• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

27.07.2024

06:20

Na današnji dan: Zvezda pregazila Spartu u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Zvezda pregazila Spartu u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Podeli vest

Na današnji dan, 27. jula 2017. godine, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartu iz Praga na "Marakani" 2:0, u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Strelci za crveno-bele bili su Ričmond Boaći u 13. i Gelor Kanga u 65. minutu.

Prvo poluvreme obeležila je neverovatna timska igra Zvezde, ali treba napomenuti i brilijantnu partiju Kange. On je asistencijom za Boaćija i golom bio jedan od glavnih aduta u ekipi Vladana Milojevića.

Zvezda je odigrala utakmicu decenije i potpuno ponizila favorizovane rivale, četu Andrea Stramaćonija. Klub iz Ljutice Bogdana je hrabro počeo meč, pa je već posle deset minuta igre nekoliko lopti moglo da završi u golu gostujuće ekipe.

Ipak, u 13. minutu, Kanga je iz slobodnog udarca dodao loptu Boaćiju, koji je postigao pogodak za potpunu detonaciju na "Marakani" pred oko 30.000 navijača. Nastavili su crveno-beli sa presingom. Kapiten Donald je u 25. minutu mogao do drugog gola, ali je glavom šutrao tik pored stative.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde

U drugom poluvremenu, crveno-beli su stali na loptu, povukli se i tražili šansu iz kontri. Ključni trenutak meča dogodio se u 65. minutu kada je Kanga sa više od 25 metara fantastičnim šutem postigao drugi gol, a lopta se od prečke odbila u mrežu nemoćnih Čeha.

Nemanja Radonjić je u igru ušao sa klupe i u 72. minutu sjajno prošao po levoj strani, prevario i golmana, ali je lopta pogodila stativu. Gosti su pretili iz prekida, ali bez neke ozbiljnije prilike.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Milić (od 74. Gobeljić), Kanga, Rikardinjo (od 61. Radonjić), Boaći (od 87. Pešić).

Sparta Prag: Dubravka, Karavajev, Kaja, Štetina, Vataželu (od 46. Čivić), Manđek, Mareček, Fridek, Plavšić (od 77. Ben Haim), Janko, Juliš (od 46. Lafata).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija