• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

19.01.2024

12:30

Siti grupa - raj za klubove iz  Superlige, a propast za igrače

Starsportphoto

Crvena zvezda

Siti grupa - raj za klubove iz Superlige, a propast za igrače

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde Jovan Mijatović (18) najbliži je prelasku u Njujork siti, odnosno jedan od klubova "Siti grupe". Napadač nije oduševljen idejom da ide u Ameriku, ali crveno-beli bi voleli da realizuju trasnsfer što pre.

Razumne su želje i fudbalera i Zvezde, uzimajući obzir kako su do sada prolazili igrači koji su odlazili u "Siti grupu", a kako su ruke trljali čelnici klubova kad su im se u kasu slili milioni evra, koje nigde drugo ne bi mogli da dobiju. Kao što je Informer prvi pisao, Mijatović je dobio ponudu iz Amerike, jer nema pravo do kraja sezone da nastupa nigde u Evropi, pošto je zbog dvojne registracije već igrao za Crvenu zvezdu i Grafičar.

Popularna grupa okupljena oko Mančester sitija našla je fantastično rečene i spremna je da kupi igrača, plati Zvezdi osam miliona evra i dva miliona evra kroz lako ostvarive bonuse i prosledi napadača u Njujork siti. Kako stvari stoje, on bi već do kraja nedelje mogao da pođe put Njujorka, osim da se desi neka jača ponuda i skrene na drugu stranu. 

Foto: Starsportphoto

 

Mijatović nije prvi iz Superlige koji je završio u nekoj od Sitijevih filijala i niko se nije proslavio. Pre njega velike snove o igranju za aktuelnog evropskog šampiona sanjali su: Luka Ilić, Ivan Ilić, Filip Stevanović, Đorđe Gordić i Slobodan Tedić. Svi zajedno imaju nula nastupa za Mančester siti, a jedini koji je napravio iole pristojnu karijeru je Ivan Ilić. 

Poznati fudbalski analitičar Ranko Stojić za Informer objašnjava zbog čega se Mijatović razlikuje od svih njih i zašto bi mogao da uspe.

- Postoji jedna bitna stavka koja Mijatoviću ide na ruku u odnosu na sve ostale igrače. On je član velikog kluba u kojem je imao važnu ulogu. Igrao je velike utakmice, igrao je baš protiv Sitija, zna koji je to nivo, zna šta se od njega očekuje, koliko će morati sve da ide brže. Uvek je igračima koji dolaze iz velikih klubova lakše. Ne mislim da je prelazak u neki od tih klubova iz "Siti grupe" loš potez, naprotiv. Drugo je pitanje ko je od ovih igrača koji su otišli zaista imao kvalitet za taj nivo - kaže Stojić.

Foto: printscreen youtube/mojih top 11

Ranko Stojić

On ističe da igrači koje je Siti pokupovao i prosledio na pozajmice, nisu ni bili formirani igrači, tako da ih nije sredina uništila. 

- Igrači o kojima pričamo ni u Srbiji nisu bili napravili karijere, a već su otišli preko. Konkretno sad, Nedeljković i Mijatović, privukli su pažnju dobrim partijama, ali to je nagoveštaj karijere. Tek ćemo da vidimo u kojem pravcu će se razvijati. Za njih je najvažnije da baš mnogo rade, više nego do sada i potrebno je da imaju i malo sreće. Ako idu u inostranstvo onda je ključno u kakav će sistem da upadnu - ističe fudbalski analitičar.

Ipak, nalgašava da nije realno ni da se Mijatović nada Sitiju, već mu savetuje da do detalja ukoliko je moguće razradi plan u kom pavcu će mu se kretati karijera. Mnogo je klubova u kojima bi mogao da završi po povratku u Evropu, koji bi mogao da mu se dogodi već u junu. Ukoliko bi se nametnuo, jedna od mogućnosti bi bila da pojača recimo Đironu. Sa druge strane, mogao bi da upadne negde u Belgiju ili Holandiju i nestane u ispodprosečnom klubu. 

- Niko od ovih nije video Siti niti će Mijatović u skorijoj budućnosti videti Siti i ako ga kupi Siti grupa. I tu je ključno u kojem klubu će da završi. Dobro bi bilo da ispregovara odmah, da utanači detalje, napravi plan karijere, vidi ko mu je trener i tako dalje. Jer ako upadne u sistem u kojem se ništa ne zna, onda će mu biti teže - zaključuje Stojić. 

 

LUKA ILIĆ (24) 
Transfer: 2017. godine iz Crvene zvezde za 2,5 miliona evra
Klub kojem je prosleđen: NAC Breda
Sadašnji klub: Troa
Utakmica za Mančester siti: 0

IVAN ILIĆ (22)
Transfer: 2017. godine iz Crvene zvezde za 2,5 miliona evra
Klub kojem je prosleđen: NAC Breda
Sadašnji klub: Torino
Utakmica za Mančester siti: 0

SLOBODAN TEDIĆ (23)
Transfer: 2020. godine iz Čukaričkog za tri miliona evra
Klub kojem je prosleđen: Cvole
Sadašnji klub: Čukarički
Utakmica za Mančester siti: 0

ĐORĐE GORDIĆ (19)
Transfer: 2023. godine iz Mladosti za 1,9 miliona evra
Klub kojem je prosleđen: Lomel
Sadašnji klub: Lomel
Utakmica za Mančester siti: 0

FILIP STEVANOVIĆ (21)
Transfer: 2021. godine iz Partizana za 8,5 miliona evra
Klub kojem je prosleđen: Herenven
Sadašnji klub: Valvajk
Utakmica za Mančester siti: 0


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17