola, jedan sa bele tačke, a nije mogao mnogo da učini ni kod drugog primljenog gola. Nestvarna intervencija u finišu prvog poluvremena, podsetila je na neke bravure iz Mančestera.

Srđan Mijailović  (6) - Korektan po desnoj strani, u nekoliko navrata odlično "spajao" Bukarija sa loptom, ali sve u svemu ništa specijalno. Imao upotrebljivih centaršuteva sa desne strane.

Aleksandar Dragović (6,5) -  Kapiten u prvom poluvremenu - mangupski. Držao je defanzivu u svom stilu i učestvovao kod prvog gola uposlivši Bukarija, koji je prosledio loptu do Ndiajea, a ostalo je poznato, Zvezda je povela. U nastavku po starom dobrom običaju pokazao je prepoznatljivu inteligenciju, ali i od njega kao lidera crveno-belih se očekuje više. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Naser Điga (6,5) - Smiren, stabilan u prvih 45 minuta, nije napravio nijednu grešku, ali celu priču je pokvario u 60. minutu kada je skrivio jedanaesterac, posle kojeg su Švajcarci stigli do vođstva. Neverovatno, genijalna igra, prosuta je tim nesrećnim igranjem rukom. Da nije bilo toga, njegov nastup bi se mogao okarakterisati vrhunskim. 

Milan Rodić (5,5) - Pokušavao je njegovim centaršutevima, malo, premalo... Od Zvezdinog  levog beka "za sva vremena" (godinama nema alternativu) se uvek očekuje mnogo više. Ništa sporno za trud i "trku", ali izdržao je samo do 60. minuta kada ga je Bahar zamenio Olanjinkom.

Marko Stamenić (5) - Možda i najslabija karika u crveno-belim redovima. Ugrinić mu je stalno bežao, a na kraju krajeva kriv je i za izjednačujući gol. Uz Stefana Mitrovića ubedljivo najlošija figura u redovima tima Baraka Bahara.

Foto: Starsportphoto

 

 

In-Bom Hvang (6) - U prvom poluvremenu malo iznad proseka, a u nastavku - tanko. Učestvovao je u nekim akcijama koje su bile potencijalna opasnost po gol švajcarskog tima, ali to je malo od preskupog pojačanja. Prst na čelo treba da stavi Korejac.

Osman Bukari (7,5) -  Namestio gol i poslao jednu loptu iza leđa golmana žuto-crnih iz Berna. Ostavio je najbolji utisak kod domaćina, jer šta reći posle datog gola i asistencije. Naravno da je bilo prostora za još kvaliteniju igru. Znate ono, uvek može bolje...

Mirko Ivanić (6) -  E, tek on može mnogo bolje. Priliku koja je "mirisala" na nešto konkretno, uprskao je lošim prijemom lopte, ali je vrhunski uposlio Bukarija, kod poništenog gola Zvezdinog brzanjca. Zaradio je žuti karton u prvom delu potpuno bespotrebno na 30 metara od gola. U nastavku skoro da se ništa nije videlo od popularnog Miće.

Stefan Mitrović (5) -  Nije pokazao ama baš ništa, kao da je mladi Zvezdin ofanzivac ovog puta podlegao atmosferi važnog meča. Uz Stamenića najgori Zvezdin igrač večeras, uostalom, nije tek tako zamenjen.

Šerif Ndiaje (7) - Strelac gola u prvom poluvremenu, a imao je još jednu šansu. Konstantna opasnost po gol Jang Bojsa. I njemu je kao Bukariju poništen gol, a zamenjen je u 80. minutu Krasoom. Utisak je da posebno u drugom poluvremenu nije bio "šerifovski" raspojasan, ali sigurno da je golom opravdao bitisanje na večerašnjem meču.

 

Izmene

 

Piter Olanjinka (5.5) -  Zamenio Milana Rodića u 60. minutu. Promašio je stopostotnu šansu u nadoknadi drugog poluvremena, napadač njegovog ranga morao je bolje da reaguje i da zatrese mrežu. Ovako, umesto aplauza, "severu" je izmamio samo uzdah. 

Žan Filip Kraso  (7) -  Ušao u igru u 80. minutu i namestio izjednačujući gol crveno-belih. Za deset "i kusur" minuta igre sasvim dovoljno da može da se kaže da je odradio posao i da se njegov ulazak Baharu isplatio.

Aleksandar Katai (6) -  Zvezdin Magiko, šta reći, dobio je priliku u 69. minutu, kada je zamenio totalno indisponiranog Stamenića. Imao je odličnu šansu posle centaršuta Srđana Mijailovića kada je glavom šutirao pored gola. Uveden da vadi kestenje iz vatre, ipak ta minutaža veziisti srpskog šampiona nije bila dovoljna da uradi nešto više. Ulaskom njega i Vladimira Lučića Zvezda je trebalo da dobije kiseonik, ali...

Vladimir Lučić (6) - Da se nadovežemo na ulazak u igru zajedno sa Kataijem, malo je to, premalo. Doprinos sa klupe, tanko za neku "jaču" ocenu, a i za njega važi da u sledećim utakmicama bio starter ili počinjao meč sa klupe mora da bude konkretniji. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav Pualić

pre 11 meseci

Ovog puta Zvezda je imala mnogo sreće jer je izbegla poraz !!!! Od osamdesetog do osamdeset osmog minuta ( 2 : 1 )Švajcarci su promašili dve stopostotne šanse !!! Sa ovim remijem šanse u bilo kojem kupu da prezime u Evropi su minimalne skoro nikakve !!!!

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija