• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Nedeljković

27.11.2023

21:47

Baharov tim za Jang bojs: Nedeljković na beku, dilema oko Kange

fkcrvenazvezda

Crvena zvezda

Baharov tim za Jang bojs: Nedeljković na beku, dilema oko Kange

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su poslednji trening pred meč 5. kola Lige šampiona sa Jang bojsom u gostima, a Barak Bahar ima manje od 24 časa da otkloni eventualne dileme u vezi sa strartnih 11 koji će sutra veče (21.00) istrčati na teren "Vankdorfa".

Kalkulacija više nema, ako ih je i bilo. Odlaganja i čekanja nekih novih prilika da se popravi utisak, domogne nokaut faze Lige Evrope i spasi sezona, takođe više nema. Sve je stalo u meč sa Jang bojsom. Zna to Bahar, ovo bi trebalo da njegov master rad, meč u kojem nema pravo na grešku. A grešio je mnogo. Svestan je toga izraelaski stručnjak, jer kako drugačije opravdati činjenicu da je iz meča u meč menjao formacije, menjao startnih 11, pronalazeći najbolji način kako bi Zvezda trebalo da izgleda. Matematika je jasna, a ona kaže: Zvezdi je potrebna pobeda da bi sa sigurnošću završila učešće u Ligi šampiona na 3. mestu grupe G. Stoga će Bahar da pribegne onom što deluje koliko-toliko provereno.

Foto: Starsportphoto

 

Na golu će biti Glazeri i tu nema nikakvih dilema. Ono što je često izbegavao da uradi, ovoga puta će učiniti - na poziciju desnog beka staviće mladog Kostu Nedeljkovića, inače jedinog igrača u timu crveno-belih koji je zaista desni bek. Ma koliko neiskusan bio, ma koliko neki drugi fudbaleri imali više iskustva, oni nisu desni bekovi, a on jeste i to je ono što ga kvalifikuje za tu poziciju. Štoperski tandem biće Naser Điga i Aleksandar Dragović, jer to je najbolja kombinacija koju Zvezda ima za tu poziciju. Levo će početi Milan Rodić, čovek koji u ovom timu ima ubedljivo najviše utakmica za srpskog šampiona. Pre nekoliko dana imao je virus, ali se oporavio i spreman je da počne meč. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Ispred zadnje linije biće In Bom Hvang i Marko Stamenić. Momak srpskih korena i dalje nije ubedio širu javnost da je od onog kova koji se od njega očekivao. Međutim, Bahar mu veruje, a u tandemu sa Hvangom, koji je sve bolji i bolji, trebalo bi da drži taj deo sigurnim. Najveća dilema je u veznom redu, gde će igrati Mirko Ivanić, koji je ove sezone definitivno jedan od najboljih pojedinaca srpskog šampiona. Uz njega će biti Bukari, koji nije fudbalski najpismeniji igrač u crveno-belom dresu, ali ima brzinu i za elitni rang takmičenja je uz napadača Endijajea najbolji u Barakovim redovima. Dilema je oko Gelora Kange, jer je on mač sa dve oštrice. Može da donese dosta, ali može i da prospe sve u jednom trenu. Uz malo rizika Bahar će se odlučiti za njega. Ipak, ako bude hteo da igra na sigurniju varijantu, ojačaće vezu Srđanom Mijailovićem, a Gabonac će biti na klupi. 

U napadu će delovati Šerif Ndijaje, koji je Jang bojsu već dao gol u Beogradu. Pred Baharom je još jedna noć. Mirna ili neprospavana, zavisi od toga koliko je siguran u svoj tim. Ulog je veliki, a pravo na grešku više ne postoji. Inače bi mogla skupo da ga košta...

TIM ZA JANG BOJS: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Bukari, Kanga, Ivanić - Ndijaje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija