• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

10.12.2023

14:42

Zvezdin spasilac doneo klubu devet bodova: Živim svoj san

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdin spasilac doneo klubu devet bodova: Živim svoj san

Podeli vest

Tinejdžer održava Zvezdu u borbi za titulu! Mladi napadač crveno-belih Jovan Mijatović (18) u subotu veče postigao je odlučujući gol za ekipu sa "Marakane" u pobedi nad lučanskom Mladosti i već treći put ove sezone spasava aktuelnog šampiona gubitka bodova.

Zvezda je slavila na svom terenu sa 3:1 (1:1), oborila svetski rekord (vidi antrfile) i barem na dva dana preuzela vodeće mesto na tabeli Superlige, a na tome najviše mogu da zahvale omladinskom reprezentativcu Srbije. Mijatović je ušao u igru od starta drugog poluvremena umesto Osmana Bukarija pri rezultatu 1:1 i u 68. minutu pogodio za 2:1.

Foto: Starsportphoto©

 

Pre toga, aktuelni šampion mučio se da probije bedem Lučanaca i da savlada golmana Sašu Stamenkovića, a trijumf je u samom finišu potvrdio In Bom Hvang, svojim prvencem.

Više mi prija nadimak

Mijat nego Bekam

Napadača Jovana Mijatovića zovu Bekam po legendarnom fudbaleru Dejvidu Bekamu. Međutim, on ističe da bi voleo da ga ljudi prepoznaju po njegovim delima i da ga zovu njegovim imenom. 
- Radije bih da izgradim svoje ime, tako da više volim kad me zovu Mijat, nego Bekam - kaže napadač. 


Međutim, niko na "Marakani" nema dilemu da je za pobedu najzaslužniji Mijatović, koji je ove sezone već dvaput pre toga bio spasilac. Krajem oktobra spasio je ekipu u meču protiv Javora, kada je u finišu pogodio za 3:2, a nekoliko kola kasnije doneo im je trijumf i u Pančevu protiv Železničara - takođem golom u finišu za konačnih 2:1. Dakle, svom timu je doneo devet bodova i praktično ga održao u trci za titulu.
Uprkos svemu, mladi as u izjavi za Informer skromno ističe da mu je bitniji timski uspeh.
- Osećaj je sjajan. Postižem golove u klubu za koji navijam ceo život i u kojem sam ponikao. Živim svoj san. Ipak, mi smo tim i drago mi je ako mogu da pomognem ekipi da osvoji bodove, ali ne treba izdvajati pojedince - poručuje Mijatović.
Ovaj tinejdžer, koji je ove sezone dao ukupno šest golova, ne skriva da mu je glavni motiv osvajanje duple krune sa klubom u kojem je ponikao.
- Titula je apsolutni cilj i svi smo podređeni tome. Mislim da smo najbolja ekipa u Srbiji i da ćemo na kraju sezone biti šampioni. Lični učinak uvek vezujem za ekipni, ali kao napadaču, najviše mi prija kada dajem golove - ističe mladi napadač.

Foto: Starsportphoto©

 

Mijatovićeve sjajne igre nisu promakle ni skautima nekih od najboljih evropskih klubova. Već se spekuliše da je za njega zainteresovan Juventus i da je spreman da plati veliko obeštećenje. On, međutim, tvrdi da o tome ne razmišlja, već samo kako da pomogne crveno-belima da dođu do ciljeva.
- Vidim sebe kao još boljeg igrača i čoveka. Ne razmišljam tako daleko, posvećen sam Zvezdi i radu na treninzima, te da pomognem ekipi na utakmicama - zaključuje Mijatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija