• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

03.12.2023

16:56

Preživela nekako: Olanjinka iščupao neubedljivu Zvezdu

Starsportphoto

Crvena zvezda

Preživela nekako: Olanjinka iščupao neubedljivu Zvezdu

Podeli vest

Zvezda se golom Olanjinke u 7. minutu jedva iščupala u Kruševcu.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u gostima 1:0 (1:0) u 17. kolu Superlige golom Pitera Olanjinke u 7. minutu. Ovim trijumfom izabranici Baraka Bahara prišli su na tri boda lideru prvenstva Partizanu. Pre samo pet dana, srpski šampion porazom u Bernu od Jang bojsa (2:0) ostao je bez šanse da se domogne proleća u Evropi i sve karte je bacio na domaći šampionat i osvajanje titule. Uz to, navijači su pre dva dana jasno poručili da su trener Barak Bahar i igrači na ispitu i da moraju da pobeđuju po Srbiji. Čak su u na stadionu "Mladost" istakli transparent: "Kažu da se sreća vrati dobrim radom i iskrenim odnosom prema grbu".

Foto: Starsportphoto

 

Nije ovde bilo ni umiranja u lepoti igre ni fantastičnih akcija. Tek, Zvezda je uspela nekako da se izvuče, a kao eventualni alibi za u najboljem slučaju prosečnu igru može da se koristi to štop u Kruševcu nije bilo Aleksandra Dragovića, Milana Rodića, Aleksandra Kataija, Marka Stamenića i Nemanje Milunovića. 

U startnoj postavi našli su se Điga, Spajić, levi bek Lazar Nikolić, kao i Kraso i Olanjinka. 
Ranim golom Olanjinke u 7. minutu delovalo je da je Zvezda na dobrom putu da ubedljivom razlikom pobedi u Kruševcu i barem malo podigne moral u svojim redovima nakon eliminacije iz evropskih takmičenja. Loptu je zahvatio Hvang, ali je njegov udarac izblokiran i odbila se do napadača Jovana Mijatovića. On ju je glavom nesebično spustio do svog iskusnijeg kolege, koji je fantastičnim udarcem prevario Vladimira Bajića. Uneo je mir u redove gostujućeg tima, mada je onda usledio klasičan period igre svojstven Zvezdi u prvenstvenim utakmicama ove sezone. Zatišje u igri, bez velike sledeće prilike. Štaviše, u finišu prvog poluvremena Napredak je za kratko vreme zapretio dva puta. Jednom je loptu preko gola izbacio Đorđe Jovanović, a jednom Lazar Zličić nije baš najbolje reagovao. 

Foto: crvena zvezda

 

Drugo poluvreme delovao je prilično negledljivo. Bez intenziteta, bez akcija, pa još je počeo da pada sneg. Po ionako lošem terenu, bilo je sve teže igrati, a na momente je delovalo da se igrači štede, da se ne povrede. Baš to se desilo Hvangu, koji se nezgodno okliznuo i nastavio je da igra, ali je s vremena na vreme imao bolnu grimasu na licu. 

U 69. minutu na tren je ušao Ndijaje, taman da podseti navijače šta je sve promašio u Bernu i nastavi da ih nervira. Zajedno sa njim, sve pristalice crveno/belih nervirao je i Osman Bukari, koji je donosio prilično sebične odluke. Imao je sredinom prvog poluvremena priliku da doda nekom od saigrača loptu, što bi bila izgledna prilika, ali on je rešio da šutira ka golu. 

Poslednjih sedam, osam minuta, Napredak je krenuo na sve ili ništa, a Zvezda je opet gledala samo da sačuva nekako tri boda. Na kraju se u tome i uspela i to je jedino čime može biti zadovoljna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija