• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

18:59

Šamar otrežnjenja za Zvezdu! Nakon pobede u derbiju crveno-beli poraženi u Ljubljani!

ABA liga/KK Cedevita Olimpija

Crvena zvezda

Šamar otrežnjenja za Zvezdu! Nakon pobede u derbiju crveno-beli poraženi u Ljubljani!

Podeli vest

Nakon Partizana Cedevita Olimpija srušila i drugog beogradskog velikana.

Odigrala je Crvena zvezda pre manje od 48 sati utakmicu sezone i deklasirala Partizan u večitom derbiju. Raspalilo je to maštu navijačima da četa Janisa Sferopulosa može ozbiljno da se umeša u borbu za plej-of, ali je samo dva dana kasnije stiglo surovo otrežnjenje. Srpski šampion poražen je u Ljubljani u okviru 15. kola ABA lige pošto je Cedevita Olimpija u derbiju slavila sa 96:86. 

Baš kao i protiv Partizana - Crvena zvezda je bila raspoložena u šutu za tri poena na startu meča. Koš Cedevita Olimpije pogodili su Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović za vođstvo od 6:0, a domaći sastav je preko raspoloženog Džastina Kobsa uspeo da se vrati u igru vrlo brzo. 

Silno raspoloženi Rokas Gedraitis je do kraja prve deonice ubacio još šest poena, ali ni to nije bilo dovoljno da nakon uvodnih deset minuta crveno-beli imaju prednost budući da je nakon poena Zorana Dragića domaćin otišao na 23:21. 

Nije se Zvezda proslavila na startu druge četvrtine budući da su punih pet minuta čekali na poene. Sa druge strane, Cedevita Olimpija je bila raspoložena i preko Dvejna Stjuarta uspela da pobegne na +12 - 35:21. 

Foto: ABA liga/KK Cedevita Olimpija

 

Uspeli su crveno-beli kada se na parket vratio Rokas Gedraitis da se "uključe" u meč i koliko-toliko vrate u meč, ali je usledio nesportski faul Nemanje Nedovića pa je na poluvremenu bilo 49:37 za Cedevita Olimpiju. 

Ništa bolje Zvezda nije delovala ni u drugom poluvremenu, serija domaćih 7:1 naterala je Janisa Sferoplusa da odmah reaguje tajm-autom. Dalo je to rezultata budući da je usledila serija Nemanje Nedovića koji je vrlo brzo istopio ogromnu prednost domaćih - 58:48.

Kako je utakmica odmicala crveno-beli su bili sve bolji, posebno Miloš Teodosić i Adam Hanga koji su dodatno smanjili prednost domaćeg sastava. 63:57. Usledio je nalet Cedevita Olimpije preko Kobsa i Zorana Dragića, ali je na -5 Zvezdu doveo sa pet vezanih poena Rokas Gedraitis na startu poslednjeg perioda. 

Ponovo je Cedevita Olimpija bila bolja na startu četvrtine i posle četiri poena Karla Matkovića otišli na +10. Ipak, nešto bolja sekvenca u igri Zvezde, posebno Jaga Dos Santosa vratili su nadu crveno-belima da bi u finišu meča mogli do preokreta - 77:74. Jurili su zaostatak Sferopulosovi izabranici sve do kraja meča, ali je u završnici bilo previše promašaja za preokret. Na kraju zaslužena pobeda Ljubljančana. 

Cedevita Olimpiju je do pobede predvodio Karlo Matković sa 23 poena, 19 je dodao Zoran Dragić, a 15 Stjuart. Sa druge strane, Jago Dos Santos i Nemanja Nedović ubacii su 24, a Rokas Gedraitis 17. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija