• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

26.02.2024

10:31

Milojevićev recept: Neka Zvezdina magija proradi u 9. minutu

Starsportphoto/shutterstock/Informer

Crvena zvezda

Milojevićev recept: Neka Zvezdina magija proradi u 9. minutu

Podeli vest

"Dajte gol u 9. minutu, pa posle radite šta hoćete", moglo bi da zvuči kao reči kojima se trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević obraća svojim izabranicima pred izlazak na teren.

Tri meča odigrali su crveno-beli u ovoj polusezoni i svaki put dali su prvi gol u 9. minutu. Najpre su na debiju iskusnog trenera dočekali Voždovac (2:1) pred više od 25 hiljada gledalaca. Za radost navijača pobrinuo se Milan Rodić u 9. minutu. Ubrzo je pogodio i Piter Olanjinka, do kraja je srpski šampion i primio gol, ali mesta za paniku kod svih kojima je Zvezda bliska - nije bilo.

U narednom kolu crveno-beli su gostovali Novom Pazaru (3:0), ubedljivo su slavili, a prvi gol su dali takođe u 9. minutu. Ovaj put pogodio je Aleksandar Dragović na asistenciju Gelora Kange. Kasnije su pogađali i Gelor Kanga sa bele tačke mi Šerif Ndijaje, ali mir je kupljen već u 9. minutu.

Foto: Starsportphoto

Rodić sa saigračima proslavlja gol protiv Voždovca

 

U poslednjem odigranom kolu, izabranici Vladana Milojevića ugostili su Čukarički (3:0) i opet su ubedljivo slavili. A prvi gol je pao, kako drugačije nego u - 9. minutu. Ovaj put je to bio Gelor Kanga sa bele tačke. Pobeda je bila ubedljiva, pošto su golove dali i Šerif Ndijaje u 36. minutu i Osman Bukari u 75. minutu. 

Naravno, slučajnost je da baš u tom minutu svaki put padne prvi gol, mogli su ti golovi da se dese i minut ranije ili dva minuta kasnije. Ali ono što nije slučajnost je činjenica da kod Milojevića golovi padaju rano. Igra se sigurno, čvrsto, ali sa presingom. Ide se na rani gol, jer to dnosi mir u igru. I ono što je zanimljivo, nijednom Zvezda posle gola nije stala. Nijednom nije posustala i prestala da igra, već je i drugi gol padao prilično brzo nakon prvog. To je rezultiralo gol razlikom 8:1 nakon samo tri kola.

Foto: Starsportphoto

Zvezda ubedljivo slavila protiv Novog Pazara

 

Dešavalo se i tokom jesenjeg dela sezone da Crvena zvezda rano da gol. Ipak, taklve situacije bile su slučajnost i bile su u manjini. Strepeli su i igrači i čelnici kluba i navijači. Bilo je utakmica u kojima bi Zvezda igrala po poluvreme, pa i više, a da ne da gol. A dešavalo se i da uopšte ne da gol, pa i da izgubi tri puta.

I to je najveći kvalitet Vladana Milojevića, trenera koji je najbolje dane imao u Crvenoj zvezdi i u koju se opet vratio, jer je to sredina koja mu očigledno prija. Možda neće navijači umirati u lepoti gledajući utakmice, ali neće im ni pritisak skakati od neizvesnosti. U miru mogu da gledaju sve mečeve, jer za Milojevića fudbal nije kocka, već sport u kojem kvalitetniji daje više golova i na kraju pobeđuje. A u Zvezdine pobede se ne sumnja već od 9. minuta...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija