• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

12:17

Tužne vesti: Preminuo bivši košarkaš i direktor Zvezde

kk crvena zvezda

Crvena zvezda

Tužne vesti: Preminuo bivši košarkaš i direktor Zvezde

Podeli vest

Miroljub Stojković, nekadašnji košarkaš i direktor Crvene zvezde, preminuo je u četvrtak u 78.godini života

Tužne vesti na Malom Kalemegdanu, preminuo je nekadašnji košarkaš i direktor Crvene zvezde Miroljub Stojković.

Rođen je  11.12.1945 godine u Beogradu, igrao je za prvi tim Crvene zvezde, ali će ostati upamćen kao kapiten juniorske ekipe Crvene zvezde koja je osvojila šampionat Jugoslavije 1963.godine.

"Ta utakmica pamti se i po tom što je bila  prenošena na nacionalnoj televiziji, pa je cela Jugoslavija bila u prilici da vidi stasavanje jedne šampionske generacije u kojoj su kasnije i kao seniorski šampioni Jugoslavije igrali Todosijević, Pavlović, Škulić, Stanimirović (sezona 1968-1969)", navodi KK Crvena zvezda.

Stojković se kasnije bavio i trenerskim poslom (bio je trener košarkašica Voždovca sa kojima je stigao i do finala Kupa Pobednika Kupova), a u periodu 1973-1979 bio je i glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije. Direktor KK Crvena zvezda bio je 1989 i 1990.godine.  


"KK Crvena zvezda Meridianbet se oglasio i izrazio najdublje saučešće porodici našeg Miroljuba Stojkovića koji je veliki deo svog života posvetio svojoj Crvenoj zvezdi. Neka mu je večna slava i hvala!", objavio je klub sa Malog Kalemegdana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija