• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2023

22:32

Ludilo! Partizan nadoknadio dvocifreni minus i srušio Fener

Starsportphoto

Partizan

Ludilo! Partizan nadoknadio dvocifreni minus i srušio Fener

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Fenerbahče u 7. kolu Evrolige rezultatom 85:84 (23:27, 24:29 16:13, 22:15) posle neviđene drame u beogradskoj Areni!

Crno-beli su tako upisali treću pobedu u najjačem evropskom klupskom takmičenju, dok je turska ekipa zabeležila tek drugi poraz.

Malo je falilo da izgubi tim Željka Obradovića što i nije čudno kada se uzme u obzir koliko su precizni bili košarkaši Dimitrisa Itudisa, pogotovo Najdžel Hejs Dejvis koji je 21 poen ubacio samo u prvom poluvremenu. On je bio i najefikasniji sa 23, dok je Tajler Dorsi postigao 18.

U timu Željka Obradovića dvocifreni su bili Frenk Kaminski sa 15 i Alen Smailagić i Džejms Naneli sa po 13 poena, dok su zapažene role imali i Tristan Vukčević i Danilo Anđušić. Između ostalih, zahvaljujući njima, Partizan je uspeo da nadoknadi minus 14 sa početka treće četvrtine, povede četiri minuta pre kraja prvi put u drugom poluvremenu i završi meč u svoju korist.

Arena je bila rasprodata uveliko pre utakmice, a krcata novobeogradska dvorana punila se sporije nego inače, mada ne zbog velikog broja navijača, već zbog oštrih mera kontrole na ulazima.

Predstavnici medija su takođe detaljno kontrolisani što ranije nije bio običaj, a zbog čega je to tako zvanično nije poznato.

Da će naboj biti veliki bilo je jasno odavno, jer za Fenerbahče igra Izraelac Jam Madar koji, kako je govorio i trener Željko Obradović, nije otišao iz Partizana letos na najpošteniji način.

Foto: Starsportphoto©

Dočekan zvižducima: Jam Madar

 

Zbog toga su ga i dva sata pre meča, kada je izašao na zagrevanje, dočekali zvižduci, kao i žestoke uvrede kasnije kada je izašao na teren, ai je izuzev toga sve mirno proteklo, a meč je počeo sjajnom koreografijom"grobara" u čast Đorđevićeve trojke iz 1992.

Foto: starsport

Koreografija "grobara" pred početak meča

 

U ekipu se vratio Poljak Mateuš Ponjitka nakon povrede ramena, ali je domaća ekipa bila oslabljena za kapitena Kevina Pantera koji ima probleme sa nogama, dok u protokolu nije bilo ni novo pojačanje Bruno Kaboklo.

Ekipa Dimitrida Itudisa doputovala je bez čak pet igrača - Dajšona Pjera, Sertača Šanlija, Nika Kalatesa, Metedžana Birsena i Marka Gudurića, a crno-beli su uoči duela bili favoriti.

Tako su i započeli duel. Prve poene upisao je Frenk Kaminski, a potom je Džejms Naneli pogodio uz faul za 5:0.

Usledila je kiša trojki pa se na prvi telvizijski tajm-aut otišlo sa vođstvom crno-belih 15:12. Međutim, pauza je više prijala gostima, dok su crno-beli ušli u lošu seriju.

Fener je napravio seriju 13:0 i stigao do dvocifrene prednost (25:15). Tada je Aleksa Avramović trojkom zaustavio nalet turskog kluba, a Smailagićevi poeni uz zvuk sirene nakon prvih deset minuta najavili su veliku borbu iako su gosti iz Turske imliu impresivnih šest pogodaka iz devet pokušaja izvan linije od 6,75 metara.

U nastavku je Tristan Vukčević imao odličnu partiju, kao i Alen Smailagić i Uroš Trifunović. Održavali su Partizan u životu, ali je Amerikanac iz redova protivnika Najdžel Hejs Dejvis odigrao kao nikad i samo u prvom poluvremenu ubacio 21 poen.

Nije nagoveštavao početak treće četvrtine da će se Partizan vratiti pred poslednjih deset minuta.

Trebalo je nekoliko minuta Željkovim igračima da postignu koš iz igre, a Fener je uvećavao prednost od starta pa sve do najvećih plus 14. Ubrzo su ipak stvari polako krenule da idu u korist domaćeg tima. Motli je napravio četvrti faul, a Itudis je dobio tehničku jer je predugo držao igrače na klupi nakon isteka tajm-auta.

U samom finišu atraktivno zakucavaje Nanelija, a onda dva pogođena bacanja Anđušića i potom  trojka doveli su crno-bele na samo minus četiri! Na poslednju pauzu otišao je domaći tim sa minus šest nakon što je Hejs Dejvis dao slobodna bacanja.

Gorela je Arena, a na krilima navijača Doužer je trojkom otvorio poslednju četvrtinu. U igru je ubrzo ušao prvi put Mateuš Ponjitka i dao bitne poene, kao i sjajni Anđušić, a izjednačenje je usledilo na šest minuta do kraja poenima Kaminskog.

Promašio je Doužer za vođstvo, što nije propustio sjajni Dorsi i dao je trojku, svoj 18 poen na meču.

Četiri poena tada je vezao Kaminski, na 3.56 do kraja, za prvo vođstvo i delirijum u Areni, a prvi put smo videli i njega da ostvaruje konekciju sa navijačima i pokazuje im da pojačaju navijanje.

Nije se dao turski tim i kažnjavao je promašaje crno-belih u finišu. Na 1.19 do kraja poveli su košem Vilbekina sa tri poena, ali je najpre Kaminski nastavio sjajnu rolu i postigao dva poena, a za njim je zakucao Smailagić.

Madar je na 16 sekundi do kraja promašio za dva poena, ali da ne prođe sve glatko - Frenk Kaminski nije uhvatio loptu koju mu je bacio Doužer n pet sekundi do kraja. Na sreću svih koji vole Partizan, Dorsi je promašio šut za tri i slavlje je moglo da počne.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija