• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.07.2024

06:20

Na današnji dan: Pjanovićev šou u Nikoziji! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Na današnji dan: Pjanovićev šou u Nikoziji! (VIDEO)

Podeli vest

Crveno-beli remizirali protiv Omonije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - 25. jula 2001. godine.

Fudbalere Crvene zvezde krajem avgusta očekuje borba za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Sjajni rezultati tokom poslednje decenije omogućili su velikanu sa "Marakane" mirno leto, prošle godine čak i direktan plasman među elitu, dok će ove sezone četa Vladana Milojevića morati da premosti samo jednu prepreku kako bi se domogla najvećeg klupskog kontinentalnog takmičenja. 

Kao što rekosmo, nije uvek bilo tako... Naprotiv. Muku je mučila Crvena zvezda u 21. veku da dođe do grupne faze bilo kog evropskog takmičenja, a posebno Lige šampiona. Mnogo puta su kvalifikacije bile kobne za crveno-bele, kao uostalom i 2001. godine. Srpski velikan tada je učešće završio u trećem kolu kvalifikacija pošto je nakon dvomeča bio bolji Bajer Leverkuzena, a duelu sa Nemcima prethodili su okršaji protiv Omonije. 

Baš na današnji dan - 25. jula 2001. godine, Crvena zvezda je remizirala sa Kipranima - 1:1 i tako napravila krupan korak ka plasmanu u treće kolo kvalifikacija. Pred nešto više od 16.000 duša na "GSP Stadionu" u Nikoziji srpski klub uspeo je da izbegne poraz, a sedam dana kasnije na "Marakani" dođe i do željenog plasmana u narednu rundu. 

Crveno-beli su bolje otvorili meč i nakon pola sata igre golom Mihajla Pjanovića poveli protiv Omonije. Nadu Kipranima da u Beogradu mogu do čuda vratio je Tibo Ganter golom u 70. minutu za konačnih 1:1. 

Sedam dana kasnije na "Marakani" Crvena zvezda je slavila sa 2:1 golovima Lerinca i Aćimovića, dok je jedini pogodak za goste sa Kipra postigao Kostas Kaifas. 

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović - Gvozdenović, Vidić - Vukamović, Ilić, Marković, Aćimović, Lerinc, Matijašević - Pjanović, Spalević. Trener: Zoran Filipović. 

OMONIJA: Kristofi - Panađotu - Mitsingas, Konafis, Georgiu, Teodotu - Nikolau, Kiefas, Mihajlović - Kotolefteros, Raufman Trener: Henk Houvart. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija