• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

20:05

Crveno beli preživeli dramu! Zvezda u trileru srušila Megu

Starsportphoto

Crvena zvezda

Crveno beli preživeli dramu! Zvezda u trileru srušila Megu

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u gostima posle velike drame i borbe pobedili Megu sa 98:88 u 11. kolu ABA lige.

Regionalni vicešampion tako je upisao i deseti trijumf u takmičenju uz jedan poraz, čime je zadržao lidersku poziciju. S druge strane, Mega ima učinak od pet pobeda i šest poraza.

Crveno-beli su se dobro namučili protiv borbene Mege, koja je bila u tokom većeg dela meča bila u egalu i vodila protiv gostiju. Ipak, ekipa Janisa Sferopulosa je zahvaljujući iskustvu i individualnom kvalitetu stigla do važne pobede i to posle dva vezana poraza u Evroligi. 

Klub sa Malog Kalemegdana predvodili su Nemanja Nedović sa 23 i Miloš Teodosić sa 21 poenom. U redovima domaćih fantastičan je bio mladi Nikola Topić sa 21 košem, inače Zvezin igrač na kaljenju u Megi. Pored njega istakao se i Uroš Plavšić sa 16 poena.

Foto: Starsportphoto

 

Od prvog minuta ekipe su vodile veliku bitku na terenu dvorane "Ranko Žeravica". Izabranici Janisa Sferopulosa imali su vođstvo na startu, ali je domaćin na krilima Plavšića i Đurišića brzo stigla do preokreta i vođstva i završila prvu četvrtinu u svoju korist - 27:22. 

Klub sa Malog Kalemegdana je bolji otvorio drugu deonicu i serijom poena stigao do prednosti od plus četiri. Ipak, uzvratio je domaćin i na krilima Topića i Đurišića stigla do novog izjednačenja (40:40). U tim trenucima proradio je Zvezdin tandem Nedović i Teodosić, pa su gosti na poluvreme otišli sa plus osam  - 48:40. 

Kako je završila prvo poluvreme, crveno-beli su nastavili i u drugom i brzo stigla do dvocifrene prednosti, nakon čega se činilo da će uspeti lako da izađu na kraj sa Meginim klincima. Ipak, drugačije su razmišljali izabranici Marka Baraća. Pre svih proradio je mladi Topić, koji je počeo da zasipa koš crveno-belih, pa je Mega ekspresno istopila minus i vratila se u igru 52:52. 

Foto: Starsportphoto

 

Uspela je Zvezda tada da odbije nalet rivala i serijom poena pobegne na plus sedam. Međutim, neverovatna Mega se nije predavala. Uzvratila je u završnici trećeg perioda i trojkama Miljenovića i Jelavića ušla u poslednju četvrtinu sa košem prednosti. 

U poslednjih deset minuta vodila se velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Hrabra Mega je u jednom trenutku pobegla i na plus pet, ali je vicešampion ABA lige zahvaljujući raspoloženom Nedoviću uspeo da uhvati priključak. Igralo se koš za koš u poslednja dva minuta.  U takvoj igri nerava bolje se snašla Zvezda, koja je poenima Mitrovića i trojkom Teodosića prelomili meč u svoju korist. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija