• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

14.01.2024

12:39

Šokantan transfer na pomolu: Zvezdin kapitalac ide u Ameriku

Starsportphoto/Informer

Crvena zvezda

Šokantan transfer na pomolu: Zvezdin kapitalac ide u Ameriku

Podeli vest

Napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović (18) verovatno broji poslednje dane na "Marakani", a ono što je neobično jeste da će karijeru nastaviti negde na tlu Amerike, u sve popularnijoj MLS ligi, saznaje Informer.

Mladi fudbaler srpskog šampiona zablistao je ove jeseni, kada su mu se neočekivano, usled loših partija napadača Šerifa Ndijajea, otvorila vrata kako u domaćem šampionatu, tako i u Ligi šampiona. Lepo se snašao, nije prezao od veličine kluba, takmičenja, protivničkih igrača ili značaja utakmica. Uz to, ima tek 18 godina, tako da je tražena roba na velikoj fudbalskoj sceni.

Foto: Starsportphoto

 

Iz Zvezde su jasno poručili da će Mijatović, uz desnog beka Kostu Nedeljkovića biti poslednji na listi za prodaju. Međutim, tržište kaže drugačije: oni su najtraženija roba i način da klub zaradi novac.

Prema saznanjima Informera, ono što je najčudnije, ako do transfera dođe, a sve je izvesnije, Mijatović će karijeru nastaviti u Americi.

- Mnogi klubovi raspitivali su se za Zvezdinog mladog napadača i slali ponude. Međutim, postoji jedan problem - on je zbog dvojne registracije ove sezone već nastupao za Crvenu zvezdu i za Grafičar i nema pravo nastupa za još jedan klub. Međutim, u Americi će sezona da počne krajem februara, tako da bi tamo mogao da igra. Interesovanje postoji, realno je da ode - objašnjava naš izvor.

Nije potvrđeno o kojem je tačno klubu reč, ali prema nekim informacijama, spekuliše se da bi to mogao da bude Njujork Siti. Reč je o klubu koji je franšiza Mančester sitija, odnosno deo "Siti grupe", koja poseduje nekoliko klubova.

Foto: Starsportphoto

 

- Mijatović je igrač koji bi želeo da gradi karijeru u Evropi. Amerika mu trenutno nije opcija, osim kao prelazno rešenje. Zbog toga bi pristao na klub koji je čvrsto vezan za nekoliko evropskih klubova, pre svih za Mančester siti i mogao bi već na leto da se preseli u Evropu. Ako klub zbog finansija bude insistirao na prodaji, pristaće - zaključuje naš izvor.

Danima se priča o transferu mladog napadača, a on je na sve odgovarao fotografijama u Zvezdinom dresu. Uglavnom nasmejan ili sa rukama na ušima kao da želi da poruči da ne sluša priče, da ga ništa ne zanima i da vidi sebe samo u Crvenoj zvezdi. Sinoć kasno, fudbaler je objavio crno-belu fotografiju sebe u Zvezdinom dresu i preko nalepljenim stikerom koji simbolizuje tugu.

Foto: Instagram

 

Verovatno je i sam postao svestan činjenice da su veće šanse da ode sa "Marakane" nego da nastavi karijeru u klubu za koji je vezan jakim emocijama. Posle izvesnog vremena, obrisao je fotografiju. Narednih dana biće poznato šta će se desiti.

Odlazak Mijatovića uslovljava još jednu stvar - Crvena zvezda je maltene dogovorila sve detalje transfera  Uroša Sremčevića iz lučanske Mladosti u svoje redove. Međutim, za konačnu relizaciju posla, čeka se Mijatovićev odlazak. Burni dani slede u redovima srpskog šampiona...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija