• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

22:36

Beograd opet koban po Turke! Zvezda demolirala Fener!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Beograd opet koban po Turke! Zvezda demolirala Fener!

Podeli vest

Neće se ove godine po lepom sećati Beograda iz redova turskog Fenerbahčea, pošto su, nakon poraza od Partizana pre dva dana (09. novembar), ponovo stradali, ali ovoga puta od Crvene zvezde 87:56 (25:16, 20:10, 15:14, 27:16 ) u osmom kolu Evrolige.

Opet su gosti iz Istanbula najureni iz Beograda nadmoćnom košarkom! 

Jako važnu, treću pobedu Crvene zvezde u Evroligi doneli su Miloš Teodosić sa 18 i Džoel Bolomboj sa 14 poena. Ekipu Dimitrisa Itudisa predvodio je Najdžel Hejs Dejvis sa ubačenih 12 koševa.

Foto: Starsportphoto©

Miloš Teodosić

Majstorije košarkaša u crveno-belim dresovima ponovo je gledao i bodrio reprezentativac Srbije Boriša Simanić.

Crveno-beli su meč otvorili lakim poenima Rokasa Gedraitisa i Nemanje Nedovića, ali je dosta straha kod navijača izazvala rana povreda Šabaza Nejpira. Amerikanac je dobio udarac od Tajlera Dorsija laktom u lice zbog kojeg je morao da napusti parket nakon samo minut ipo igre i više se nije vraćao.

Foto: Starsportphoto

Povređeni Nejpir napušta igru

Za razliku od prethodnih duela, na kojima je ekipa Janisa Sferopulosa insistirala na poenima preko šuta za tri poena, ovoga puta su meč otvorili sa 12 koševa iz reketa uz čak tri zakucavanja Džoela Bolomboja. Kako obično biva, dobra igra pod košem dodatno olakšava šut za tri poena, pa je preko dominacije u reketu, Jago Dos Santos ubacio dve trojke za potpuno oduševljenje u Areni. Pravi "šlag na tortu" dodao je Miloš Teodosić pogotkom uz zvuk sirene na isteku prve četvrtine koja je u potpunosti pripala domaćima 25:16.
Drugih deset minuta je nastavljeno u istom ritmu uz još jaču odbranu Crvene zvezde. Zaključali su crveno-beli prilaz svom košu u potpunosti, dok su sa druge strane Dos Santos i Miloš Teodosić terorisali goste iz Istanbula. Nakon pet minuta igre, razlika je otišla na visokih +16 u korist Zvezde. Stisak domaćina nije popuštao sve do poluvremena, pa je razlika samo rasla i u jednom trenutku iznosila 20 poena.

Foto: Starsportphoto

Bolomboj zakucava Fener

Mnogi navijači najviše su strepeli od treće četvrtine, koja, kao po pravilu, uvek predstavlja najslabiji period u igri crveno-belih. Ovoga puta, crveno-beli su održali visok nivo i tokom treće deonice, ali su izgubili sjajnog Dos Santosa koji je izvrnuo zglob na samom kraju četvrtine. Fenerbahče je dobro iskoristio dužu pauzu nakon poluvremena i iz svlačionice izašao kao potpuno drugi tim. Skoti Vilbekin je bio znatno agresivniji, a Najdžel Hejs Dejvis i Džonatan Motli su zatvorili prilaze svom košu. Proradio je i Nejtan Sestina, vešto koristeći preuzimanje nižih čuvara Zvezde. Međutim, kratkotrajnu oluju prebrodili su domaći na krilima sjajnog Luke Mitrovića i Miloša Teodosića, koji su održavali dvocifrenu prednost u korist svog tima. 

Foto: Starsportphoto©

Dos Santos

Poslednjih deset minuta je bilo kao iz bajke po Crvenu zvezdu. Upravo u toj deonici su konačno slomili svaki pokušaj otpora turskog tima i prednost digli na čak 30 razlike! 

Bila je ovo neizmerno važna pobeda za ekipu Janisa Sferopulosa, pošto crveno-belima sledi težak deo rasporeda. Samo dva dana kasnije, 16. novembra, igrači sa Malog Kalemegdana gostuju bratskom Olimpijakosu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednik, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednik, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija