• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

15:53

ANKETA: Kakav ishod meča Partizan - Fenerbahče očekujete?

Starsportphoto©

Košarka

ANKETA: Kakav ishod meča Partizan - Fenerbahče očekujete?

Podeli vest

Košarkaši Partizana dočekaće sutra (Sport klub 1 20.30) u Areni Fenerbahče u okviru 7. kola Evrolige, a mi Vas pitamo - ko će pobediti?

Gosti iz Istanbula su put Beograda krenuli bez četvorice jako bitnih igrača. Trener Dimitris Itudis neće moći računati na pomoć Marka Gudurića, Sertača Šanlija, Dajšon Pjera i Nika Kalatesa zbog problema sa povredama.

Sa druge strane, ni Partizan neće biti u punom sastavu, pošto iz tima još uvek odsustvuju Mateuš Ponjitka i Kevin Panter. Njihovo stanje objasnio je Željko Obradović.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter i dalje van stroja

- Ponjitka je polako počeo da se vraća u trenažni proces. Na Kevina još uvek ne možemo da računamo, pošto još ne može ni da potrči - objasnio je trofejni stručnjak.

Razloga za optimizam crno-belih i te kako ima, a to je dolazak najnovijeg pojačanja, Bruna Kabokla za kojeg se očekuje da bude u sastavu "parnog valjka" sutra veče.

Igrač sa pozamašnim NBA iskustvom trebao bi pružiti ono što je Partizanu najviše nedostajalo u dosadašnjem toku sezone, kako u Admiral bet ABA ligi, tako i u Evroligi.

Naravno, reč je o zašiti obruča i kontroli skoka, naročito pod svojim obručem. Partizan je jedan od najlošijih ekipa kada je u pitanju zagrađivanje protivnika na ofanzivnom skoku i u šest dosadašnjih susreta u Evroligi, prosečno dozvoljavaju 13 po meču.

Foto: profimedia

Skokom u napadu Čime Monekea Baskonija je pobedila u prošlom kolu

Dolaskom Kabokla, Obradović je dobio igrača sa fantastičnim fizičkim predispozicijama koji ume i, što je najvažnije, voli da igra odbranu. Ako sve bude po planu, Brazilac bi trebao biti naprednija verzija Matijasa Lesora, napadački mnogo svestranija.

Pitanje je da li će i koliko provesti na parketu i da li će navijači morati još malo pričekati debi bivšeg igrača Venecije ili će odmah dobiti šansu da se predstavi "grobarima".

Crno-beli očajnički žele pobedu, pošto su trenutno na učinku od dve pobede i četiri poraza, dok je Fenerbahče na impresivnih pet pobeda i samo jednom porazu.

Poslednja četiri susreta, pobednici su podeljeni, pa je tako Partizan dva puta slavio u Istanbulu i isto toliko puta gubio usred Beograda.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija