• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2024

20:50

Naš uspeh se omalovažava, slede opravdanja gubitnika! Nebojša Čović se obratio javnosti!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Naš uspeh se omalovažava, slede opravdanja gubitnika! Nebojša Čović se obratio javnosti!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović na pres konferenciji je istakao da je ponosan na uspehe svog kluba u minuloj sezoni.

Na početku konferencije prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana je rekao da je ovo bila čudna sezona, ali da je na kraju sve ispalo onako kako bi trebalo, što dokazuju tri pehara na trofejnim vitrinama kluba.

- Jako specifična i teška sezona je za nama, formirali smo tim koji ima već ambicije, ali u Evroligi je tako, ne možete sve da isplanirate. Imali smo očekivanje od Šabaza, ali nismo dobili ništa. Imali smo velika očekivanja od Duška Ivanovića, ali nakon pet mečeva desilo se nešto što nismo očekivali, pa smo morali da menjamo u hodu. Na kraju sezone vrši se sabiranje da videte da li ste uspeli. Naš uspeh je od početka  omalovažavan, još od Kupa Radivoja Koraća, a tako je bilo i za ABA ligu. Sad smo osvojili treći trofej. Odmah da vam kažem mi nemamo nikakave veze sa onim što se dešavalo sinoć, svi ste bili svedoci toga. Tri trofa po četvrti put od 2011. godine, deveti uzastopni trofej prvaka Srbije, mi se time ponosimo. Mnogi nisu verovali u nas, mnogi će probati omalovažavaju sve ono što smo uradili, ali mi se već okrećemo dalje, sa ciljevima koji su delimično postavljeni. Glavni cilj je svakako Top 8 Evrolige, a naravno u ABA ligi i KLS želimo trofeje - rekao je Nebojša Čović.

Zatim je pohavlio igrače, a onda posebno pomenuo glavnog stratega Janisa Sferopulosa koji je u klub došao kada situacija nije bila baš najbolja.

- Svako od igrača je odradio određeni deo posla na čelu sa trenerom Janisom Sferopulosom koji se nije plašio i tako je uradio pravi posao. Prvi izazov mu je bio odmah "večiti derbi", izgubili smo prvi, pa zatim i drugi, ali Janis mi je već tada rekao da ćemo osvojiti ABA ligu i KLS. Imali smo dosta problema i sa povredama, sve to kad saberem, čestitam svima na svemu što smo izdržali. Mi nismo vršli pritisak na sudije, nije naša taktika bila da 40 minuta jašemo po sudijama. Žao mi je što nije pisano o našoj sjajnoj igri, već je glavna tema bila kukanje Partizana. Mogli smo bolji da budemo u Evroligi, a sad da li sam 16. ili 11. na tabeli, pa to mi dođe isto - naglasio je predsednik crveno-belog tima.

Foto: Starsportphoto

Nebojša Čović

 

Dodao je da poslednji rezulat sve govori, a da sada slede izgovori gubitničke strane.

- Našu centralnu snagu su činili domaći igrači uz uvažavanje stranaca. To je suštinska razlika  u našem radu i radu nekih drugih klubova. Sada ćemo slušati opravdanje neuspešnih, to su uglavnom državne pare koje treba opravdati. Oni imaju sve najbolje, od trenera do predsednika, a onda dođe jedan gospodin Grk i 7:0, tu se priča završava - kaže Čović.

Čović je pomenuo sadašnje igrače Zvezde, a zatim je bila reč i o Kodiju Mileru Mekentajeru iz Baskonije i igraču Olmpijakosa Ajzeji Kananu koji se pominju kao potencijalna pojačanja.

- Hanga je povređen, ovih dana trebalo bi da vadi te igle iz ruke, on ima ugovor još godinu dana, videćemo u narednom periodu. Što se tiče Kanana i Miera-Mekentajera  to je isto kao i svake godine, još uvek se igraju neki šampionati i ne mogu to da komentariše, ali dosta je "vruće" to što se pojavljuje u medijima. Što se tiče Miloša, mislim da će biti sve u redu, a odluka je na njemu, on treba da ostane u košarci i onda kada ne bude profesionalni igrač - jasan je on.

Dotakao se protivničkog taboru za koji nije imao lepe reči.

- Mislim da je Partizan napravio takvu medijsku atmosferu, sve ono što izgube, oni su pokradeni. Nije tako samo sa nama, tako je bilo i u Evroligi, to su isto uradili u Kupu Radivoja Koraća, pa i u ABA ligi. Imali smo dvomesečnu kampanju protiv našeg lige i protiv srpskih sudija, pa neki od njih nisu ni hteli da sude KLS, poput Ilije Beloševića koji je bio arbitar u finalu Evroligu. Ovo što predsednik Partizana kaže da je meni potreban aparat za gašenje požara, ja bih preporučio da je to njemu potrebnije da ugasi sve one uspaljene koji su mu verovali. Ja sam juče ni kriv dužan gledao kako mi vređaju ženu, pa naši navijači ni ne znaju da se Ostoji žena zove Milica - rekao je predsednik Crvene zvezde.

Vratio se na sinoćni meč koji je prekinut, a zatim je naglasio da verujem da bi puleni Janisa Sferopulosa taj duel dobili. Posle toga je ispričao anegdotu sa duel od pre dve godine čiji su glavni akteri bili Dejan Radonjić i Željko Obradović.

- Ja sam siguran da bi mi sinoć dobili utakmicu, ne znam kako bi njihovi navijači izdržali da drugi put pred njima dižemo trofej. Pa sećate se pre dve godine kada je u finalnom meču ispražnjena naša hala, tadašnji trener Radonjić me pitao da li možemo da igramo sutra, ja sam mu rekao da ode do Željka Obradovića i da se dogovori s njim, ali Željko je insistirao da se meč nastavi. Sinoć nisam imao kontakt do incidenta, a onda sam im rekao da ostanu u svlačionici dok delegati ne donesu odluku. Što se tiče sinoćnog prekida, on se desio kada su naše igrače gađali predmetima, a to da je bio dogovor da se meč nastavi sutra, to je laž - istakao je Čović.

Na kraju je pomenuo moguću penziju, a onda se ponovo vratio na "večitog rivala".

- Mi nemamo garantovano mesto, ali nadam se da će se to desiti posle sezone 2025/2026, mi smo imali ambicije da napadnemo Top 8, ali nismo uspeli u tome, međutim osvojili smo četiri trofeja. Moram da vam kaže umorio sam se, otišao sam u penziju prošle godine, obećao sam Partizanu da će biti prvi kada budem u penziji, ali nisam želeo to da im ispunim, pošto su me vređali kada sam bio u bolnici. Moj mandat traje do 2026. godine, mnogi mi kažu idi sad kad si uzeo sve, ali ja nisam kukavica. Ja hoću zdrave odnose, ali ljudi moraju da budu zdravi za to, a ja tamo ne vidim takve, ustvari mislim na jednog čoveka u upravi - zaključio je Nebojša Čović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija