• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

28.07.2024

11:01

Zvezda konačno dobila tandem napadača! Šerif i Duarte i kad ide i kad ne ide

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda konačno dobila tandem napadača! Šerif i Duarte i kad ide i kad ne ide

Podeli vest

Navijači Crvene zvezde sigurno neće reći da su crveno-beli osvojili bod protiv Mladosti, nego da su izgubili dva, a moglo je biti i gore da nije bilo Šerifa Ndijajea i novajlije Bruna Duartea.

Gubio je sinoć srpski šampion u sred "Marakane" do 85. minuta, a onda je Duarte smanjio na 2:1. U nadoknadi vremena najbolje se snašao Šerif za 2:2, ali više pod toga Zvezda nije mogla. Komentari kako trenera Milojevića, tako javnosti su kao da je Zvezda izgubila utakmicu. Ljut je bio šef stručnog štaba i rekao je da je prvo poluvreme te utakmice bilo verovatno najgore Zvezdino poluvreme. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

U celom tom haosu, postoji i svetla tačka, a to je tandem Brazilac - Senegalac. I ne, ne pričamo samo o jučerašnjem meču. U dva kola, Zvezda je dala šest golova, a od toga njima dvojici pripada pet. Uz to, Duarate ima i jednu asistenciju.

Kad govorimo o Senegalcu, velika je zasluga trenera Milojevića. I ptice na grani znaju koliko igraču nije išlo kod bivšeg trenera Bahara. A onda je došao Srbin, prošao sa njim jedne pripreme, vratio mu samopouzdanje, a ovaj mu je uizvratio golovima. Kada je došao prelazni rok, razmišljala je uprava da proda Šerifa. Milojević je zatražio ako može da stavi veto na jednog igrača i izabrao je baš Šerifa. Upućeni kažu da je biranim rečima pričao o njemu i da je rekao da ne mora nijedan gol da da, samo da ga ima na terenu, on će uvek nešto dobro da uradi. Video je trener u njemu nešto što ostali nisu i očigledno je bio u pravu.

Ni sam Šerif ne zna kako je sinoć dao gol. Međutim, nije odustajao, jurišao je i smišljeno i besciljno, motao se u šesnaest metara ili i bliže golu Stamenkovića i doneo važan bod. Prethodno, u meču sa Jedinstvom dao je dva. Hajde da kažemo da Ubljani, barem gledajući ono što su do sada pokazali, nisu reper. Ako ništa drugo, golovi će podići igraču samopouzdanje pred ono najvažnije što sledi. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Duarte je za sada kupio simpatije publike. Protiv Jeidnstva je ušao u igru u 68. minutu i pri prvom kontaktu sa loptom dao gol. Lepši debi nije mogao ni da sanja. Sinoć je ušao na poluvremenu, a u 85. minutu je pogodio. Znamo svi za onu tezu da je igraču potrebno vreme da se adaptira kad dođe u novu sredinu. Međutim, ako zna svoj posao očigledno je da taj proces traje malo kraže. Brazilac se adaptira u hodu, pogađajući mreže rivala. 

Crveno-belima još nekih mesec dana sledi nešto lakši raspored, a onda će plej-of za Ligu šampiona, pa derbi i još sijaset teških izazova. Moraće Milojevićev tim da se uigra još bolje, a tamdem Šerif - Duarte, ako češto bude zajendo na terenu, mogao bi do tada da postane ozbiljna pretnja svim rivalima.

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Možda i nije loše za srpskog šampiona što se kiks protiv Mladosti desio na startu. Hladan tuš će valjda otrezniti ekipu, trgnuti, izbaciti iz zone komfora i očekivanja su da bude još bolja. Ukoliko budu znali da regauju na pravi način, a znajući Milojevića hoće, trebalo bi ovo da shvate kao alarma za buđenje, podsećanje da to što misle da su najbolji moraju i na terenu da dokažu. U protivnom, džaba im skupe akvizacije i talentovani igrači...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!
Politika

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!

Patrijarh Porfirije boravi u manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama, kako bi se sa okupljenim vernicima pomolio i odao počast stradalima u selu Velika i gornjepolimskim selima, koje su pre 80 godina, na današnji dan, masakrirali pripadnici 7. SS dobrovoljačke brdske divizije Princ Eugen koje su činili Hrvati i Nemci i 21. SS brdske divizije Skenderbeg koje su činili Albanci.

28.07.2024

12:13

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija