• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.10.2023

07:26

Ko potceni Zvezdu može da se opeče! Miroslav Stević upozorava Nemce!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ko potceni Zvezdu može da se opeče! Miroslav Stević upozorava Nemce!

Podeli vest

Sudeći po kladionicama, Zvezda neće postojati protiv Lajpciga na terenu. Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće u sredu od 21.00 (RTS 1, Arena 1 premijum) Lajpcigu u meču 3. kola grupe G Lige šampiona.

Bukmejkeri su ozbiljno potcenili srpskog šampiona, pošto je kvota na pobedu domaćina 1,22 i konstantno pada. Na remi je sedam, dok je na dvojku deset i raste. Ovako drastična razlika dugo nije viđena u elitnom takmičenju, jer je procena da su tamo najbolji timovi i da su makar približnog kvaliteta.

Razlika je manja

Nekadašnji fudbaler Miroslav Stević, koji godinama živi u Nemačkoj, kaže da bi Lajpcig mogao da se opeče ako tako potcenjivački pristupi utakmici sa Crvenom zvezdom. Prema njegovim rečima, domaćin jeste favorit, ali nije tako velika razlika u kvalitetu.

Foto: printscreen

 

 


- Uh, baš ekstremna razlika. Niko ne bi smeo tako da potcenjuje Zvezdu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog njene istorije i sportske drskosti. Niko nije očekivao da pobedi Liverpul, pa ga je pobedila. Povela je protiv Mančester sitija u gostima. Jeste Lajpcig favorit, realno je i da pobedi, ali ovo je potcenjivanje, kao da je Zvezda neki litvanski ili bugarski klub. Svako ko potceni grb Crvene zvezde mogao bi ozbiljno da se opeče - objašnjava Stević.

Foto: Starsportphoto

 

 



Lajpcig je u 1. kolu slavio u gostima protiv Jang bojsa (3:1), da bi kasnije izgubio kod kuće od Sitija (3:1). Nekadašnji fudbaler upozorava da taj poraz Lajpciga od Sitija ne znači ništa, jer su "građani" klasa za sve ostale.

- To što je Lajpcig izgubio od Mančester sitija nije nikakvo iznenađenje, niti merilo bilo kakvog kvaliteta. Siti je liga za sebe, njemu niko ne može da parira. Verujem da je jasno da će biti prvi u grupi, a da će se za drugo mesto boriti tri preostala tima. Lajpcig je tu favorit, ima najjači tim. Forma iz prvenstva neće biti dovoljna za Ligu šampiona, mada verujem da i igrači ovo takmičenje doživljavaju drugačije. Svesni su da su u izlogu, da igraju utakmice koje stvaraju velike igrače i da će svako od njih naći način da se motiviše - zaključio je Stević za Informer.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Biće pun stadion

Očekivanja su da "Red Bul arena", koja prima 42.600 ljudi bude krcata. Karte namenjene navijačima Zvezde takođe su razgrabljene, a to bi mogao da bude dodatni motiv izabranicima Baraka Bahara.

- Nemci imaju kulturu posećivanja sportskih događaja i uopšte svih manifestacija gde se organizuje neko takmičenje. Stadioni su stalno puni, pa tako će biti i ovog puta. Zvezda je naviknuta da igra pred punim tribinama i takav ambijent bi mogao da joj prija. Ako dobro uđe u utakmicu, mogla bi i da iznenadi Lajpcig - zaključio je Stević.


LIGA ŠAMPIONA

Grupa G

3. kolo

Sreda
Lajpcig - Crvena zvezda 21.00
Jang bojs - Mančester siti 21.00

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15