• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

15.08.2024

21:53

Zvezdina generalka uspela! Ni "D" od derbija, Čukarički deklasiran pred put u Norvešku! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdina generalka uspela! Ni "D" od derbija, Čukarički deklasiran pred put u Norvešku! (VIDEO)

Podeli vest

Derbi, a lak posao šampiona! Crvena zvezda je kao gost pobedila Čukarički 4:1 (2:0) , u meču koji je poslužio kao "generalka" pred prvi meč plej-ofa Lige šampiona.

Crveno-beli u utorak u Norveškoj igraju protiv Bodo Glimta, a laka pobeda protiv Čuke samo je potvrdila da su spremni za gostovanje na severu Evrope. 

Loš teren stadiona na Banovom brdu uslovio je da belo-crni kao domaćini šampiona dočekaju u Pančevu, gde su izabranici Vladana Milojevića još jedanput pokazali snagu u domaćem šampionatu. Ovo mora da se istakne zbog činjenice da je ekipa sa Marakane pobedila u derbiju, i to u sudaru dva prvoplasirana tima. 

Zvezda je već na početku stigla do dva gola prednosti. "Pomilovani" Piter Olanjinka pojavio se od prvog minuta u redovima crveno-belih posle suspenzije. Podsetimo Nigerijac je hteo da se vrati u Spartu iz Praga, ali na Marakani nisu htelida čuju za to i odlučili su se za kaznu svom napadaču.

Šansu je Olanjinka iskoristio na pravi način.

U 15. minutu Puma Rodriges je centrirao sa desne strane, da bi potom Olajinka glavom savladao Mirkovića. 

Već u 17. minutu vođstvo je bilo duplirano. Ovoga puta Olanjinka je Mirkovića savladao preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

 

 

Od tog trenutka "brđani" su se probudili i krenuli ka golu crveno-belih, Najbliži golubili su u 34. minutu kada je Lazar Tufegdžić je sjajno prevario Spajića u protivničkom šesnaestercu, ali je loše šutirao pa je rezultat na semaforu ostao nepromenjen. 

Čukarički je napadački ušao u drugo poluvreme i brzo stvorio nekoliko šansi, koje su obećavale. Sisoko je u 67. minutu namučio Ilića udarcem sa nekih 20 metara, ali je Zvezdin golman odličnom paradom sačuvao mrežu.

Ofanzivni pristup "belo-crnih" isplatio se u 69. minutu, kada je Vinisijus Melo smanjio rezultat na 2:1. Brazilac je "mangupski" prevario svoje čuvare, izbacio ih iz igre i preciznim udarcem sa distance prevario Ilića.

Ipak, sve nade Čukaričkog potopio je je Sisoko, koji je sedam minuta kasnije postigao autogol. Loše je odreagovao posle jednog centaršuta, i glavom matirao svog golmana.

Tada je već pobednik bio poznat, a tačku na "i" stavio je Luka Ilić u 89. minutu!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija