• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2023

14:59

Gedraitis: Na jednog igrača Barse moramo posebno obratiti pažnju!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Gedraitis: Na jednog igrača Barse moramo posebno obratiti pažnju!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u Španiji gde ih večeras (Sport klub 1 20.30) očekuje duel sa domaćom Barselonom u sedmom kolu Evrolige.

Ekipa Janisa Sferopulosa pokušaće da stigne do treće pobede u elitnom Evropskom takmičenju, nošena pobedom u prošlom kolu nad Bajernom iz Minhena 74:68.

Pred gostovanje u čuvenoj "Blaugrani" u kojoj Zvezda nikada nije porazila Barsu, Jedan od najboljih pojedinaca u redovima crveno-belih ove sezone, Rokas Gedraitis ističe da je ključ uspeha u uspešnoj odbrani na Nikolasu Laprovitoli.

Foto: Tanjug/AP

Nikolas Laprovitola

Napravili smo plan koji ćemo sprovesti na terenu. Taj plan je tajna da bismo pobedili. Barselona ima 12 sjajnih igrača, svako od njih je mnogo opasan tako da smatram da nije stvar samo u jednom igraču. Nikolas Laprovitola je sjajan, ali nisam siguran da će on sada igrati zbog povrede. Po mom mišljenju on je najbolji ofanzivni igrač Barselone. Ako se nađe na terenu biće nam veliki izazov - rekao je Rokas.

Barselona, iako je pred početak sezone najavila slabiji sastav zbog smanjenog budžeta, fantastično igra ove sezone i trenutno imaju učinak od pet pobeda i samo jednog poraza. 

Gedraitis ukazuje na znatno lepršaviju košarku koju igraju Katalonci nakon smene trenera Šarunasa Jasikevičijusa.

Foto: AP/Photo

Promenio Barsu - Rožer Grimau

- Barselona je dosta toga promenila, drugačiji je tim sa drugim trenerom. Sada igraju slobodnije nego prošle sezone. Brže rešavaju napade, šutiraju u prvih osam sekundi napada i to je glavna stvar koju moramo zaustaviti. Dosta polažu na igru iz kontranapada pa moramo ograničiti broz izgubljenih lopti kako bismo ih sprečili da lako poentiraju - objasnio je Litvanac.

Crvena zvezda na ovom meču neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, Marka Simonovića i Adama Hangu. To znači da će dobar deo "tereta" u napadu pasti na Šabaza Nejpira, a nada "delija" je u povratku Nemanje Nedovića, koji je u pobedi protiv Budućnosti u Admiral bet ABA ligi potvrdio dobru formu posle povrede.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija