• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

25.02.2024

19:00

Zvezda vodi rat sa najboljim sudijama! Bivši arbitri otkrivaju zašto

Starsportphoto

Fudbal

Zvezda vodi rat sa najboljim sudijama! Bivši arbitri otkrivaju zašto

Podeli vest

Crvena zvezda je pre nekoliko godina tražila izuzeće Milorada Mažića, kada je bio najbolji srpski sudija, a isto se ponavlja i sa Srđanom Jovanovićem.

Opet je najbolji srpski arbitar, koji uživa poverenje UEFA i sudi u Ligi šampiona na udaru prvaka Srbije. Crveno-beli su prošle godine pretili da neće igrati večiti derbi ako bude pravdu delio Srđan Jovanović. Sad traže od Fudbalskog saveza Srbije da mu se potpuno zabrani pristup svim utakmicama crveno-belih i Partizana, jer je, kako u naveli, "direktno uticao na to da Partizan pobedi i ciljano im pomogao na utakmici sa Radnikom (2:1)" u minulom kolu Superlige Srbije. 

Srđan je dobar sudija

Zvezda godinama vodi "rat" sa najboljim srpskim arbitrima. Bivši naš sudija Miroslav Radoman kaže da našim velikim klubovima smetaju sudije koje ne podležu pritiscima.

- I na mene su se žalili. I Partizan i Zvezda. To je njihov manir, biraju one koji im odgovaraju. Oni koji imaju karakter, doslednost, da ne ulazim u druge stvari. Promašili su što se tiče Srđana. On je dobar sudija, dobro kotiran u Evropi. Sad što ne podleže pritiscima to je druga stvar. Zbog toga smeta. Neprimereno je da Zvezda komentariše tuđe utakmice. Onda treba da komentariše i svoje - istakao je za Informer Miroslav Radoman.

 

Foto: Starsportphoto

Miroslav Radoman i Srđan Jovanović

 

Sudijska komisija može da zaštiti arbitre.

- Ako imate zdravu sudijsku organizaciju, onaj ko je vodi može da pokaže hrabrost i stavi sudije u zaštitu. To je rešenje. Ja sam imao Dragišu Komadinića koji je imao hrabrost da kaže sudija je u pravu. Oni će suditi i dalje. Sada je pogrešan izbor FSS oko komisije koja nema karakter da zaštiti sudije, ni ove najveće, a ni najmanje, sve se lomi preko njihovih leđa. 

 

Smetaju nepodobni
 

Zvezda je pretila da neće igrati derbi ako Srđan Jovanović budeo sudio.

- To su ultimatumi neprimereni u zdravom Savezu, jer vodeći čovek Sudijske organizacije nema karakter. Onda dođemo do toga da neko bira, da neće Radomana, Simovića, ovog ili onog.  Pa na listi ostanu oni koji su im po meri. Pravilnik je jasan, nema komentarisanja sudijskih odluka. Imate pravo da uložite primedbu, a onda se odgovara civilizovano posle analize. Svi greše. Mi smo preskočili civilizovan nivo. Ako Sudijska organizacija ima karakter zaštitiće sudiju ili će ga kazniti. Menjaju se članovi komisije i predsednik, traže oni koji su podobni za velike klubove, neću da ih imenujem. Onaj ko sluša taj će biti gore njemu je to dovoljno, on se kao pita, a u suštini se ne pita ništa. 

 

Foto: Starsportphoto

Raka Đurović

 

Svi imaju svog Jovanovića na kog upiru prstom

Zvezda negoduje zbog Srđana Jovanovića, jer ne može da utiče na njega, smatra Radovan Đurović, takođe nekadašnju fudbalski sudija, 

- Zvezda pokazuje da nema ništa protiv tih sudija, nego načina suđenja, nije zadovoljna, jer najmanje može da podlegne pritisku. To je razlog. Nije spreman da banalne situacije sankcioniše. Tu je problem. Onaj ko to može da spreči, to ne čini, a klubovi se sakriju u svoju rupu i reaguju kada oni budu oštećeni nekom odlukom. Klubovi su uvek tražili svog kanditata u Zajednici, jer ta osoba ima uticaj kada se prave liste sudija. Kada bismo sada analizirali kako se glasa na Izvršnom odboru FSS mislim da bi se mnogi stideli što fudbal postoji kod nas. Biće ovde još saopštenja, jer je neizvesna borba za titulu, makar po bodovima.

Đurović napominje da više nije problem klub nego matična organizacija i FSS,  jer ne reaguju na takve stvari.

- Slažem se da nepravilnosti treba ispraviti i pravo je klubova da ulažu prigovore, ali na onima koji vode takmičenje je da procene da li je to korisno ili štetno. Mislim da je štetno. Matična organizacija nema snage, a to je FSS, da stane na put tome ili da donese svoj stav. Svi se ponašaju kako im odgavara jer posledica nema. Kod nas se saopštenjima i vođenjem računa o privilegijama koje ima neki drugi klub pokazuje moć i snaga klubova. Koliko je ko moćan u ovoj zemlji, u fudbalu... Srđan je kolateralna šteta. On je dobro kotiran u Evropi, mora da vodi računa o sebi, o njemu ne odlučuje samo naš FSS nego i FIFA. Naš nacionalni  Savez može da ga ne predloži da sudi, ali bi se to odrazilo na mnoge stvari,  ne sme niko to da uradi. On ne podleže pritisku i interesu pojedinaca. Ne govim samo o Zvezdi, nego generalno. Svaki klub ima svog Jovanovića na kog upire prstom na neki način, jer se to kod nas može. Ne biraju se sredstva. Onaj ko je zadužen da to spreči ne reaguje i nema snage to da uradi  - naveo je Đurović za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija