• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.06.2024

16:05

Promene na Malom Kalemegdanu! Radonjić doveo Zvezdinog centra! (FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Promene na Malom Kalemegdanu! Radonjić doveo Zvezdinog centra! (FOTO)

Podeli vest

Crnogorski košarkaš Marko Simonović (24) definitivno je napustio Crvenu zvezdu i naredne sezone nosiće dres turskog Bahčešehira, koji sa klupe predvodi legendarni trener crveno-belih Dejan Radonjić (54)!

Simonović je prošlog leta stigao na Mali Kalemegdan kao veliko pojačanje iz NBA lige, ali nakon manje od pola sezone prešao je u turski Bešiktaš na pozajmicu. Po završetku sezone, završene su i njegove obaveze u timu koji predvodi Dušan Alimpijević, a spekulisalo se da će možda dobiti novu šansu kod trenera Janisa Sferopulosa u Zvezdi.

To se, ipak, neće dogoditi, pošto će crnogorski centar od naredne sezone nastupati za Bahčešehir, što je potvrdio i ovaj klub.

"Postigli smo dogovor sa igračem koji ima iskustvo igranja u NBA i Evroligi. Do skoro je igrao za Bešiktaš, a naredne sezone Simonović će igrati za naš klub. Dobro došao u našu porodicu Marko", stoji u saopštenju Bahčešehira.

Simonović je sa ekipom Bešiktaša igrao finale Evrokupa, ali je tim Dušana Alimpijevića tamo poražen od Pariza. Marko je odigrao deset mečeva u tom Evrokupu i prosečno je beležio 8,2 poena, uz 4,6 skokova i 1,2 asistencije po meču. Za dva je šutirao 56,4 odsto (22/39), za tri 21,1 odsto (4/19), uz 81,2 odsto sa linije penala (26/32).

Foto: Starsportphoto

Simonović u dresu Zvezde

 

On je samo jedan u nizu igrača koji su ovog leta napustili Crvenu zvezdu. Pre njega, sa Malog Kalemegdana otišli su Majk Tobi, Džavonte Smart i Fredi Gilespi, nadomak odlaska su Adam Hanga i Trej Tompkins, a najverovatnije na pozajmice u FMP idu Stefan Lazarević i Dalibor Ilić.

Klub je pojačao centar Mege Uroš Plavšić, a pred potpisom su Ajzea Kenan, Nikola Kalinić, Kodi Miler-Mekintajer i Majk Daum.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zvezda otpisala još dva igrača?
Crvena zvezda

Zvezda otpisala još dva igrača?

Košarkaški klub Crvena zvezda uveliko radi na ojačavanju ekipe za predstojeću sezonu, ali i na odlascima! Kako prenose pojedini mediji, na izlaznim vratima tima su Stefan Lazarević (27) i Dalibor Ilić (24)!

15.06.2024

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija