• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

26.10.2023

14:33

Zvezdo, znaš li šta hoćeš? Milioni potrošeni, a deca vade kestenje iz vatre

Informer/starsportphoto/ATA images

Crvena zvezda

Zvezdo, znaš li šta hoćeš? Milioni potrošeni, a deca vade kestenje iz vatre

Podeli vest

Meč Lajpciga i Crvene zvezde nametnuo je važno pitanje – zašto su sručeni milioni evra na pojačanja, koja su dovedena baš za izazove u Ligi šampiona, ako će kad je gusto odgovornost biti prebačena na Zvezdinu decu?

Prošlo je oko pola godine od onog aprilskog dana, kada je ekipa sa “Marakane” i matematički overila titulu u Superligi i zvanično postala prvi učesnik Lige šampiona za sezonu 2023/24. Iako svaka vest traje od jutra do podne, osim ako nije baš senzacionalna pa nekako da preživi do sutra, pamte dobro svi koji prate crveno-bele kakve su tada najave stizale iz kluba.

Dogovoren je dolazak Baraka Bahara, dok je Miloš Milojević smenjen uprkos osvajanju duple krune. Predstavljen je Izraelac kao "Aleks Ferguson za one sa jeftinim kartama", kao čovek sposoban da izvuče iz ekipe više od onoga što je i sam tim svestan da može da pruži. Naravno, jasno je bilo da moraju da se dovedu adekvatna pojačanja, da bi Bahar imao sa kim da radi. Najavljene su akvizacije koje će praviti razliku u elitnom takmičenju.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

"Da bi dobio, moraš da uložiš. Ove sezone zaradićemo oko 50 miliona evra i moraćemo da uložimo u tim. Nećemo u Ligi šampiona da budemo puki učesnici, već konkurenti", govorio je tada prvi čovek kluba Zvezdan Terzić.

Rečeno – učinjeno. Dovedeno je sve po želji trenera, od golmana Omrija Glazera, preko zadnje linije koja je pojačana štoperima Naserom Đigom i Milošem Degenekom. Poslednjeg dana prelaznog roka stigao je In Bom Hvang, najskuplje pojačanje u istoriji domaće lige, plaćen pet miliona evra, sa idejom da gospodari sredinom terena. Da terorišu pritivničke golmane planirani su Piter Olanjinka, Žan Filip Kraso i Šerif Ndiaje.

Znaju i vrapci na grani kako je tim silovito krenuo, pa su kao kegle na pripremama padali Zenit, Fenerbahče, Fiorentina i ostali evropski velikani. Euforija je bila na maksimumu, navijači su priželjkivali najatraktivnije rivale u Ligi šampiona. Dobro upućeni kažu da je tada u Barakovom stručnom štabu bilo ljudi koji su upozoravali da će biti problema, jer ekipa igra na svežinu, a ne na kvalitet i uigranost.

Jučerašnji meč protiv Lajpciga bio je kao nacrtan da Zvezdina pojačanja pokažu zbog čega su tačno angažovana za novac koji domaći igrači mogu samo da sanjaju. Niko nije očekivao da će biti u rangu Lajpciga, ali to je meč u kojem je trebalo sami sebe da motivišu. A onda u 65. minutu scena koja govori o Baraku Baharu: na klupi mu sede Kraso, Kanga i Kangva, a on uvodi tinejdžere, dečake Jovana Mijatovića, Kostu Nedeljkovića i Vladimira Lučića. Klince koji su do juče igrače poput Olma i Simonsa gledali samo na "Fudbal menadžeru". I da se razumemo, nije tema jesu li ta deca zaslužila da se nađu na terenu. Naravno da jesu, jer verovatno bolje od svih u timu razumeju veličinu Crvene zvezde i najviše na svetu im je stalo da se dokažu na velikoj pozornici, ali i donesu bodove svom voljenom klubu. Oni su grizli, nisu se štedeli i svako od njih imao je po izglednu šansu do kraja.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Postavlja se pitanje zbog čega je onda Zvezda dovodila skupa pojačanja? Da li da izbore pobedu recimo protiv Javora i Radnika ili da povuku kad bude teško protiv Lajpciga?

Posebno je zanimljivo o čemu je to razmišljao Barak Bahar kad je gurnuo decu u vatru? Možda je želeo da se dokaže pred navijačima i ako krene po zlu da se opravda nadređenima u klubu da je pružio šansu klincima koji su budućnost. Bio bi to savršen alibi za ubedljiv poraz. S druge strane, da je neko od te dece dao gol, danas bi i bio junak, a Bahar bi bio vizionar. Danas bismo pričali kako je prepoznao trenutak kada da pusti mladog igrača na evro scenu. Bio bi apsolutni pobednik u očima prosečnog navijača. 

Odlično je što ekipa ima budućnost u svojoj deci. Ono što bi treblo da zabrine stručni štab – je li moguće da na klupi nije sedeo niko za koga su u tom trenutku smatrali da može više da ponudi? I ako nije zbog čega su onda došli u Zvezdu? Veliki dan za ove dečake, ali i velika pitanja pred sportskim sektorom srpskog šampiona...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija