• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

07.11.2023

22:32

Hrabra Zvezda položila koplje pred Lajpcigom, Liga Evrope i dalje u igri

Starsportphoto

Crvena zvezda

Hrabra Zvezda položila koplje pred Lajpcigom, Liga Evrope i dalje u igri

Podeli vest

Borila se do poslednjeg daha, ali ishod je isti, Crvena zvezda je još jednom kapitulirala pred Lajpcigom 2:1 (1:0).

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Lajpciga kod kuće 2:1 (1:0) u meču 4. kola Lige šampiona. Poveli su gosti vrlo rano, već u 8. minutu, golom Ćavija Simonsa. Na 2:0 su povisili u 77. minutu pogotkom Loisa Opende. Gol nade za crveno-bele zapravo je bio autogol Benjamina Henriksa posle kornera. Ostaje veliki žal što srpski šampion nije uzeo makar bod, ali ishod bi i dalje manje-više bio sličan - neće smeti nikako da izgubi u narednom kolu od Jang bojsa u gostima, ako misli da sanja o 3. mestu. Pošteno je i priznati da je Lajpcig bio značajno bolji, uprkos stvarno solidnim periodima Zvezdine igre. 

Znate onaj osećaj kad vas poklopi talas, pa taman izvučete glavu, jedva stignete da uzmete malo vazduha, ali naiđe drugi, još jači, koji vas opet poklopi i uzme još malo snage, ne dajući vam da dođete sebi? E baš tako bi se mogla slikovito opisati utakmica Crvene zvezde protiv Lajpciga. Gosti su, valjda upozoreni da im neće biti lako pred publikom na "Marakani" krenuli sa najjačim presingom od 1. minuta. Verovatno su računali da će tako najbolje i najbrže da prevaziđu početni pritisak, ako su ga uopšte i osećali. Jeste koreografija bila očaravajuća, jedna od najlepših viđena u poslednje vreme na ovom stadionu, ali znali su dobro izabranici Marka Rozea da se na terenu računa samo kvalitet, a on je bio na njihovoj strani.

Foto: Starsportphoto

 

Kao što je Informer i najavio, počeo je Bahar utakmicu sa Krasoom, što jeste bilo pomalo iznenađujuće, jer je krilnom napadaču ovo bio prvi put da je od starta u meu u elitnom takmičenju. Ideja je bila da fantastičnim pregledom igre, koji ga krasi, deli lopte Bukariju i Ivaniću i dovodi ih u šanse da nekako matiraju Blasviha. Međutim, ono što je zamišljeno u teoriji, nije sprovedeno u delo u praksi. Nije Zvezda uspevala da poveže dva tačna pasa, a da nije u sopstvenom šesnaestercu. Nadmoć gostujućeg tima vrlo brzo je materijaliizovana. U 8. minutu simpatični Ćavi Simons dosta jednostavno je prošao Gelora Kangu i bez straha šutirao. Nije Glazer mogao ništa da uradi.

Kao da je taj pogodak malo umirio igrače Lajpciga i ostavio prostora igračima Zvezde da se saberu, počeli su malo mirnije i oni ga igraju i uđu u kakvu takvu šansu. Dramatičan momenat utakmice desio se u 44. minutu, kada je najpre Rodić napravio grešku i dozvolio Opendi samom da se nađe pred Glazerom. Srećom po Zvezdu, Izraelac je dobro reagovao. Sevnula je odmah kontra, Bukari je jako brzo pretrčao teren, mada se pred golom malo spetljao. Ispostavilo se da je svejedno bio u ofsajdu. Osim te prilike, koja bi na kraju svakako propala, ništa vredno pamćenja nije viđeno od Krasoa, Mijailovića, Ivanića i ekipe. 

Foto: Starsportphoto

 

U drugom poluvremenu tako je pljuštala kiša, ali igračima Zvezde kao da je tek postalo prijatno na sopstvenom terenu. U igru su umesto Mijailovića i Krasoa ušli Kosta Nedeljković i Šerif Ndijaje. Napadač je preuzeo od Bukarija ulogu prvog špica i odmah ušao u šansu. Iskoristio je preciznu loptu od Ivanića, uspeo da se otarasi nekih protivničkih igrača, ali je u završnici sporo i traljavo reagovao. Usledio je najbolji period Zvezdine igre. Delovala je kao tim dostojan da se bori u Ligi šampiona. Krenuo je Bahar na sve ili ništa. Uveo je i Olanjinku u nadi da što pre dođe do gola. Fantastična šansa viđena je u 74. minutu. Loptu je uputio Nedeljković, a da donesu izjaednačenje pokušali su Olanjinka i Ndijaje, koji su zajedno kombinovali. Obijici je Blasvih odbranio po šut.

Stvorila se odjednom ona dobra energija, koja je obuzela ceo stadion. Kao da je Zvezdin gol visio u vazduhu, svaki dodir sa loptom Baharovih izabranika, ispraćen je gromoglasnim aplauzom. I onda, pravo niotkuda - hladan tuš. Rutinskim udarcem Openda je povisio na 2:0 i ugasio sve šanse Zvezde da dođe makar do boda. Kao da je želeo da poruči da su za klasu bolji i da kad god crveno-beli pomisle da mogu nešto, shvate da ne mogu ništa.

Sve lađe su domaćoj ekipi potponule, čak su i navijači počeli da pevaju pesmu "računajte na nas", koja obično ide kad se više ne nadaju rezultatu, već žele da poruče da će uvek biti tu, bez obzira na sve. A onda opet, kao nekim čudom, gužva pred golom Lajpciga i - baaaam - gooool. Sever je ekspolodirao, igrači su brže-bolje krenuli ka centru, nošeni novom energijom. Pogodio je Benjamin Henriks posle kornera.U igru je kao poslednji adut ušao i Aleksandar Katai. 

Foto: Starsportphoto

 

"Ooo, Katai Magiko" začulo se odmah sa tribina.

Nije bilo dovoljno. Zvezda je izneta na nosilima. Na kraju jedino ostaje uteha da bi Zvezda i u slučaju pobede morala da bude bolja od Jang bojsa u gostima u narednom kolu i da joj ova utakmica i nije bila od presudnog značaja. Ostaje nada da će stvarno biti bolja od Švajcaraca, makar za tu gol razliku u slučaju jednakog broja bodova, pa da se domogne 3. mesta u grupi i nokaut faze Lige Evrope. Baharu opet ostaje da dobro utvrdi gde je problem u igri, jer jednostavno nije dovoljno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija