• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

19:49

Crvenoj zvezdi u 2024. treba "Topomanija" za uspehe u Evroligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Crvenoj zvezdi u 2024. treba "Topomanija" za uspehe u Evroligi!

Podeli vest

Pred košarkašima Crvene zvezde je mnogo posla u novoj godini. Već je iza ugla duplo kolo u Evroligi, ABA liga zahteva konstantno visok nivo igre, mladi Nikola Topić mora pažljivo da se uvodi u sistem.

Crveno-beli su iza sebe ostavili jako živopisnu godinu, ispunjenu velikim transferima, dobrim i lošim rezultatima, ali i dramom sa jednim od glavnih pojačanja koja su u klub stigla ovoga leta - Šabazom Nejpirom.

Za razliku od ostalih sportista, učesnicima Evrolige nema odmora ni u vreme praznika. Umesto lagodnog relaksiranja treneru Janisu Sferopulosu i njegovim igračima predstoiji duplo kolo Evrolige.

Foto: Starsportphoto©

Nema odmora za Crvenu zvezdu

Prvi meč će odigrati već sutra u Istanbulu gde ih očekuje Fenerbahče, da bi, samo dva dana kasnije, Crvena zvezda bila domaćin "večitom" rivalu Partizanu u beogradskoj Areni.

Pobede u ovim mečevima bi, ne samo dobro uticale na učinak crveno-belih u Evroligi (6-11), već bi podigle samopuzdanje igračima, ali i navijačima kada bi se savladao gradski rival.

Pored konstatnih teških ispita u elitnom takmičenju, obaveze čekaju i u regionalnom šampionatu. 

Tamo je Crvena zvezda usamljena na prvoj poziciji, ali nema luskuz opuštanja, pošto dobro znamo koliko prednost domaćeg terena u ABA ligi znači.

Foto: Starsportphoto

Prošlogodišnje finale ABA lige pripalo Partizanu

Možda i najviše posla na Malom Kalemegdanu zahtevaće igrački kadar. Mnogo je novih igrača došlo u klub, neki su ga već i napustili, a toga će biti samo još više kako se sezona bliži kraju.

Poslednja akvizicija Beograđana, Nikola Topić (18) je neko od koga mnogo zavisi. Navijači, saigrači, ali i uprava kluba imaju ogromna očekivanja od "vunderkinda". 

Zbog mladog plejmejkera će mnoge oči iz Sjedinjenih Američkih Država pomno pratiti mečeve Crvene zvezde, pošto mu se predviđa blistava karijera u NBA ligi.

Foto: Starsportphoto

Ogroman teret na plećima - Nikola Topić

On je domaći igrač, sin Milenka Topića legende kluba, navijači ga obožavaju i mnogi se nadaju da će on orkestrirati preokret sezone u elitnom takmičenju za crveno-bele.

Što se ostalih igrača tiče, trener Sferopulos će imati priliku da proceni koje igrače bi želeo da vodi dogodine, ali i da izdvoji one kojima više nije mesto u klubu.

Naravno, ostaje da se vidi da li će napokon biti razrešena misterija oko Nemanje Bjelice i njegovog ugovora. Da li će nekadašnji NBA igrač napokon zaigrati i za koga?

Crvena zvezda će u tekućoj godini morati i ono najteže - da odbrani trofej i to u dva takmičenja!

Foto: Starsportphoto©

Kup Radivoja Koraća 2023.

Pred njima je prestižni Kup Radivoja Koraća, koji je tradicionalno važan trofej u svačijoj vitrini, bez obzira na to što ne utiče na plasman u Evroligi.

Slična tome je i Košarkaška liga Srbije čiji je aktuelni šampion Crvena zvezda.

Sve izazove koji očekuju klub spomenuo je i predsednik Nebojša Čović.

Pred nama je izazovna godina, pored igrača i trenera pojačali smo se u Upravnom odboru, spremni smo za izazove. Sva takmičenja su važna i kada pobeđujemo i kada gubimo, trudićemo se da napravimo što je moguće bolji rezultat - rekao je prvi čovek Crvene zvezde.

Igrači kojima ističe ugovor leta 2024.

Miloš Teodosić plejmejker
Majk Tobi centar
Rokas Gedraitis krilo
Fredi Gilespi centar

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija