• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.05.2024

20:57

Zvezdina goleada za kraj sezone! Crveno-beli overili 35. titulu

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdina goleada za kraj sezone! Crveno-beli overili 35. titulu

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfalno su spustili zavesu na ovu sezonu i pobedili Čukarički sa 4:1 (1:1) na "Marakani" u poslednjem 37. kolu Superlige Srbije.

Crveno-beli su tako na najbolji način i to pred svojim navijačima proslavili osvajanje 35. titule prvaka države, a ujedno duple krune, četvrte uzastopne. 

Zvezda je tako sezonu okončala 31. trijumfom u ligi, uz po tri poraza i remija, kao i sa čak 18 bodova više od večitog rivala Partizana. 

Foto: Starsportphoto

 

Utakmica na "Marakani" nije imala rezultataski značaj za ekipu Vladana Milojevića, koja je još ranije odbranila naslov šampiona, pa je meč više protekao u pravoj karnevalskoj atmosferi, ali i emotivnom oproštaju kapitena Aleksandra Dragovića, koji je posle tri sezone napustio crveno-bele.

Foto: Informer

 

Takođe, meč će ostati upamćen i po tome što su po prvi put u srpskom fudbalu sudile sve žene, na čelu sa glavnim arbitrom Jelenom Cvetković.

Ubedljiv trijumf crveno-belima nad "brđanima" doneli su dvostruki strelac Piter Olanjinka u 32. i 55. minutu, Naser Điga u 79. i Žan-Filip Kraso u 90, dok je jedini gol za goste postigao Viktor Rogan u 16. minutu meča. 

Foto: Starsportphoto

 

U slavljeničkoj atmosferi pred više od 30.000 navijača, crveno-beli su nakon preokreta stigli do trijumfa i proslave 35. zvezdice. Povela je Čuka golom Rogana već u 16. minutu i bar na kratko utišala "Marakanu". Posle sjajnog centaršuta Mela na pravom mestu je bio defanzivac "brđana" i sa desetak metara matirao Glazera. 

Ipak, rani gol gostiju nije poremetio domaćine, koji su nastavili da igraju mirno i rasretećeno, pa je bilo pitanje trenutka kada će krenuti u preokret. I to se desilo u 32. minutu kada je Kanga pronašao na desnoj strani Mimovića, a ovaj proigrao Olanjniku koji sa desetak metara pogađa mrežu za delirijum na "Marakani". 

Foto: Starsportphoto

 

Čukarički je uspeo da odoli napadima Zvezde do poluvremena, ali je u nastavku poklekao pod pritiskom, a ponovo je za odbranu gostiju bio koban Olajninka. Ovog puta Nigerijac je u 55. minutu iskoristio asistenciju Aleksandra Kataija i sa nekih 15 metara poslao po zemlji loptu i pogodio donji levi ugao za potpuni preokret. 

Samo par minuta kasnije usledio je veoma emotivan trenutak. Kapiten crveno-belih Aleksandar Dragović odigrao je poslednji meč u crveno-belom dresu, pa je ispraćen ovacijama i aplauzima. 

Foto: Starsportphoto

 

Ekipa Vladana Milojevića u nastavku nije pritiskala, ali je čekala svoju šansu da stavi tačku na meč i dočekala je u 79. minutu, kada je mrežu Čukaričkog zatresao i Điga. On je iskoristio dodavanje Nemanje Milunovića i tako na najbolji način obeležio novi ugovor, koji je nedavno potpisao sa klubom iz Ljutice Bogdana. 

Foto: Starsportphoto

 

Kraj za slavljeničku feštu stavio je Žan-Filip Kraso, minijaturom u 90. minutu, pa je žurka na "Marakani" mogla da počne. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija