• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.05.2024

20:15

Kraj: Zvezda na krilima Jaga slomila otpor FMP-a, crveno-beli vode 1:0 u seriji

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kraj: Zvezda na krilima Jaga slomila otpor FMP-a, crveno-beli vode 1:0 u seriji

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 97:87 (27:13, 18:29, 25:23, 27:22) u prvom meču polufinala Košarkaške lige Srbije i poveli su sa 1:0 u seriji.

Crveno-beli počinju odbranu titule u domaćem šampionatu, nakon što su prošle nedelje osvojili trofej u ABA ligi. 

 

CRVENA ZVEZDA - FMP    97:87 (27:13, 18:29, 25:23, 27:22) (KRAJ)

Grad: Beograd

Dvorana: Pionir
Sudije: Obrknežević, Vlahović, Stanković

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Kostić, Dos Santos
Trener: Janis Sferopulos

FMP: Votson, Živanović, Rebec, Subotić, Roberts, Stepanović, Šaranović, Simović, Gagić, Novak, Kuzmić, Gašić

Trener: Saša Nikitović

 

 

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Kraj u "Pioniru", Zvezda je savladala FMP sa 97:87, tačku je stavio mladi Andrej Kostić, momak od 17 godina.

Fauliran je i mladi Kostić. Imaće priliku Zvezin junior da se upiše u strelce. Prvo nije pogodio, kao ni drugo. 

39. minut - Jago trojkom sa preko devet metara stavlja tačku na meč - 95:85.

Rebec pogađa trojku za minus 12 (92:80), ali drame neće biti. U igru je ušao i mladi junior Zvezde Andrej Kostić, vrlo talentovan momak, koji se javnosti prikazao još u februaru na Kupu Radivoja Koraća.

37. minut - Ne prolazi pas Jaga za Ilića, ali ostaće lopta za Zvezdu. Deluje da je jedino pitanje da li će tim Janisa Sferopulosa postići preko 100 ili manje od 100 poena. FMP preko Rebeca dolazi do linije za slobodna bacanja.

35. minut - Lagano Mitrović, u svom stilu, pogađa za novih plus 14 - 87:73. Izgleda da neće biti drame u hali "Pionir". To dokazuje i trojka Dalibora Ilića, ovo je verovatno tačka na meč!

33. minut - Miloš Teodosić pogađa za tri i Zvezda ima 11 poena prednosti. I opet Teo! Raspucao se nekadašnji reprezentativac Srbije i crveno-beli su nadomak trijumfa. FMP je pogodio, ali Zvezda ima nov napad protiv tima Saše Nikitovića.

31. minut - Jago nastavlja u sjajnom ritmu, sada pogađa trojku za plus osam.

Foto: Starsportphoto©

 

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Simović pogađa za FMP, ali i Mitrović za Zvezdu. FMP poslednji napad u trećoj četvrtini ne koristi, imaće crveno-beli plus pet pred poslednju četvrtinu - 70:65.

28. minut - Jago sa šest poena u nizu vraća Zvezdi vođstvo! Brazilac, pa Tompkins, vraćaju plus šest Zvezdi - 67:61.

27. minut - Vodi FMP nakon trojke! Au, šta je dozvolila Zvezda, a vodila je 18 razlike!

25. minut - Šalje Sferopulos na teren Teodosića i Lazića. Davidovac dobar u ofanzivi, drži Zvezdu na kolikoj tolikoj prednosti. Prvo slobodno bacanje promašuje, ali drugo pogađa za 55:51. Rebec, sa druge strane, pogađa trojku za novih minus jedan.

24. minut - Zvezda je još jednom trojkom Davidovca nakratko odbila nalet FMP-a, ali gosti ponovo dolaze na minus tri. Sada je 53:51.

21. minut - FMP sada dobar na ofanzivnom skoku, Stepanović je iznudio dva slobodna bacanja. Pogađa oba.

Bitna trojka Dejana Davidovca na startu treće četvrtine.

Foto: Starsportphoto

 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Samo je poen prednosti za Zvezdu, ali Nedović vraća za plus tri. Kraj prvog poluvremena, 45:43 za crveno-bele.

"Panteri" su se totalno vratili u meč. Svega četiri poena prednosti ima Zvezda na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena. Rebec pogađa, sada je 43:39, Sferopulos mora da traži tajm-aut.

18. minut - Evo FMP-a na minus pet. Pogađa Stepanović, ali uzvraća Nedović trojkom - 41:33.

16. minut - Uh kako je ljut Janis Sferopulos na igrače Zvezde nakon jedne slabe odbrane. FMP je nakon trojke Nikole Šaranovića prišao na minus deset, pa sada je situacija malo manje lagodna za Crvenu zvezdu. Ipak, i dalje je to jedna sigurna prednost za crveno-bele, videćemo kako će igrači reagovati nakon Sferopulosovog tajm-auta. Sada pogađa Rebec, pa je svega sedam razlike za Zvezdu.

14. minut - Šampion ABA lige ima lepu prednost od 15 poena razlike, FMP promašuje šuteve za tri poena, dok crveno-beli igraju strpljivo i lagano dolaze do poena. Jago nije uspeo da prenese loptu za osam sekundi, jedna od retkih grešaka domaćeg tima.

12. minut - Zvezda već ima 16 poena razlike, vodi 33:17.

Foto: Starsportphoto

 

 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Nedović sada ide na penale, pogađa dva od dva, Zvezda vodi 12 razlike.

8. minut - Tompkins pogađa sa linije za slobodna bacanja, crveno-beli idu na 23:11.

6. minut - Nastavlja četa Janisa Sferopulosa da melje rivala, novi poeni iz tranzicije, sada je precizan Džoel Bolomboj - 21:9!

5. minut - Prekida seriju Zvezde Ognjen Kuzmić poenima pod košem. Ipak, kratko je trajala radost "pantera" pošto novu trojku pogađa Jago Dos Santos - 19:6!

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Izvanredan start za crveno-bele koji već imaju dvocifrenu prednost! Dve izgubljene lopte za FMP, koriste to Nedović i Lazarević - 16:4!

4. minut - Trojku sada pogađa i Džoel Bolomboj, nošeni sjajnim igrama u finalu ABA lige košarkaši Zvezde nastavljaju i protiv FMP-a - 12:4!

3. minut - Raspucani su crveno-beli na startu utakmice! Nova trojka za Zvezdu, sada je precizan Jago Dos Santos - 9:4!

2. minut - Prva trojka na meču delo je Nemanje Nedovića, na drugoj strani na semafor se upisuju i košarkaši FMP-a preko Ognjena Kuzmića i Alekse Stepanovića - 6:4!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Crvenu zvezdu, odmah lep potez Jaga Dos Santosa koji poentira uz faul i koristi dodatno bacanje - 3:0! 

Pre meča: 

20.20 - Dobro došli na uživo prenos prve utakmice polufinalne serije Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i FMP. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija