• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

06:40

Na današnji dan: Mihajlović stigao na "Marakanu" i ispisao najsjajnije stranice Zvezdine istorije!

AP/Photo

Crvena zvezda

Na današnji dan: Mihajlović stigao na "Marakanu" i ispisao najsjajnije stranice Zvezdine istorije!

Podeli vest

10. decembra 1990. godine Siniša Mihajlović iz Vojvodine prešao je u tabor Crvene zvezde.

Nažalost, uskoro se bliži godina od kako nas je Siniša Mihajlović napustio nakon duge i teške bolesti. Legendarni fudbaler preminuo je 16. decembra 2022. godine u Rimu od posledica leukemije, a navijači širom sveta još uvek ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom. 

Ostavio je Mihajlović ogroman trag u svakom klubu u kom je igrao, ali je utisak da je njegov odnos prema Crvenoj zvezdi nešto posebno. Nikada navijači srpskog šampiona neće zaboraviti popularnog Mihu, pamte se Bajern, Marsej, Kolo-Kolo, a posebno mesto u srcu svakog "delije" mora da zauzme i 10. decembar. Baš na taj dan Siniša Mihajlović postao je fudbaler Crvene zvezde, sve drugo je istorija. 

- Stigao sam u Zvezdu na polusezoni, prije toga su već odigrani mečevi protiv Grashopersa i Glazgov Rendžersa. Sljedeća utakmica u Evropi je bila protiv Dinama iz Drezdena. Jugović i ja smo pojačali Zvezdu na zimskoj pauzi. Sećam se tačno da sam 10. decembra 1990. potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Slavim više datuma, ali taj posebno pamtim. Svi smo imali strah kao mladi igrači, ali kako su se ređale pobjede raslo je i samopouzdanje. Vjerovali smo, bili hrabriji, postepeno smo rasli. Kulminacija je bio meč sa Bajernom, kada smo pobijedili i plasirali se u finale. Sjećam se da Bajern kod kuće nije izgubio ne znam tačno koliko godina u Evropi, a mi smo ih dobili u Njemačkoj rezultatom 2:1 i na Marakani odigrali 2:2. Sigurno da su Bajern i Olimpik bile bolje ekipe od nas, odnosno veća imena. Niko za nas nije znao, ali smo kasnije napravili velike karijere - govorio je Siniša Mihajlović.

Foto: AP/Photo

 

Stigao je Mihajlović iz Vojvodine, a ispostavilo se da je Ljupko Petrović znao šta radi budući da je trener Crvene zvezde tada rekao direktoru kluba - Draganu Džajiću, da su Siniša i Vladimir Jugović neophodni za sklapanje mozaika i osvajanje Lige šampiona. 

- Sećam da je Ljupko rekao Džaji - “Ako želimo da osvojimo Ligu šampiona treba da uzmemo Mihajlovića i Jugovića”. To je tada bio najveći transfer u savezu, plaćen sam milion maraka u kešu. Dobio sam stan, auto i ugovor. Meni to nije bilo važno, došao sam i dogovorio se za minut. Tražio me i Partizan, ali nikad nisam hteo da idem tamo. Oduvek sam bio zvezdaš, moj san je bio da jednog dana zaigram za Crvenu zvezdu. To mi se ostvarilo. Od deset dečaka koji igraju fudbal svi oni razmišljaju da jednog dana dođu i zaigraju baš za klub za koji navijaju. Kada se to desi to je nešto najlepše, još kada osvojiš Kup evropskih šampiona, kao što smo mi osvojili ostaješ upisan za sva vremena, čak i kada jednog dana odeš. Zauvek će se pamtiti da si osvojio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup - istakao je Siniša Mihajlović.

Foto: printscreen

 

Velemajstorske partije Siniše Mihajlovića u dresu Crvene zvezde su nagrađene i najvrednijim trofejima klupskog fudbala. Zvezdin majstor slobodnih udaraca se tokom nastupanja za naš klub okitio sa dve titule prvaka Jugoslavije, peharom prvaka Evrope u Bariju i svetskog klupskog šampiona u Tokiju.

Nakon Crvene zvezde Siniša Mihajlović otisnuo se u Italiju gde je sa mnogo uspeha nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a nakon igračke karijere u 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija