• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

17:00

Zvezda favorit protiv Fenera! Turski tim oslabljen, ali nisu kompletni ni crveno-beli, vreme je da Nejpir proradi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda favorit protiv Fenera! Turski tim oslabljen, ali nisu kompletni ni crveno-beli, vreme je da Nejpir proradi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Fenerbahče u meču osmog kola Evrolige (20.45).

Crveno-beli trenutno imaju skor od dve pobede i pet poraza, dok je njihov protivnik pet puta trijumfovao, a dva puta je poražen. 

Svi mečevi Crvene zvezde su bili neizvesni, porazi nisu bili ubedljivi, ali jasno da tim sa Malog Kalemegdana još nije dovoljno uigran. Na startu sezone, zamenjen je trener, umesto Duška Ivanovića, došao je Janis Sferopulos.

Foto: Starsportphoto

Miloš Teodosić i Janis Sferopulos

 

Grčki stručnjak sa Zvezdom u Evroligi je ostvario jednu pobedu i dva poraza, a sada očekuje novi težak izazov.  Domaći navijači očekuju trijumf i najavu pobedničkog niza u Evropi, ali neće biti lako protiv Fenera.

ZVEZDA FAVORIT PREMA KLADIONICAMA, ALI PROTIVNIK JE OPASAN

Prema koeficijentima kladionica Zvezda je blagi favorit u ovom duelu sa kvotom 1.60, dok je na Fenerbahče koeficijent 2.25. Turski tim u ovaj meč ulazi iz poraza od Partizana, takođe u Areni u veoma neizvesnoj završnici.

Neće Dimitris Itudis moći da računa na iskusnog plemjekera Nika Kalatesa zbog povrede kolena. Takođe upitan je i Marko Gudurić koji je doputovao u Beograd.

Reprezentativac Srbije takođe ima problema s kolenom, tako da je njegov nastup pod znakom pitanja. Svakako da je Fener bez dva igrača iz startne petorke veoma oslabljen. 

Foto: profimedia

Marko Gudurić

 

Ipak, tu je Skot Vilbeken koji ove sezone po meču beleži 13 poena po meču. Velika pažnja mora da bude usmerena na Tajlera Dorsija koji je ove sezone pojačao turski tim. Amerikanac sa grčki pasošem briljira na terenu, po meču beleži 12,2 poena. Fenerbahče je uvek ritmu, tako da će puleni  Janisa Sferpulosa morati posebno biti oprezni u odbrani.

Anketa

Crvena zvezda neće moći da računa  na pomoć kapitena Branka Lazića kojeg muči povreda rebara. Takođe ni Adama Hanga neće biti na parketu zbog problema sa kolenom.

"Delije" posebno očekuju da Šabaz Nejpir konačno pruži dobru partiju u Evroligi. Iskusni plejmejker se ne nalazi u sjajnoj formi, a doveden je kao najveće pojačanje u crveno-beli tim. Sada je pravo vreme da pred svojim navijačima pokaže zašto ga smatraju za jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji.

SFEROPULOS OPREZAN, BOLOMBOJ ZNA RECEPT ZA POBEDU

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos svestan je koliko je bitan ovaj meč i da je Fenerbahče paklen protivnik. Birao je pažljivo reči grčki stručnjak, a svestan je i gubitka u timu, pošto Lazić i Hanga nisu spremni.

- Fenerbahče je tim koji je napravljen da ode na fajnal-for. Posle nekoliko utakmica zajedno moramo da igramo dobru odbranu i više u sistemu. Fener ima igrače koji mogu da vas ‘ubiju’ ako ih ne branite dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno i pronađemo najbolja rešenja. Moramo da čitamo situacije i uzmemo ono što nam se pruža. Lazić i Hanga su još uvek van stroja - istakao je Sferopulos.

Foto: Starsportphoto

Janis Sferopulos

 

Centar Crvene zvezde i jedan boljih igrača, Džoel Bolomboj kaže da on i saigrači moraju da uspore Fenerbahče i traže svoju šansu.

- Imali smo mnogo utakmica u kratkom roku, pokušavamo da maksimizujemo sve što možemo. Veoma težak meč će biti protiv Fenera. Predvođeni su Dorsijem i Vilbekenom, moraćemo da ih usporimo, biće potreban timski napor da to uradimo - ističe Bolomboj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija