• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

22:37

Gedraitis servirao osvetu Nejpiru i Armaniju! Zvezda slavila u Milanu!

profimedia

Crvena zvezda

Gedraitis servirao osvetu Nejpiru i Armaniju! Zvezda slavila u Milanu!

Podeli vest

Crveno-beli nastavili po sistemu toplo-hladno i nakon poraza od Asvela upisali veliki trijumf protiv "manekena".

Ako su do večeras navijači Crvene zvezde zbog igara svojih miljenika imali problema sa mirnim snom šta će biti tek nakon meča u "Mediolanum Forumu"... Tokom prethodnih sedam dana četa Janisa Sferopulosa uspela je da raspameti Evropu pobedom nad Partizanom, onda upiše dva poraza (Cedevita i Asvel), a danas vrate veru da je plej-of uprkos svim problemima realan domet. 

Crveno-beli su na pravi način zalečili rane nakon poraza od Asvela u prethodnom kolu pošto su na gostovanju favorizovanom Armaniju slavili sa 76:62. Zvezda nakon trijumfa u Itaiji ima devet pobeda i 12 poraza u Evroligi, isto koliko i Armani. 

Igrala je Zvezda sjajno od sredine druge četvrtine, Rokas Gedraitis obezbedio je osetnu prednost svojoj ekipi i rešio pitanje pobednika. Pokušavao je domaći sastav da anulira vođstvo crveno-belih, ali bi četa Janisa Sferopulosa odbila svaki nalet Armanija. 

Foto: profimedia

 

Ponovo je Jago Dos Santos bio raspoložen na startu utakmice, posebno u saradnji sa Džoelom Bolombojem, ali crveno-beli nisu uspevali da pronađu rešenje za Aleksa POjtresa na drugoj strani. Centar iz Obale Slonovače održavao je Armani u koraku za Zvezdom, a nakon trojke Šabaza Nejpira "manekeni" su prvi poveli u Milanu. 

Kako se bližio kraj prvog perioda svoje poene pronašao je Nemanja Nedović, a crveno-bele potpuno je razbesneo "mesar" Kajl Hajns koji je u periodu od 30ak sekundi uspeo da povredi Nedovića, Mitrovića i Majka Tobija. Proradio je potom šut izabranicima Janisa Sferopulosa, dve trojke ubacio je Rokas Gedraitis te su gosti imali prednost od 23:15 nakon uvodnih 10 minuta. 

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i na startu druge četvrine. Silno motivisan bio je Miloš Teodosić kog su navijači u Milanu dočekali zvižducima. Bio je to dodatan  motiv iskusnom pleju koji je prvo iznudio tri slobodna bacanja, a onda magičnim dodavanjem za Davidovca Zvezdi doneo dvocifrenu prednost - 30:17. 

Rapsodija Rokasa Gedraitisa nastavila se u finišu poluvremena. Litvanac je pogodio za tri poena uz faul, iskoristio dodatno bacanje, a potom u kontri uspeo da blokira Stefana Tonuta. Nekoliko sekundi kasnije stigla je nagrada i Gedraitis je došao do nova dva poena čime je Zvezda stekla ogromnih 37:19. Do kraja druge četvrtine Armanije preko Donte Hola uspeo samo da smanji zaostatak. 

Foto: Starsportphoto©

 

Na startu treće četvrtine - eksplozija domaćina! Izabranici Etorea Mesine nošeni podrškom navijača napravili su seriju 9:0 i prepolovili prednost Crvene zvezde. Morao je tajm-autom odmah da reaguje Janis Sferopulos kako bi na vreme ugasio požar na parketu. 

Usledila je sjajna rekacija crveno-belih koji su preko Jaga Dos Santosa ekspresno vratili prednost od 15 poena, te su uoči poslednje četvrtine imali dovoljno vođstvo za mirnu završnicu u "Mediolanom forumu". 

Senku na dobar meč bacile su povrede Majka Tobija i Nemanje Nedovića koji su na startu utakmice nakon duela sa Kajlom Hajnsom morali van parketa. Srpski šuter pokušao je da se vrati, ali se vrlo brzo ponovo vratio na klupu sa bolnomo grimasom na licu...

Poslednji nalet Armanija uspešno je odbio mađioničar Teodosić, prvo izvanrednim dodavanjem za Gedraitisa, a potom i trojkom preko Nikolo Melija za +10 na četiri minuta pre kraja utakmice. 

Zvezdu je do pobede predvodio Rokas Gedraitis sa 21 poenom, Džoel Bolomboj dodao je 14, a Nemanja Nedović osam za samo sedam minuta na parketu. Sa druge strane, Bortolani je ubacio 14, Aleks Pojtres 12, dok su po šest dodali Hol i Hajns. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija