• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.12.2023

11:34

Ko je kriv za Zvezdinu užasnu polusezonu? (ANKETA)

Informer/Starsportphoto

Crvena zvezda

Ko je kriv za Zvezdinu užasnu polusezonu? (ANKETA)

Podeli vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar je prošlost, ali da li je on jedini i isključivi krivac za fijasko Crvene zvezde u ovoj polusezoni ili odgovornost snosi još neko?

Platio je Barak danak jedne od najlošijih polusezona u Zvezdi, uzimajući u obzir koliko je uloženo, kakva su bila očekivanja i najave, a šta je na kraju dobijeno. Doveden je uz veliku pompu, ideja je bila da napravi iskorak u Ligi šampiona i obezbedi proleće u Evropi. Jasno je još u avgustu generalni direktor Zvezdan Terzić poručio da će 4. mesto u grupi elitnog takmičenja biti neuspeh, dok bi treće bilo po meri, a sve ostalo bi bio veliki uspeh. 

Takođe, rečeno je da Crvena zvezda u Superligi nema konkurencijiu, da će sve rivale žargonski rečeno da pregazi i da će biti ubedljivo prva. Euforija je pratila i prelazni rok, kada su dovođena pojačanja u svim linijama tima, od golmana do napadača. Samo poslednji dan prelaznog roka za dvojicu igrača - Šerifa Ndijajea i In Bom Hvanga, plaćeno je skoro deset miliona evra. Epilog je - poslednje mesto, ne samo u grupi, već u celoj Ligi šampiona i drugo mesto u Superligi uz izgubljen derbi.

Foto: Starsportphoto

 

Kao glavni krivac označen je Barak Bahar. Spakovao je kofere i odlazi sa "Marakane". Činjenica je da se apsolutno nije snašao. Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo je li znao gde dolazi, kakvi su tereni, kakva je infrastruktura, kakva je liga i je li znao da će mu biti teško da motiviše strance da igraju po blatnjavim terenima širom Srbije. Jer svi oni su došli zaslepljeni sjajem Lige šampiona i lepotom života u Beogradu. Barak je želeo da igra neki fudbal za koji očigledno nije imao neophodan tim. 

Odgovornost bi delčimično mogla da se prebaci i na igrački kadar. Svako od njih umeo je lepo da pregovara o astronimskim platama, ali pitanje je koliko njih je uzvratilo partijama na terenu i opravdalo očekivanja? Većina ih nije skovana od materijala od kakvog je recimo Aleksandar Dragović, koji je suznih očiju još pre mesec dana konstatovao da ovakav način rada nigde ne vodi. Kidao se, nervirao, ginuo za svaku loptu, ali nije bilo dovoljno. Trebalo je to isto da rade i Ndijaje, Điga, Bukari i družina. Ne možemo pričati o tome kako je recimo Šerif vrhunski napadač koji ulazi u šanse i stvara ih po nekoliko u Ligi šampiona, ako on te šanse ne realizuje. Suludo je brojati Glazerove odbrane, ako se zna da je na svakom važnom meču barem po jednom bio kriv za gol. Mnogo je takvih primera, gde od igrača jednostavno nije viđeno ono što je traženo. 

Foto: crvenazvezdafk.com

 

I na kraju, ali ne manje važno - odgovornost rukovodstva na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom. Bez odobrenja i saglasnosti njih dvojice, nije mogao da bude angažovan ni trener niti bilo koji igrač. Lično su u martu išli u Izrael kako bi pregovarali sa Baharom, dok im je na klupi sedeo čovek koji je te sezone osvojio duplu krunu. I koji je nakon poslednjeg kola podigao pehar, spakovao se, dostojanstveno otišao i prepustio mesto Izraelcu. Uprava je ta koja je napravila procenu da je to odličan potez. Uprava je ta koja je dovela dvocifren broj igrača, svakog važnijeg od prethodnog. Svlačionica je napunjena strancima, a često se moglo čuti da postoje klanovi. Kako reče jedan bivši trener Zvezde, ekipa bez hemije može da funkcioniše ako imate 11 vrhunskih igrača i zovete se Bajern ili Mančester siti. Na svakom drugom nivou hemija i tim moraju biti presudni, a toga ovde nije bilo. 

Sve loše što se dešavalo, usmereno je na Baraka i Bahara i on je pratio ceh. Mešutim, može li se apostrofirati kao jedini odgovoran za fijasko?

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17