• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

13:00

Od euforije, do očaja! Evo šta su čelnici Zvezde pričali pre dva meseca!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Od euforije, do očaja! Evo šta su čelnici Zvezde pričali pre dva meseca!

Podeli vest

Od euforije do očaja, tako se trenutno može opisati atmosfera na "Marakani" posle tri poraza i jednog remija Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ekipa Baraka Bahara još jednom je poklekla pred nemačkim Lajpcigom, koji je, posle Nemačke (3:1) i na "Marakani" trijumfovao sa 2:1. Lajpcig će sa Mančester sitijem u osminu finala Lige šampiona, dok će se crveno-beli protiv Jang Bojsa u Bernu boriti za treće mesto i proleće u Ligi Evrope.  Posle svega viđenog u dosadašnja četiri kola to je i najpravedniji rasplet u Grupi G, Siti i Lajpcig su ipak klasa iznad.

Opet je navijačima Zvezde bilo teško da gledaju ljubimce kako se muče na terenu. Trener Barak Bahar je opet sve promašio. Zvezda je katastrofalno počela meč, bojažljivo, nesigurno, pa, očekivano, protiv ekipe kao što je Lajpcig u Ligi šampoiona ne prolazi nekažnjeno. Pre samo nekoliko meseci crveno-beli su nakon dolaska novog trenera Baraka Bahara i milionskih pojačana, maštali o nokaut fazi Lige šampiona. Konačno su mogli da igraju u eliti, a da se prethodno ne potroše u kvalifikacijama, kovali su velike planove. Međutim, crveno-belima od starta sezone ništa ne ide kako su zamislili i želeli. Srljali su iz kiksa u kiks, iz greške u grešku, kad ne ide, baš ne ide. U šampionatu Srbije imaju šest bodova manje od lidera Partizana, ne mogu više da se bore za drugu fazu Lige šampiona, pa predstoji grčevita borba sa Jang bojsom u Švajcarskoj za Ligu Evrope. Prvo morate da skočite, pa kažet hop!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Sećamo se da će direktor Zvezde Zvezdan Terzić nakon žreba pričao da su crveno-beli u društvu najvećih klubova Evrope, jer tu pripadaju, kao i da je realno da igraju na proleće u Evropi.

- Mislim da imamo realne šanse da na proleće igramo, videćemo da li Ligu šampiona ili Ligu Evropa, ali se nadam borbi za drugo i treće mesto - kazao je Terzić u avgustu.

Bio je tada čelnik Zvezde uveren da crveno-beli u ekipi imaju fudbalere kadri da igraju u Premijer ligi. 

- Zvezda je jako porasla kao klub. Zvezda danas ima četiri ili pet igrača koji mogu da igraju Premijer ligu! Sigurno! Dvojica sad odmah i trojica u perspektivi. Imate sad Stamenića i Bukarija – dvojicu igrača koji mogu odmah da igraju Premijer ligu. Imamo i Glazera i Dragovića i malog Mitorvića, koji ima neverovatan potencijal.

Pucao je od optimizma u razgovoru sa italijanskim medijima.

- Novac je i dalje glavni faktor u fudbalu i tu smo limitirani, jer naša liga nije atraktivna sponzorima kao neke druge. Naravno, u sportu uvek postoji nada i mi ćemo nastaviti da radimo kao da se spremamo za osvajanje Lige šampiona. Fudbal je lep zato što je pun iznenađenja.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

I tada je Terzić najviše strahovao od Lajpciga. 

 

 

- Strah me je da mnogi ne potcene Lajpcig koji je izvanredan. Što se tiče Jang Bojsa, dobar protivnik, imamo šest bodova u igri i moramo da se borimo za to. Konkretno u gostima protiv Lajpciga moramo da budemo pametni. Zvezda uvek igra na gol više i pobedu, bez obzira na protivnika i tako će biti i ove jeseni u Ligi šampiona - pričao je Terzić, a od Zvezde koja igra na gola Zvezde ove jeseni nismo ništa videli. 

Spuštao je Terzić loptu, koliko je mogao.

- Biće jedan od najvećih uspeha u poslednjih 30 godina ukoliko prođemo grupnu fazu i učinićemo sve da tako i bude, ali više volimo da radimo nego da pričamo. Naravno, svesni smo visokih očekivanja.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

I tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin imao je velike snove i planove pred početak sezone. 

- Svima nam je jasno da je za nas ključna utakmica sa Jang Bojsom na "Marakani" u drugom kolu. To moramo da dobijemo. Onda slede mečevi sa Lajpcigom sa kojim moramo da se borimo za drugo mesto. Odlično poznajem Lajpcig, znam kakav je to klub, koliko ima novca. Uzimaju najbolje igrače iz Salcburga, tako da su odlično pripremljeni. Ipak, mi moramo sa njima da se borimo za drugo mesto - rekao je Marin pre nekoliko meseci za Informer.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija