• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

09.03.2024

19:19

OCENE ZVEZDA: Da je Dragović mogao da nastavi... Glazer će brzo da zaboravi derbi, Šerif odradio posao!

Starsportphoto

Crvena zvezda

OCENE ZVEZDA: Da je Dragović mogao da nastavi... Glazer će brzo da zaboravi derbi, Šerif odradio posao!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno 2:2 u 172. večitom derbiju u okviru 24. kola Superlige Srbije.

U prvom poluvremenu mnogo bollji crveno-beli i bezopasni Partizan (do gola), a u drugom poluvremenu pad ekipe Vladana Milojevića, koja se posle gola Kalulua našla na ivici porazha, ali je ipak stigla do boda zahvaljujući golu Šerifa Ndijajea.

 

Što se pojedinačnog učinka igrača tiče golman Omri Glazer neće po dobrfom pamtiti ovaj derbi zbog dva primljena gola, Šerif Ndijaje je odradio posao golom, kapiten Dragović je do izlaska iz igre zbog povrede držao Zvezdinu odbranu, a posle izlaska odbrana domaćih je bila prilično uzdrmana što se i videlo.

 

OCENE:

 

OMRI GLAZER 6 -  U 14. minutu se odličnom intervencijom zagrejao, kada je posle centaršuta Nata i udarca Markovića glavom izbio loptu u korner. Na golu, loptu ubačenu u šesnaesterac Zvezde izbio je Glejzer ispred Kalulua a Saldanja je asistirao pri izjednačenju za izjednačujući gol. Glejzer nije imao ni sreće u toj situaciji. Za drugi gol Kalulua Glejzer nije mogao ništa. Ipak, pamte se i mnogo bolja izdanja golmana srpskog šampiona.

 


SRĐAN MIJAILOVIĆ 6 -  U nedostatku rešenja na desnom boku, jer se povredio Kosta Nedeljković, kao i prošle jeseni Barak Bahar i Vladan Milojević posegli su za Mijailovićem kao rešenjem. Za razliku od nekih utakmica koje je odigrao jesenas kada je zabrljao u Ligi šampiona i derbiju u Humskoj, ovoga puta igrač koji je po profesiji vezista odradio je bolji posao. Namerno kažemo bolje, jer je Kalulu pored njega postigao vodeći gol Partizana.

Foto: Starsportphoto

 

 

UROŠ SPAJIĆ 6 - Zakucao je loptu u gol Partizana i doveo crveno-bele u vođstvo. Defanzivno je krenuo sa Dragovićem u paru, a posle kapitenskog govora nastavio sa Đigom. Svaka čast na golu, ali u defanzivnoj liniji posle izlaska Dragovića videlo se da "škripi" što su  samo potvrdili golovi Saldanje i Kalulua. Jezive intervencije u odbrani, koju je držao sa Đigom dovele su do vođstva crno-belih.

 

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ -  7  Kapiten Crvene zvezde ušao je u 172. priču večitih rivala, bio je pod znakom pitanja do kraja meča i na kraju nije završio utakmicu. U 30. minutu, posle duela sa Svetozarom Markovićem, morao je da napusti igru. Koliko znači crveno-belima dovoljno govori podatak da je Partizan bio bezopasan u prvom poluvremenu dok je bio na terenu. Njegov izlazak prouzrokovao je strahovit pad inesigurnost u crveno-beloj defanzivi.

 

MILAN RODIĆ 5,5  - Uvek, ali uvek, jedna te ista priča. Večiti levi bek Zvezde nastavlja tamo gde je stao jesenas. Dokle god ima snage, opasan je na levom boku i u odbrani, ali i napada svojim centrima, ali kada izgubi snagu, velika je frka. Tako je bilo i ovoga puta. Veliki pad u nastavku, prouzrokovan nedostatkom "fizike". I tako u krug. Samo je pitanje dokle..,

Foto: Starsportphoto

 

 

MARKO STAMENIĆ 5,5 -  Da je bio malo precizniji, Zvezda bi već u prvih nekoliko minuta povela. Dobro je počeo utakmicu, bio siguran na lopti, ali... Imao je čak i odličnu šansu na početku meča, ko zna u kom pravcu bi otišla i njegova igra da je postigao gol, ali od "šta bi bilo kad bi bilo, nema ništa, dakle realno i samo realno. U nastavku se njegova igra potpuno raspala, podsetio je na neka izdanja od jesenas kod Bahara i Milojević ga je izveo iz igre u nastavku i zamenio Mimovićem.

 

GELOR KANGA 5,5 -  Zvezdin defanzivni vesista ovog puta nije bio usijane glave, ali ovaj derbi će svakako brzo da zaboravi. Imao je samo jedan pokušaj iz slobodnog udarca  u prvom poluvremenu, bio viđen, a osim toga... Tanak učinak Zvezdine osmice na terenu, naravno, uočio je i Vladan Milojević i zamenio ga Olanjinkom.

 

INBEOM HVANG 6.,5 -Zvezdin Korejac je odradio posao. Pamte se i njegove bolje igre u crveno-bbelom dresu ali on skoro pa redovno odradi ono što se od njega traži. I na ovom meču bilo ga je na svakom delu terena, a stizao je čak i do odbrane. Imao je i nekoliko odličnih centaršeteva, koji su ostali neiskorišćeni.

Foto: Starsportphoto

 

 

OSMAN BUKARI 6 -  Odličan povratak u odbranu kada je sprečio opasan napad Partizana. U dva navrata je pokušao Zvezdin brzanjac, kada se suočio sa golmanom Partizana, ali je Jovanović oba puta izašao kao pobednik. Nije ovo bilo njegovo veče, nije bilo prepoznatljivih prodora, iako je u nekoliko navrata u akcijama crveno-belih bio velika opasnost. Vraćao se i u defanzivu.

 

MIRKO IVANIĆ 5,5 -  I Ivanićeceve mnogo bolje igre se pamte na našem najvećem stadionu. U prvom poluvremenu mnogo učinkovitiji, nego u nastavku. Kada je on na svom uobikčajenom nivou, Zvezda je duplo opasnija. Ovog puta nije bilo tako, pa nije ni završio meč na terenu. Zamenjen je Kataijem.

 

ŠERIF NDIJAJE 7 - Kod Milojevića je mnogo svežiji i opasniji nego jesenaa. U prvom minutu imao je šansu posle brze Zvezdine kontre, a posle centaršuta Hvanga postigao je gol koji mu je poništen. Ali i da nije bio je u ofsajd poziciji. Njegovo je da daje golove, a izjednačujućim golom jeopravdao svoje bitisanje na terenu. Biće Šerif sigurno još bolji u nastavku prvenstva.  

 

Foto: Starsportphoto

 

 

IZMENE:

 

od 30 NASER ĐIGA 6 - je ušao u igru nakon što je Dragović morao da napusti teren posle duela sa Markovićem. Zvezdina odbrana koja je do tada Partizan činila neubedljivim naglo je popustila i u nastavku primila dva gola. U svakom slučaju sve bi po Zvezdu bilo mnogo bolje da je kapiten mogao da nastavi meč, a Điga da ostane na klupi.

 

od 56. OGNjEN MIMOVIĆ 6 - Debitant u večitim derbijima ušao je u igru umesto Stamenića. Ovo mu je prvi večiti derbi i od njega će u budućnosti svakao biti nešto. 

 

od 56. PITER OLANjINKA  5,5 - Napadač crveno-belih ušao je umesto Kange i zbog produžetka meča od osam minuta imao četrdesetak minuta da vreme provedeno na terenu zavrđi bar jednim golom. Nije uspeo u tome, kao da mu je jesen i dalje u glavi.

 

od  76.  ALEKSANDAR KATAI -  Zvezdin Magiko zamenio je Mirka Ivanića. Milojević ga je ubacio kao džokera, ali nije bilo mnogo vremena da Katai promeni stvari na terenu, iako je u finišu meča domaži tim sabio Partizan u svoj šesnaesterac . Bez ocene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija