• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

27.07.2024

22:11

Auf, kakav šamar Zvezdi! Ni sto minuta nije dovoljno za pobedu! Jedva izvukla bod na "Marakani" (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Auf, kakav šamar Zvezdi! Ni sto minuta nije dovoljno za pobedu! Jedva izvukla bod na "Marakani" (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde jedva su stigli do boda protiv lučanske Mladosti 2:2 (2:0) u 2. kolu Superlige.

Gubio je srpski šampion do 85. minuta, a onda je nekako uspeo da izjednači. Sudija Milan Ilić pokazao je da će biti sedam minuta nadoknade, igralo se skoro deset, ali nedovoljno da Zvezda preokrene. Golove za goste dali su Ibrahim Ndijaje u 19. i Nikola Ćirković u 38. minutu.

Finiš drugog poluvremena pripao je gostima, jer je u 85. minutu pogodio Bruno Duarte,a  onda je u nadoknadi izjednačio Šerif Ndijaje. Napadala je Zvezda sa svih strana, ali nije uspela do pobedonosnog gola. Ovo je ozbiljno upozorenje za tim Vladana Milojevića pred teške izazove koji slede. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Ovakav epilog verovatno ni gostujući igrači nisu očekivali, a za domaće je potpuni šok. Nisu znali šta ih je snašlo. Uzimajući u obzir da je počeo maltene isti tim, uiz jednu izmenu, u odnosu na prvo kolo, kada je Zvezda pobedila Jedinstvo (4:0), ovo je potpuni preokret.

Teško je objasnii šta se desilo sa četom Vladana Milojevića. Jasno je da tim nije još uigran i Informer je o tome u više navrata pisao, ali isto tako, skupi tim je na suvi kvalitet i individualne karakteristike igrača, trebalo da dobije ovaj meč. Sramota je da igrači poput recimo In Bom Hvanga, te pridošlica Dalsija i Pume, ne mogu da izađu na kraj sa timom koji svake godine smatra uspehom ako se nekim čudom dočepa plej-ofa Superlige. Uz dužno postovanje gostujućoj ekipi, koja je sve vreme znala šta da radi, ali reklo bi se da nisu oni bili dobri koliko je Zvezda bila loša. 

Znali su izabranici Dejana Joksimovića šta ih čeka i primenili su jedini recept uz koji je bilo moguće da trijumfuju: žargonski rečeno "nabili" su se u sopstveni šesnaesterac i čekali prilike iz tranzicije. I tu je nejasno kako je moguće da je Zvezda bila tako spora i dozvolila kontre, tek gosti su iz dve prilike lako prešli teren i prevarili mladog golmana Marka Ilića.

Ništa tu nije mogla da učini odbrana predvođena Urošem Spajićem i Naserom Đigom. Najpre Ndijaje, a potom i Ćirković matirali su domaćina i iznenadili prisutne na tribinama. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Prelomni trenutak meča bio je u 68. minutu. Fudbaler Uroš Ljubomirac dobio je direktan crveni karton, pošto je otovrenim đonom udario In Bom Hvanga. To je rezultiralo još defanzivnijom igrom Mladosti i povlačenjem apsolutno svih u sopstveni šesnaesterac, ali je činjenica i da su bili oslabljeni. 

Krenula je Zvezda na sve ili ništa, svesna da ne sme skroz da se obruka. Urlao je sa Milojević sa klupom, vikao na igrače i sugerisao im šta da rade. A onda je za desetak minuta usledio preokret. Najpre je Duarte, koji je prošle nedelje debitovao golom, smanjio na 2:1 u 85. minutu.

Jasno je bilo da je to znak crveno-belima da mora da se napada svim silama. Tako je i bilo. Šutirali su sa svih strna, oko gola Stamenkovića "fijukala" je lopta, a gosti su se grčevito branili. A kada je sudija pokazao da će se igrati još sedam minuta.

Tih sedam minuta, koji su se pretvorili u skoro deset, Zvezda je iskoristila bolje nego prethodnih 90. Već na početku nadoknade Šerif Ndijaje dao je gol za 2:2. Potpuni delirijum na "Marakani" i "daj gol" sa tribina učinili su da atmsofera bude kao da se igra meč Lige šampiona. Napadala je Zvezda kao da joj život zavisi od toga. Ipak, nije uspela do preokreta. 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija